Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa i Nvidija je imala Ravencoin gde je zaradjivala ekstra ima i jos tih malih coin-a gde Nvidija dobro zaradjuje....Problem sa tim coin-ima sa jedne i druge strane je sto ove nedelje daju 2 dolara sledece mogu 0.5 dolara nikad ne zna covek koliko ce da traje isplativost kod njih.

Ok znaci i Monero je u igri i dalje ok onda za Polaris jos ima nade ja ne nadjoh nigde tu vest za Monero ali verujem ti u sustini Cryptonight odnosno sada CNv7 kako se vec zove algoritam sada i Lyra treba da podele diff od Eth-a na pola bice to zanimljivo videti.

Poslednja izmena:
800 hash/a ima Polaris na Moneru ovde koliko vidim ostaju na Cryptonight samo na noviju verziju rade update...Po kalkulatorima to je 0.60 dolara mozda i malo vise sa druge strane imamo Lyra algoritam on daje 0.89 dolara i to rx 580...Da predje veci deo minera na Cryptonight a preci ce zbog toga sto Cryptonight malo trosi struje ostaje Lyra algoritam ako se diff poveca mnogo na Cryptonight algoritmu onda prelezak na Lyra algoritam i tako u krug dok se rudari ne odluce gde ce....

U svakom slucaju Polaris ostaje i dalje isplativ samo cemo videti koliko manje isplativ ako ne gledamo ove druge manje coine.

Ovde sam racunao isplativost po karti za Lyra https://www.coinwarz.com/calculator...000&er=0.00024523&btcer=8070.40000000&hc=0.00 za Vertcoin mozda neki daje i vise malo....Nisam racunao za Verge i Monacoin...Ako nadjem i te rezultate javljam.

Ovde sam racunao za Monero https://www.cryptocompare.com/minin...onsumption=100&CostPerkWh=0.1&MiningPoolFee=1

Update Monacoin daje oko 1.01.Za Verge verovatno jos malo vise....

Poslednja izmena:
@Fallout, mislim da previdjas jednu stvar, a to je da je hashpower na Ethereum toliko velik da kada se prelije na ostale coine, sve ce postati neisplativo. Bukvalno sve.
Ne mogu 100% da tvrdim ovo, jer nisam racunao koliko kartica je na Ethashu, a koliko na svim ostalim coinima, ali recimo da sam 80% ubedjen u gore napisano.

Ja mislim da se ovde krije da polaris slabo kopa da bi se rasprodao na oglasima po dobroj ceni, a kad se sazna ode u bunar,
BuStEd

Sent from my P8000 using Tapatalk

Sto se bojite za ETH? pa jel mislite da ce Vitalik prepustit kinezima mrezu i da upravljaju njegovim coinom ko mu brani da napravi isto sto je monero tim uradio, mala prepravka coda nije vise CN sad je CNv7 eno i claymore kaze bice spreman miner za CNv7 , cast miner i XMR stak takodjer Bitmain firma koja je prodavala ASIC za CN pocetna cijena bila 11 000$ sad spala za isti uredjaj na 1700$ popusili ga posteno tj. nisu jos dok ima bud-ala da im plati i ti 1700$ ali ostaje pitanje koliko su ulozili u razvoj, i ostaje pitanje ako ih Vitalik sje.-be hoce li im vise pasti na um da prave ASIC uredjaje za coine gdje DEV kako mu se cefne moze da promjeni kode / algo.

U narednom periodu oci ce biti uprte u monero da se vidi kako ce se ova promjena na CNv7 odraziti bude li pozitivno sigurno ce Vitalik povuc isti potez nedaju ljudi da neko upravlja njihovim coinom nisu oni mahniti, da se razumijemo ne rade to zbog nas nego zbog sebe, ali i mi cemo se naci uz njih jer nam je to u koristi dok se god kopa ETH i drzi sve silne karte bice uvijek oko njega neki manje poznati coina gdje ce zarada biti veca kao sto je i sad, naravno treba pratiti i biti u kontaktu sa likovima koji nesto znace u crypto svijetu i od koji se uvijek mogu saznati korisne informacije.

Ok a sto se Vitalik nije oglasio za menjanje koda?Ovo za Asic masine je vec stara vest.

Onda to za Eth ne mora da znaci da ce menjati kod evo Ltc i Dash dva velika coin-a presli na Asic nikakvo menjanje kodova se nije desilo da bi ti isti coini ostali na grafickim kartama.

Znam koliko kartica su na Ethash algoritmu radi se o milionima kartica ako se sve to rasporedi kako treba moguce je da ce Polaris ostati isplativ postoji jos uvek sansa za to...Videcemo bice ovo zanimljivo leto...

Sve je to tacno za Monero goldi sto si napisao,Monero je cak i pre nego sto je izasao Asic najavio da ce biti otporan na Asic masine sto kod Eth-a nije slucaj....Vec se neko vreme suskalo za Eth Asic masine a Vitalik je trebao svima da poruci da li ce menjati kod ili ne a ne samo da cuti.

Na kraju krajeva mozda nas Vitalik iznenadi lepo kaze prelazi Eth na Pos kraj kopanja onda ce ostati samo pitanje sta ce biti za ostalim Ethash novcicima.

