Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja kao praktično ne iskusan (ali teorijski sam se načitao).

RX 580 8 GB - na duge staze za ETH
GTX 1070 Ti - je bolji za više algoritama ako će morati da switchujes (RX 580 mi liči da bolje baca za ETH).

Neko od iskusnijih će ti potvrditi.

A uzgred šta fali ovakvim spiskovima da ih analiziraš?

https://miningchamp.com/

@D.Zivkovic

Jel sliku na monitor bacas sa jedne od RX 580 kartica ili sa integruse?

Btw moje RX 570 Nitro+ 8GB (Samsung) na 1150/2150 ne mogu da prebace 29.5Mh/s u proseku.

Sa jedne od RX kartica, imam AMD X4 740 procesor. Mozda da probas druge vrednosti?

Ako moze brz odgovor, sta je isplativije trenutno za kopanje, RX 580 8 GB za 470e ili GTX 1070 Ti za 670e? WhatToMine i slicni kalkulatori me ne zanimaju.

470€ je ludost za rx 580 koja daje isto kao rx570/480/. Od tih 8gb nemas ama bas nista. Moce se jos dugonsa 4gb kopati.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Po svim kalkulatorima i racunicama, ispada da je ROI i za jednu i drugi maltene isti, a za GTX 1070 Ti je potrebno izdvojiti vise para. Zato sam hteo da pitam iskusnije, nekako mi je previse dobro da karta od 470e bude ista ili isplativija od karte od 670e. Ili je trenutno tako zato sto je ETH pobegao Zecu za duplo.

Skini ddu i obrisi stari drajver iz safe moda, ako je memorija micron ne moze vise od 19. Smanji gpu a povecaj memoriju +500 pa probaj da podizes polako.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Obrisao drajvere sa DDU, ostavio kompjuter 5 minuta "idle" i Windows ih je opet sam instalirao (?), pa sam morao ponovo.
Hynix memorija je u pitanju.
Kada smanjim GPU Core klok, voltaža se poveća, jel to normalno?
Za sada deluje mnogo bolje, skoro 19 MH/s sa +500 memory klokom.

Poslednja izmena:
Obrisao drajvere sa DDU, ostavio kompjuter 5 minuta "idle" i Windows ih je opet sam instalirao (?), pa sam morao ponovo.
Driver signature enforcement treba da se isključi i nece sam instalirati drajvere.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Moze li neko da mi da custom bios za Asus Dual RX580 O8GB sa Hynix memorijom?

Vojkan rastura te biose samo njega cimajte :d jes da ga je nesic1 ucio ali dobar je dobar!

Jel se zna da li će biti RX 580 kartica u skorije vreme? Ili da kupujemo 1060 dok ih još ima?

Ako još neko planira da kupuje 1060 kartice - Hynix memorija je najgora :D

Još jedno pitanje - Da li Memory Controller Load treba da bude 100% prilikom rudarenja?

Ako još neko planira da kupuje 1060 kartice - Hynix memorija je najgora :D

Još jedno pitanje - Da li Memory Controller Load treba da bude 100% prilikom rudarenja?
Ctrl + f pa selektujes voltazu 850 mw, power limit na 65 memoriju povecavaj od 500 pa navise dokle moze da ne pukne to je to inace pricam za afterburner. Treba da bude memory controler 100.

Jel se zna da li će biti RX 580 kartica u skorije vreme? Ili da kupujemo 1060 dok ih još ima?

I mene ovo interesuje, ili bar neke 570.

Da bar ima neko neku dojavu, kad će otprilike sledeći kontigent.

U martu. Narucih dve rx 570, javljaju mi da stizu pocetkom marta. 270€ cijena na zapadu doduse.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Nadam se da niste placali unapred [emoji23]

I mene ovo interesuje, ili bar neke 570.

Da bar ima neko neku dojavu, kad će otprilike sledeći kontigent.

To samo jake njuske znaju unapred jer dobijaju info od dobavljaca i direktno od njih kupuju tako da ne nadajte se previse. Ja nasao nekih 30-ak komada ali ne kod nas,a i javlja se s vremena na vreme po nesto.

Ctrl + f pa selektujes voltazu 850 mw, power limit na 65 memoriju povecavaj od 500 pa navise dokle moze da ne pukne to je to inace pricam za afterburner. Treba da bude memory controler 100.

Ne može nikako više od +550, to je tih 19 MH/S na eth.

Koliko je ovo pouzdano?
https://investoon.com/tools/dag_size

Piše da će eth DAG da pređe 3 GB tek sredinom sledeće godine.

Mozda malo ranije predje 3gb. Nije 100% tacan taj kalkulator,okviran je. S vremena na vreme skrati se vreme kada ce DAG preci odredjenu velicinu.

A sada mene nesto interesuje: jel koristi neko onaj usb watchdag?

Zar ti zabada rig?
Mislim da je bolje da nađeš razlog, ne?

Desi se s vremena na vreme po neki zabode,crn ekran a u logfile nista.

Možda su previsoki taktovi ako imaš više rigova sa identičnim podešavanjima. Opet sumnjam da imaš neki drugi problem na baš svim rigovima, tipa da imaš falš ekstender na baš svakom, ili da je ploča malo bezobrazna.
Sve u svemu merkao sam ih, ali nemam kako da ih testiram jer eto moji rade mesecima bukvalno bez problema. Možda je to nVidia power da sklopiš, uključiš i radi.

Možda neko ko zna kako oni zapravo rade da napiše objašnjenje, baš me zanima.

Treba mi dobar bios sa Sappire rx580 nitro plus 8gb, ako je neko voljan da pomagne i posalje nek se javi [emoji2].

Послато са SM-G850F уз помоћ Тапатока

Ali kako god okrenes, ubedljivo najbolja karta.

Jel imao neko iskustva sa porucivanjem kartica direktno iz Kine, imam ponudu za ~300e po karti Nitro+ 8GB Special Edition al nemam ideje kolko brzo zavrsavaju garanciju (kazu da oni snose troskove u slucaju reklamacije)?

Jel imao neko iskustva sa porucivanjem kartica direktno iz Kine, imam ponudu za ~300e po karti Nitro+ 8GB Special Edition al nemam ideje kolko brzo zavrsavaju garanciju (kazu da oni snose troskove u slucaju reklamacije)?
U 300€ ti je uračunata i carina, i PDV, i dostava i ostale gluposti?

Nazad
Vrh Dno