Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sad je Vitalik na potezu bas me zanima sta ce da kaze na sve to tj. da li ga zanima da Eth bude otporan na Asic masine ili ne.

Ako ga ne bude zanimalo to nece verovatno biti samo Eth pogodjen nego i Etc i svi novcici na Ethash algoritmu...Ima da vadi Polaris par dinara dnevno cim te masine izadju....

Poslednja izmena:
diff na ETH je ATH 3.320 .........
eto dočekali smo jeftine karte, ali ispala Pirova pobeda

Bas gledam na whattomine posle Ethash algoritma koji je sledeci dobar a to je Neoscript samo sto na njemu zarada nije ni priblizna kao na Ethash algoritmu...

Mora da se izmisli neki coin za Polaris inace propala isplativos nacisto.

kako propala? zar ne vazi ona cuvena "uvek ce biti nesto da se kopa...". bice naravno samo sa duplo vecom potrosnjom struje i 10x manjom isplativoscu...

Jel to dosao kraj kopanju ETH sa 1060 3gb? Nece da ucita DAG... Uspeo sam da pokrenem miner ponovo sa komandom - eres 0 ali i to ce biti kratkog roka mislim...

Pogledaj malo oglase i bice ti jasno.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ode zarada u bunar, 0.6$ po kartici

ma jok, uvek ce neko da nas izdrzava a mi da ne radimo nista

@Nesicu radili smo i za manje, ne znam samo sta ce novajlije kad vide na kraju meseca racun za struju, al ces da se nakupujes kartica

kako propala? zar ne vazi ona cuvena "uvek ce biti nesto da se kopa...". bice naravno samo sa duplo vecom potrosnjom struje i 10x manjom isplativoscu...

Ne znam sto si tolko siguran da posle cara nema car? Zar dosad nije bilo da kad god neki algo prebace na asic ono se pojavi neki novi koji se kopa karticama?
Naravno da ce biti nekog perioda koji je los, u kome ce se menjati algoritmi svaki dan, u kome ce otpasti 80% "kopaca", u kome ce stradati menjacnice i mi sa njima ali ce se na kraju opet doci do neke tacke gde ces moci normano da minujes oko 1$ po karti (sto je po meni jedino odrzivo).

Asic za ETH nije nista revolucionarno, prosto me cudi da to nisu i ranije napravili, ili mozda jesu ali nisu pustili sirokim narodnim masama nego sada kad je eth u bunaru oni su resili da uzmu jos koju paru na opremi koja nece moci nikada da se odplati u rukama obicnog kopaca.

@nesic1
Sto da nas ne izdrzavaju, pa cela ekonomija se zasniva da pola rade i izdrzavaju drugu polovinu koja nista ne radi. Red je da i ja malo budem u onu polovinu sto nista ne radi. :d

Poslednja izmena:
MarkoZ-Ja sam u prethodnim postovima i napisao da ce uvek imati nesto da se kopa i dodao da ce biti perioda neisplativosti a to je izgleda bas ovaj period.

StainlessFrenky-Ima novih coin-a koliko hoces samo ne vidim kandidata za Polaris-a treba sav diff od Eth-a da se prebaci na nesto....Polaris ne moze da izvadi Neoscrypt, Equihash,Lyra2REv2 novcici....Polaris-u treba novcic sa sasvim novim algoritmom a pitanje je da li ce ga uopste izbacivati i kada...

Ne znam sto si tolko siguran da posle cara nema car? Zar dosad nije bilo da kad god neki algo prebace na asic ono se pojavi neki novi koji se kopa karticama?
Naravno da ce biti nekog perioda koji je los, u kome ce se menjati algoritmi svaki dan, u kome ce otpasti 80% "kopaca", u kome ce stradati menjacnice i mi sa njima ali ce se na kraju opet doci do neke tacke gde ces moci normano da minujes oko 1$ po karti (sto je po meni jedino odrzivo).