Poslednja izmena:
vitaliku je bitna mreza, ne mogu kinezi da kontrolisu jer se ne zna koliko je eth-a ostalo,a kopa se sve manje. slobodno se moze reci da se ovih godina nakopalo dovoljno da svako moze da ima i veci udeo nego sad kinezi.

@goldi, slažem da će oči biti uprte u promenu Monero algoritma i kako će se to odraziti na mrežu.
Dobra stvar kod ETH je što je najdecentralizovaniji, a to neće nikako ostati ako bitmain izbaci ASIC koji će se prodavati odmah tamo u kini, i onda kao BTC i LTC, bukvalno mogu da se skupe kineske mining farme i rade 51% napade na njih.

Ako Vitaliku kvalitet mreže bitan, onda će ili radi soft fork koda ili preći na PoS sa možda PoW diff. time bombom pa će i ti ASIC kopati do 1$.

Ali i dalje nemamo predstavu kakav će biti taj ASIC za Ethash, da li će davati 200 Mh/s za 1000W, ili 300 Mh/s ili možda 500-600 Mh/s.

I LTC je na kalup BTC-a, za njegov algoritam nema pomoći, morao je da pređe na ASIC, teško je moglo da se promeni a da ne padne mreža tj. bez hardfork-a.
A slično sa ovim kineskim ETH, Dashom.

@goldi...kako više možeš? Odakle ti živci :)

Ljudi, jeste li vi uopšte gledali kolika je snaga tog ASIC uređaja od 9.999$?

Vega kombinacija je povoljnija.

Poslednja izmena:
Evo i Nvidia izbacila "ASIC" :D
Samo smanjite/izbacite RAM i jedan SSD, da smanjite malo cenu :d

https://www.youtube.com/watch?v=qxYlByIRPHI

Ovo kontam da kopa sigurno ETH oko 1.6Gh/s - 2Gh/s , pa se znaju okvirne performanse.

j/k, 400k$ je za ozbiljan posao a ne kriptografsku lutriju.

Uh,koja masina,sa ovim bi mogao da igram konacno Crysis na ultra na 16k ekranu :D kakvo majnovanje greota je ovu zver koristiti za majnovanje.

Poslednja izmena:
Zasto se pri instaliranju riga preporucuje da samo jedna graficka kartica bude povezana ?

September 26, 2017 at 7:30 am tada je objavljena vest ovo na rudare ne utice nista.

Sta bi moglo biti uzrok povremenog dropa HS?
Naime desava se da, lupam, 30 checkpointa bude max brzina 30,5Mh/s i onda 31. jedna (ili dve ili tri...) grafike otresu na 20-25Mh/s.
Nervira me na ethermine ona zelena linija ide kao otkucaji srca, a i sto je interesantno nekako se desava taj drop (bar na ethermine tako prikazuje) svakih 50 minuta. U hwinfo nema gresaka.

CPU usage je meni pravio problem posle nekog win 10 update.
Zelena je samo talasala.

-eres 0 vise ne radi posao za 1060 3gb..

Reinstall windows

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Vidi ako nisi prekidao rad na ta dva vrv rade. Meni je tako bilo dok defender nije usro stvar. Drajveri i win leto-jesen 2017. Da li staviti sedmicu na rigove sa 1060 3gb ili ici na zcash..

Juce nestajalo struje i resetovali se i dalje rade. A ovaj nece ni sa starim imidzom. Jedina razlika je: ovaj sto ne radi je sa Zotac amp 1060 3gb sa samsung memorijom , a ova dva sto rade su sa hynix ( jedan rig gigabyte ,drugi zotac amp ). Jel moze win7 preko 4 kartice ?

ps. sa -eres 1 mi proradilo, ali plasim se da je ovo samo privremeno kao sto je -eres 0 bilo

Poslednja izmena:
Ovo je najveca glupost od strane AMD. Ranije kada je retko ko imao 3 ili 4 graficke podrska je postojala a sada kada se zahvaljujuci miningu u odnosu na ranije broj korisnika koji imaju vise grafickih znatno uvecao odlucili su da je ukinu.

https://www.extremetech.com/gaming/...-support-3-way-4-way-crossfire-configurations

To je za CrossFire, a CrossFire se koristi samo u igrama. Za compute poslove (mining included) možeš da koristiš koliko hoćeš grafičkih. Kod GeForce-a isto možeš staviti 4 GTX 1060 koje ne podržavaju ni običan SLI, ali to ti nije bitno jer ćeš kopati, a ne igrati igre.

Juce nestajalo struje i resetovali se i dalje rade. A ovaj nece ni sa starim imidzom. Jedina razlika je: ovaj sto ne radi je sa Zotac amp 1060 3gb sa samsung memorijom , a ova dva sto rade su sa hynix ( jedan rig gigabyte ,drugi zotac amp ). Jel moze win7 preko 4 kartice ?

ps. sa -eres 1 mi proradilo, ali plasim se da je ovo samo privremeno kao sto je -eres 0 bilo

win7 moze 7 karata. Moje sto ne rade su samsung mem. Mora da moze da prorade jer dag je samo 2.5gb

Vrh Dno