Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel ima negde dobar bios za XFX 580 8GB, u pitanju je XXX OC+ verzija? Na anorak.tech ima ih više ali nije mi jasno, nijedan mi ne deluje da je baš za tu karticu. Ova ima dual bios i dve memorije Samsung/Hynix

Jel na kraju rev A ili rev C(na kutiji nalepnica)?ili da li je bios 256k ili 512k kada ga sacuvas?Pogledaj iz gpuz-a koja je tacno memorija.

Da li vredi sada uzimati one RX470 Sapphire 4GB Mining Quad sa 6 meseci garancije? Jel uzimao neko RX570 Gigabyte AORUS 4GB, valja li to?

Imam 5 aorusa i 1 neki gaming oc, vec sam i zaboravio.
Sve karte daju ~29mhs, pritom za 24h imaju simbolicnih memori errora tipa <10. Dakle vrlo stabilno rade.

Ne znam sada da li ces i ti postici toliko, posto sam platio jednog lika da mi ih sredi. Stvarno se ne razumem previse u modovanje.

256k je bios. Sačuvao sam oba fabrička, sa normalnim baca 24 na eth, sa "majnerskim" 27.5 kad prebacim prekidač. Sa ubermix strapom baca 29 ali treba tek da overklokujem dok se snađem kako ide sa AB kad su mešane kartice. GPU-Z kaže samsung ali bios editori detektuju dve memorije samsung i hynix, i srbpolaris i pbe 1.6.2. A i kad sam išao na one clik timing patch, ubacio je posebno strap za samsung i posebno za hynix. Sa tim biosom sad baca 29, samo još da se klokne, ili da nađem gotov, bolji bios baš za tu karticu.
Na nalepnici piše Ver E.0

Poslednja izmena:
256k je bios. Sačuvao sam oba fabrička, sa normalnim baca 24 na eth, sa "majnerskim" 27.5 kad prebacim prekidač. Sa ubermix strapom baca 29 ali treba tek da overklokujem dok se snađem kako ide sa AB kad su mešane kartice. GPU-Z kaže samsung ali bios editori detektuju dve memorije samsung i hynix, i srbpolaris i pbe 1.6.2. A i kad sam išao na one clik timing patch, ubacio je posebno strap za samsung i posebno za hynix. Sa tim biosom sad baca 29, samo još da se klokne, ili da nađem gotov, bolji bios baš za tu karticu.
Na nalepnici piše Ver E.0

stavi 1144/2150 i 99% radi stailno i baca malo preko 30 sa VDDC-om iz gpuz-a oko 0.93...Ako nadjes nacin da spustis napon ispod ovog javi mi :).
Kad pustis komandu atiflash -i , da lije bios p/n 113-58085SHD1-W90?

U bre nije to malo jak klok? :) Kod mene trenutno baca tačno 29 na samo 1970 mhz. Toliko je zato što je mešan rig sa 470 karticama koje ne mogu više od toga, a ne umem još uvek zasebno da podesim klokove i napone, dok se snađem...
Kod mene je 113-58085SHD1-M80 ali menjani su strapovi, mrzi me sad da vraćam originalni

U bre nije to malo jak klok? :) Kod mene trenutno baca tačno 29 na samo 1970 mhz. Toliko je zato što je mešan rig sa 470 karticama koje ne mogu više od toga, a ne umem još uvek zasebno da podesim klokove i napone, dok se snađem...
Kod mene je 113-58085SHD1-M80 ali menjani su strapovi, mrzi me sad da vraćam originalni

sa strapom 1750 nije za samsung memoriju... p/n je isti bez obzira sto je promenjen strap.

Nemam pojma, ja sam početnik, meni deluje mnogo skok od 250 mhz za samo 1 mhs dobitka.
Inače i na ovim majnerskim 470ticama je samsung memorija pa sa 1750 strapom nema sile da prebaci 2000 mhz stabilno, jako im se loše klokuje memorija.

stavi 1144/2150 i 99% radi stailno i baca malo preko 30 sa VDDC-om iz gpuz-a oko 0.93...Ako nadjes nacin da spustis napon ispod ovog javi mi :).
Kad pustis komandu atiflash -i , da lije bios p/n 113-58085SHD1-W90?

Bas mi je drago sto se pokrenula tema jer treba da mi stigne 12 verovatno istih tih kartica za dan dva :)
Taman cu od dobrih ljudi valjda da naucim sta treba da radim pa da ne smaram posebno za svoj problem...
Kada govoris o komandi atiflash -i, jel se to radi kad je na prvom ili drugom biosu ili je svejedno i uvek ispise istu oznaku (iskreno nisam ni znao da ima dva biosa)? Kad modujete bios jel modujete samo drugi, a prvi cuvate za slucaj da nesto krene po zlu?

Bas mi je drago sto se pokrenula tema jer treba da mi stigne 12 verovatno istih tih kartica za dan dva :)
Taman cu od dobrih ljudi valjda da naucim sta treba da radim pa da ne smaram posebno za svoj problem...
Kada govoris o komandi atiflash -i, jel se to radi kad je na prvom ili drugom biosu ili je svejedno i uvek ispise istu oznaku (iskreno nisam ni znao da ima dva biosa)? Kad modujete bios jel modujete samo drugi, a prvi cuvate za slucaj da nesto krene po zlu?

jedan modujes , drugi ne diras.svejedno za atiflash -i....