Asic za ETH nije nista revolucionarno, prosto me cudi da to nisu i ranije napravili, ili mozda jesu ali nisu pustili sirokim narodnim masama nego sada kad je eth u bunaru oni su resili da uzmu jos koju paru na opremi koja nece moci nikada da se odplati u rukama obicnog kopaca.

@nesic1
Sto da nas ne izdrzavaju, pa cela ekonomija se zasniva da pola rade i izdrzavaju drugu polovinu koja nista ne radi. Red je da i ja malo budem u onu polovinu sto nista ne radi. :d

Nisam rekao da nece biti, vec kad god neko napise oprez sa ulaganjem i cifrom kojom ulazete uvek se neko javi (ne mora biti falaut3) da kaze ovi stariji nedaju parce 'leba samo ulazi uvek ce biti nesto da se kopa (pogotovo ove 3 i 4gb kartice gde i ako eth/etc zazivi jos ceka ih kraj veoma uskoro). Sad ti objasni onim 80% kopaca da trebaju kopati u minusu to sto ce uvek biti da se kopa pa za jedno 2 god ako imamo srece da ponovo zazivi gpu mining sa dobrom isplativoscu. Moze se naci neki novcic za godinu dana, a mozda i za 10godina, a tek ne znamo da li ce algo biti amd ili nv friendly.

Poslednja izmena:
Ništa u kriptu nije sigurno, jer da je sigurno ne bi bila zarada od kopanja na godinua dana 50%-100% nego od 2%-5%, i niko se ne bi cimao sa tim. Isto kao sa štednjom u banci, štede samo matorci i oni koji nemaju pojma šta će sa parama i plaše se da rizikuju.

Tako da sve dok ja ne vidim slike, testove od tog ETH bitmain ASIC-a, ne verujem da je efikasniji od GPU riga, da su ga i napravili 10%-20% efikasnijeg i to je nešto, ali sve zavisi od cene i šta će Ethereum Foundation da učini povodom toga,
možda im je i OK da postoji ASIC, a možda ih i zabole jer prelaze na PoS od sledeće godine (a da mi to ni ne znamo) a ostaviće PoW sa astronomskim diff. rastom, tako da ni ti ASIC minere neće biti efikasni.

I btw. čim sa video da u linku koji je stavio @deshacam u naslovu stoji Wall Street znao sam da te vesti su mački od rep, ništa novo što ne već ne znamo.

MarkoZ-Ja sam pricao o ceni Polaris-a tacno i koja bi bila prava cena za kupovinu ali dok sam to pricao nisam znao da ce izaci za mesec-dva Asic masine za Ethash algoritam....Sada kada su izasle takve vesti prezentovao sam svoje misljenje u prethodnom postu.... Gledajuci celokupnu situaciju misljenja sam da se treba sto pre otarasiti Polaris-a ko ga ima a ko ga nema ne treba da kupuje te karte uopste jer je jako mala sansa da se izbaci novcic isplativ kao Eth...

zokocx-Verujem da su ga napravili i verujem potpuno onoj vesti,Eth postoji godinama i imali su i previse vremena da naprave isti,ako Eth predje na PoS te iste Asic masine mogu da se koriste za Etc,Pirl,Music coin,Ubiq itd. takoreci sve sto je pod Ethash algoritmom...

znaci da ja dam u oglase na 100 eura sve AMD rx580 grafike dok jos vreme .....

@zokocx
naravno, ko zna mozda asici vec rade, sada ih samo komercijalno prodaju. moja konstatacija je bila vise na osnovu ljudi koji kazu "uvek ce biti nesto da se kopa...", "samo ulazi i kupuj opremu..." niko ne racuna da to sto ce da se kopa nece biti nikako isplativo, tako smo dosli da jedna grafika koja je pre 2god vredela 200e npr 470/570 sada vredi 400 i to ni manje ni vise 4gb koja se uskoro otpisuje za eth mining. neko je rekao ovde pre ce eth otici na pos nego sto ce 4gb prestati da kopa... mozda je bio u pravu, a mozda dag predje 4gb vec sledeceg meseca i nastavi se kopanje, mozda neki drugi algo zahteva 6gb mozda... Na etcu je cak i veci dag tako da ne vredi spominjati, mada mozda i monero poveca svoju cenu 100x ko zna. uglavnom trebaju i gameri malo da se obraduju :)

