Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Treba mi pomoc, rig sa 6x Asus Strix RX 570 4GB, jedna ima Elpida memoriju, a 5 imaju Hynix. Bios mod ne uspeva da prodari, karta ne funkcionise uopste sa modovanim bios-om, samo sa originalnim. Probao razne Polaris editore, uvek ista situacija.

Druga stvar koja me muci je hashrate, probah sve na default-u, kartice bacaju jedva 16mh/s sa 1300/1750 setovanjem. Instaliran Win 7 Ultimate 64bit i drajveri 17.12.2 Adrenalin.

Probao sam blockchain drajvere i majner kresuje cim se pokrene sa njima...
Nemam ideju sta moze biti.
Dali si stavio pixel patcher?
Kakvi su ti to uzasni klokovi za eth? Jezgro prenasvirano....
Stavi 1150/1900 za početak.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Komp iz potpisa. Hteo sam da uradim benchmark čisto da vidim šta će da pokaže. Da uđem u svet rudarenja da vidim šta i kako. Video na klipovima za ovaj program. Ali mi izbacuje ovo obaveštenje. Nemoguće da grafička ne podržava. Video sam na netu da rudare sa R9 380

Prilozi

• 2018-01-06.jpg
    2018-01-06.jpg
    392.3 KB · Pregleda: 244
Nicehash je djubre ko ti je rekao da njega koristis kao miner?

Koliko vidim tebi je sada najisplativije da kopas Music coin ili Zcl.

Skini Claymore za Music coin pa njega kopaj imas na youtube sve o tome kako skinuti claymore i podesiti ga da kopa music coin.

Nicehash ti je hakovan bio i ljudima je pokraden ogroman broj btc-a nekih 65 miliona dolara.

Poslednja izmena:
Sledeca situacija, maticna je Z270p-d3 i flesovan joj je mining bios.

U Safe Mode-u instalirani fixed blockchain drajveri za AMD i stavio pixel patcher.
Kad podigne Windows ne vidi klokove, kao da nije stavljen pixel patcher. Bez integrisane (kad slika ide sa jedne od grafickih), vidi 4 gpu-a i uspesno mogu da rade.
Razmisljam da je problem do Win 7, da treba da instaliram Win 10.

I klokovi su stock za Asus Strix RX 570, nisam nista jos ni dirao dok ne sredim da svih 6 radi.

Video klilpove nekog našeg lika na youtube.
Hvala buraz na savetu

Od sinoć rudarim Zcash čisto da vidim kako sve to funkcioniše. Ne znam da li je ovo ok rez?

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka
028268e0136d097d6d072e29eb7510ad.jpg

Poslednja izmena:

U Safe Mode-u instalirani fixed blockchain drajveri za AMD i stavio pixel patcher.
Kad podigne Windows ne vidi klokove, kao da nije stavljen pixel patcher. Bez integrisane (kad slika ide sa jedne od grafickih), vidi 4 gpu-a i uspesno mogu da rade.

I klokovi su stock za Asus Strix RX 570, nisam nista jos ni dirao dok ne sredim da svih 6 radi.
Podesi klokove iz minera 6 gpu mod instaliraj.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Pixel ti sluzi da ih windows vidi u device menageru. To sto ne vidis klokove (nisi rekao u kom programu) je do te verzije programa.... Trazi na netu koju verziju afterburner-a treba da koristis da bi video klokove.
Ili kao sto ti je neko rekao zadaj mu klokove i voltaze kroz miner.

Bio bih zahvalan na misljenju.
Situacija je sledeca:
Od kad sam dodao jos dve kartice i dodatno napajanje rig mi se restartuje bez nekog posebnog razloga(nista korisno u event vieweru).
Koristio sam dva napajanja(1kw + 650w) za 2x470, 2x570 i 2x580.
Sta sam sve probao do sad:
1) Prvo sam zamenio napajanje za jedno od 1650w.
2) Problem nije bio resen i spustio sam klokove, zamenio biose za konzervativnije.
3) Premestio rig na hladnije mesto
4) videh u minidumpovima da je problem u atijevom driveru.
Instalirao creators update i stavio adrenaline drivere, naravno DUU-ovao sam pre toga(vise puta).
5) Zamenio jedinu karticu rx570 koja je pravila incorrect share-ove(po nekad) i stavio jednu rx470
6) Disableovao, softwerski, tu istu zamensku rx470 i broj restarta se smanjio znacajno.

Da li ovaj problem moze da mi pravi neispravni riser?
Nemam rezervni ali sam narucio danas.

Ako rešim ozbiljno da se bavim rudarenjem, da li mogu da iskoristim ploču procesor i ram sa kompa iz potpisa? Ili treba neka posebna ploča, procesor, ram?

Poslato sa Huawei P10 Lite uz pomoć Tapatoka

Moze bilo koja ploca, samo sto si limitiran da mozes koristiti onoliko GPU koliko imas PCIE slotova. Takodje, zbog potrosnje trebace ti jedno jako ili dva manje jaka napajanja. U tvom slucaju, nakacis preko add2psu adaptera jos jedno napajanje na tvoj Thermaltake. (ili ako ces kopati sa samo 1 ili 2 graficke, onda on to gura lagano)

Mislim da je za kopanje ETH minimum 3GB na grafickoj (na onaj tvoj problem iz nekog od prethodnih postova).
EDIT: Vid' mene.. :D mislio sam da si probao eth da kopas.