Ima li neko ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G Gaming OC? Moze li me posavjetovat neko dje bios da nadjem?

Imam ja, pusti mail na pp i poslacu ti sutra

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Da li se nekom desi da puca miner tj da se restartuje posle odredjenog vremena?
Dok sam kopao BTG ni jednom se nije ugasio za 1.5-2 dana dok sa ZEC se desicpar puta u toku dana.E sad...koristim eth monitoring i pn mi javi na telefon kad je doalo do prekida i automatski se sam restartuje i pokrene.Da li je to normalno ili se vodi kao neki problem?Temperature su oko 62-63c kad je otvoren prozor a kad je zatvoren jedna je oko 69-70c ostale 64c a zadnja 58c.Koristim ZM miner.Iskreno ne smeta mi ali ne znam da li to moze u buducnosti da napravi problem.

Poslednja izmena:
Pozdrav interesuje me da li je 810w iz uticnice ok potrosnja za 6 x 570 4 giga asus expedtion ili moze manje? Kartice bacaju stabilno 27.7

mozda moze jos jedno 50w manje ali su te kartice krsh po pitanju hasha, ne znam kakve su po pitanju skidanja napona,tj. koliko trpe.

Sto su krs? Daju 27.7 stabilno na 1040/1970 i core ide na 950 hynix je na njima. Kartice kostaju 250 evra . Znam da svi volite nitro+ ali ako ove rade posao sto da ne .

pa rade posao ne kazem da ne rade imam i ja xfx 470 4gb koje daju 28mhs pa i za njih mislim da su krsh :D
A 950mV za core je puno, vecina kartica koje imam mogu na 875mV stabilno, probaj i ti 900 recimo pa ostavi da rade da vidis oce biti stabilne.

pa rade posao ne kazem da ne rade imam i ja xfx 470 4gb koje daju 28mhs pa i za njih mislim da su krsh :D
A 950mV za core je puno, vecina kartica koje imam mogu na 875mV stabilno, probaj i ti 900 recimo pa ostavi da rade da vidis oce biti stabilne.

Jedno pitanje samo u biosu sam stavio strap na 1500 nisam ostalo nista dirao. Kasnije sam stavio u afteru core na 1040/1950 i mv smanjio na -42. A kroz miner sam stavio komandu -cvddc 950. I vidim da core mhz idu na 1220 iscitano iz gpu-z sto je puno a vddc je 0.8938V. Ne razumem kako after ne setuje core na 1040 ili da stavim npr na 1100. Jel moze tu mala pomoc ? Hvala unapred

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa ASUS MINING-RX470-4G? Kakav je model za modovanje?

Stigle dve nove Sapp RX570 4gb Hylix, stavio u rig, flesovao bios od clana sa foruma :), jedna kartica sa istim bios koji je na ostalim 570-icama 24.7 bez AF, dala 29.7 :)
Nista nisam dirao na toj kartici, ostaje na 29.7.
Sve uredno radi :) zna li ko zbog cega je bolje od ostalih ?
Ostale preko AF na 29.1
4d561f436178839b4c126b8fa486294d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako podešavaš klokove iz minera pokreni miner opet

Ma namestio sam ja sve, naucio sam do sada, koliko sam toga citao na ovom forumu, ali nije mi jasno kako da se zadesi takva kartica da bez AF daje sa istim biosom kao ostale 29.7 ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako je XFX imaju odma mining biose, provjeri u kojoj je poziciji bios switch, opet kazem ako su XFX kartice.

^^To je zato sto kad podesavas nesto iz minera zna da zaglavi setovanja pa ih povlaci i kad ih obrises

Jedno pitanje samo u biosu sam stavio strap na 1500 nisam ostalo nista dirao. Kasnije sam stavio u afteru core na 1040/1950 i mv smanjio na -42. A kroz miner sam stavio komandu -cvddc 950. I vidim da core mhz idu na 1220 iscitano iz gpu-z sto je puno a vddc je 0.8938V. Ne razumem kako after ne setuje core na 1040 ili da stavim npr na 1100. Jel moze tu mala pomoc ? Hvala unapred
Isti problem sam imao sa Strix karticama, naucio sam lekciju, ne stelovati nista iz miner bat file.
Problem sam resio tako sto sam skinuo novi miner, obrisao drivere, ponovo instalirao sve drivere.

Poslednja izmena:
Hvala probacu . Bas je cudno da nesto povlaci iako mu ti ne kazes kroz komandu pri startovanju.

Ja sam se vrteo ceo dan, ja mu kroz bios stavim 1070 za gpu i ufleshujem taj bios, upalim karte one na 1202 rade a napon kako on hoce sta god da mu stavim. Dolazio sam u iskusenje da reinstaliram i sistem ali je brisanje drivera pomoglo.

Ako je XFX imaju odma mining biose, provjeri u kojoj je poziciji bios switch, opet kazem ako su XFX kartice.

Sad sam se zbunio, XFX ima mining bios? Evo, nosim 6 komada kuci upravo XFX 580 oc+ 8gb. Jel ima onda potrebe (vredi li) uopste da se moduje bios? Koliko je razlika izmedju modovanog i tog mining biosa na kartici? I, ako ne treba modovani bios, koji su onda driveri najbolji (pretpostavljam da ne moraju oni minig driveri i patchovanje)?

Poslednja izmena:
Vrh Dno