@falaut
nisam mislio konkretno na tebe iako na jedan post drugih clanova idu tvoja 5 :d

Poslednja izmena:
Nece biti rx 580 bas 100 eura cak i kad izadju Asic masine...Ali svakako da ce to dosta da im utice na cenu....Sad treba ceo taj diff od Eth-a da padne na Gobyte na primer i on ce od sadasnjih 0.65-0.70 centi zarade kad se odbije struja da padne odmah na 0.05-0.10....Jednostavno na koji god se novcic predje sa Ethash algoritma tom istom novcicu isplativost ima da padne nekoliko puta a prvi su na redu Neoscypt novcici....

Ok :) ja mislio odnosi se na mene.

A nece biti 100 eura rx 580 samo iz razloga sto ce postojati traznja ali ne rudara nego gejmera tako da ce sad moci i oni konacno da uzmu karte da se naigraju po ok cenama.

Poslednja izmena:
^ prepakovana vest sa prošle strane, isti tekst drugi naslov

A i može biti da ETH diff. time bomb je već pokrenut a da to niko ne zna, a još kad se ubace ovi ASIC samo će da eksplodira, videćemo, ništa to nije 100% sigurno.

XFX rx 570 za 34900 din .... domaca garancija . Da li kupiti ili cekati jos :)

Ako si gledao na kp napisao covek za tu kartu da je rezervisana...Ako ne gledamo istu kartu onda moja greska....

Da na Kp , Nije covek nego firma , Imali vise komada od uvoznika , sve rezervisano - prodato .

Poenta je u tome da ako je neko pustio u prodaju na tu cenu ima razlog zasto je to uradio .

Razlog je da se cene normalizuju . Firma iz cacka je 2 modela RX 570 sa 50000 spustila na 40000 i jos nisu prodali ......

Vise ljudi je vece kolicine RX 580 sa 8 gb , nove stavilo na 370-380 eura .... jos nisu prodate ,... rasplet sledi ...

Pa vidi sve se svodi na to da li je ona vest za Asic masine tacna ako jeste tacna svakako i 200 eura ima da bude previse...Ako se ispostavi da je lazna vest opet kazem bilo bi idealno da su te karte 250-260 eura nove....

Mislim da je tebi bolje da cekas da padne cena od gtx 1070 jer one su dobre za skoro sve algoritme i da njih kupis sa Polarisom je ogroman rizik trenutno za kupovinu.

Ti sad da kupis tu kartu za 34900 majnujes lepo njom 3 meseca narednih zaradis nekih 70-80 dolara po karti kad se odbije struja i to pod uslovom da dobijas 1 dolar po toj karti,posle 3 meseca izadje Asic diff skoci sa 3 milijarde na 30 milijarde u roku od nedelju dana i onda umesto da imas 1 dolar po karti ti imas 0.1 dolar.Datum za izlazak Asic masina je q2 2018 to znaci da isti moze da izadje u aprilu-maju-junu bar tako pise u onim vestima.

Treba znaci da imas u dzepu 8000 din zaradjenih i da posle tu kartu prodas za 27000 din. da bi bio na nuli a ti vidi da li je to moguce....

Poslednja izmena:
I gde je tu logika, svi kukaju kako se kopanje ne isplati, a karte se razgrabljuju i dalje...

To pod " svi " verovatno mislis na nekoliko ljudi ovde na forumu ....

Ozbiljni igraci cute i rade :) Ja nisam recimo rekao da se kopanje ne isplati . samo sam pitao da li da kupim sad ili da sacekam jos koji dan :)

Mislim da vecina ljudi nije videla vest za Asic masine....Eto to je neka logika,a verujem i da veliki broj novih koji su usli u ovo i ne znaju sta su Asic masine.

Pa ako si zapeo da ih uzimas bas normalno sacekaj...

Nazad
Vrh Dno