Poslednja izmena:
Kako vam se cini napajanje chieftec navitas 1250w? Mislim na kvalitet poato bih ga stavio u rig sa 6 kartica.

Koliko snage obicno vucete iz jedne uticnice? Da li mogu da nekako saznam koje su mi el instalacije i preseci zice?

S obzirom da kacimo vise rigova koja je preporuka za dovoljno kvalitetan produzni kabl?

Koliko vidim obicno se preporucuju kvalitetniji produzni kablovi iz prodavnica elektro opreme...

Otvoriš kutiju sa osiguračima i vidiš šta ide dalje po sobama
Na 2.5 kv je ok 3 riga
Kablovi prosafe.rs

Sto se tice kablova mozes i sam da pravis,sto je ja mislim mnogo isplativije. U Nisu je (barem gde sam ja kupovao) 150 dinara/m 3x2.5mm gumirani kabli (koji je i vise nego dovoljan za 2500W (2.5kv),oko 150 dinara viljuske (utikac) i oticnice uzmes kao za produzni (onoliko uticnica koliko ti treba). Najbolje bi bilo da izvuces na trofaznu struju na svaku fazu po jedan produzni i tako rasteretis fazu koja ide i u monofazne uticnice i onda dobijes mnogo vise izlaza za rigove.

Ima li neko preporuku za privezivanje 8 x rx580 na 2x850w napajanja. Koji kombo koristiti za privezivanje, da li je bitno da svi riseri budu na primarnom napajanju ili je to nebitno i da li samo treba raspodeliti load podjednako po napajanju (mb+4gpu/riser na primarnom, i 4xgpu/risers na sekundarnom) ?

Da li će da radi ako pored R9 380 2gb ubacim RX 580 8 gb?

raspodeli podjednako...
4 gpu sa svojim riserima sa jednog napajanja
ostala 4 sa drugog

ploca i ssd sa primarnog jer to ne trosi puno...

Ima li neko preporuku za privezivanje 8 x rx580 na 2x850w napajanja. Koji kombo koristiti za privezivanje, da li je bitno da svi riseri budu na primarnom napajanju ili je to nebitno i da li samo treba raspodeliti load podjednako po napajanju (mb+4gpu/riser na primarnom, i 4xgpu/risers na sekundarnom) ?

Risere obavezno sa napajanja sa kog napajas i karticu tog risera.

Pozdrav svima.
Nisam siguran da pisem u odgovarajucu temu,pa neka me moderatori isprave ako gresim. Zanima me da kakva su vasa iskustva kad je u pitanju reklamacija grafickih kartica kupljenih preko kp, iz Madjarske?
Vec 3 i po meseca cekam odgovor od jednog poznatog kp prodavca...zale se da imaju problem sa madjarima, tj servisom i da kasne mnogo...
Koliko znam, zakonski rok kod madjara je 45-60 dana. Imam screenshot od otpremnice...Ne znam moze li sta uraditi ili su mi ruke vezane?

Pozdrav svima.
Nisam siguran da pisem u odgovarajucu temu,pa neka me moderatori isprave ako gresim. Zanima me da kakva su vasa iskustva kad je u pitanju reklamacija grafickih kartica kupljenih preko kp, iz Madjarske?
Vec 3 i po meseca cekam odgovor od jednog poznatog kp prodavca...zale se da imaju problem sa madjarima, tj servisom i da kasne mnogo...
Koliko znam, zakonski rok kod madjara je 45-60 dana. Imam screenshot od otpremnice...Ne znam moze li sta uraditi ili su mi ruke vezane?
Vezane su ti ruke.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

i ja koliko znam zakonski rok u eu je mnogo duzi nego kod nas. kada na to dodas nestasicu kartica ukoliko do tog nekog njihovog roka (mislim da je oko 3-4 meseca) ne ispune onda vracaju pare (mozda) kp prodavcu koji moze i ne mora tebi da vrati.

Kad ste već kod toga, jel se garancija gubi ako se menja bios ili overklokuje grafička?

Poslednja izmena:
Overklokovanjem ne moze da se gubi garancija jer su graficke karte i predvidjene da se overklokuju da bi bio veci fps u igrama i to se radilo godinama pre pojave rudarenja.

Ako menjas bios to je druga prica i samo od dobre volje servisa zavisi hoce li ti uvaziti garanciju ili ne.

Overklokovanjem ne moze da se gubi garancija jer su graficke karte i predvidjene da se overklokuju da bi bio veci fps u igrama i to se radilo godinama pre pojave rudarenja.

Ako menjas bios to je druga prica i samo od dobre volje servisa zavisi hoce li ti uvaziti garanciju ili ne.

Čemu onda dva biosa na kartici? ;)

Nazad
Vrh Dno