Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Dajte neki bios za te Nitro 580 4 gb Elpida....
Moje pucaju ispod 0.9200 :(

ma na 12 komada isto sr*
a drzim 1030 / 2000 samo i idem dual :)

Da li je neko na nvidii imao slucaj samozapaljenja sa ovim SATA adapterima sto uglavnom dolaze uz risere ?
Po jedna grafika mi je na jednom sata kablu. Vjerujem da ne vuce nikada preko 20w (1070)

Vidio sam na netu da se pale molex to sata adapteri. Kakva je situacija sa ovim ?

2pcs-lot-15Pin-SATA-TO-PCI-E-6Pin-Adapter-Power-Supply-Cable-CORD-18AWG-Wire-For.jpg

Da li je neko na nvidii imao slucaj samozapaljenja sa ovim SATA adapterima sto uglavnom dolaze uz risere ?
Po jedna grafika mi je na jednom sata kablu. Vjerujem da ne vuce nikada preko 20w (1070)

Vidio sam na netu da se pale molex to sata adapteri. Kakva je situacija sa ovim ?

2pcs-lot-15Pin-SATA-TO-PCI-E-6Pin-Adapter-Power-Supply-Cable-CORD-18AWG-Wire-For.jpg

Ja imam na 5 kartica takve konektore evo vec 4 meseca rade bez problema , a dokle ce tako to ne znam :D

JA vec skoro dva mjeseca. Ne vidim da je neko naveo problem konkretno za ove na netu, samo je prica molex>>>sata adapterima kao problematicnim,.

@nesic1 ? Imao si problem sa njim ?

Nesicu bio sam ti poslao pp da mi napravis neki kabel :d, kad budes imao vremena baci pogled na poruku pa mi odgovori.

afd26f4c82eae975b69111bc14aedc27.jpg

67d05075861f63b904a6d5a34698f6bc.jpg

Morao sam jutros malo pojacati napon, otud 780w

@dboj saljem

Pa kako imas 90w u gpuz sa 0.88v ja sa 0.95v imam 73w.
I kako sa 90w gpuz imas 60-80w manju potrosnju nego moju.
I sad kako trose vise, sa 0.88v i 90w ili 0.95v i 73w?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesicu bio sam ti poslao pp da mi napravis neki kabel :d, kad budes imao vremena baci pogled na poruku pa mi odgovori.

aj hebem ti zaboravio sam da gledam pm, prodje mi kroz oci samo :D

pa ako se molex pali koji moze da izdrzi vece opterecenje ovaj ce tek da se spali, meni recimo radio jedan 6 meseci, opustio sam se i samo odjednom nece rig, rezultat sata konektor na adapteru je imao los spoj verovatno i grejao se dotle da je pregoreo kabal iz napajanja i prekinuo se onaj koji ide u taj sata kontakt

Softevrsko pracenje potrosnje ti je isto ko i bord comupter za gorivo :)

Meni se nisu palili ti kablovi, ali zato sata koja ide iz napajanja izgorela tj zuta zica i to uglavnom na Nvidiama, amd nesto sitno

Vjerujem da bi onda najbolje rjesenje za risere bilo "6 pin>>2x6pin adapter" Ili CPU 8 pin>>2x6 pin

Ionako jedna PCIE grana tj. kabal moze bez problema i 300w. Ovako ne bi prelazilo ni 200w u mom slucaju. Je li neko tako radio ?

Poslednja izmena:
GPU-Z laze za potrosnju, nista dok ne izmerite iz zida.

Sent from my S6 Edge

Fun fact, radi testa stavio jednu 1050ti da rudari na frontier 400w. 180w trosi masina,po meracu. Onda stavim v850. 140w trosi masina.

Dakle, ako je efikasnost v850 bila oko 85-90%, efikasnost kineskih napajanja je oko 60-65%

Poslednja izmena:
1060 pl na 70 trosi 170w sa lc power ono obicno, 600w
kad sam presao na evga g3 gold, isto 140w :)

Zotac 1070 koja mi je stigla ima dva 8 pinca za napajanje :D Sta ce joj to ? Stixice imaju samo jedan 8pin.

Da li je potrebno ustekati oba 8 pinca ili moze grafika da radi i sa jednim ? Bezveze mi komplikuje stvar sa adapterima sada....

Pa probaj pa vidi ***...

Ne pitajte nebuloze koje mozete da proverite za 10 sekundi, samo spamujete temu bez veze...

To one -10S ? Te su super, treba oba da budu utaknuti. Najbolje da napravis 8pin > 2x 8pin adapter, i da koristis tako.

Pa probaj pa vidi ***...

Ne pitajte nebuloze koje mozete da proverite za 10 sekundi, samo spamujete temu bez veze...
Nemas potrebe da mu tako odgovaras, covek je normalno pitao u temi gde i treba... ako vec neces da mu kazes suvisan ti je komentar.

Zanima me da li imate da preporucite neki zidni merac potrosnje struje kao i laserski merac temperature?
Neko sa KP sa kim imate pozitivna isksutva?

Nije suvisan odgovor koji ukazuje na spam, suvisan je spam. Neki, posebno mladje generacije forum dozivljavaju kao chat. Forum nije za caskanje, vec za razmenu korisnih informacija do kojih nije lako doci. Samim tim, nesto sto moze da se sazna za 5 sekundi nije vredno foruma. Hiljade ljudi koje prate ovu temu su izgubili po pola minuta zivota citajuci taj suvisan post. Pa ti izracunaj koliko je to ukupno protracenog vremena svih. Izgubljeni su sati i sati drugih da bi pitalac ustedeo par sekundi.

Iz tih razloga, na forumu se ne pise sve sto ti padne na pamet, niti svaka sitnica koju ne znas a mozes lako i brzo sam da utvrdis.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa probaj pa vidi ***...

Ne mogu da provjerim, nije mi stigla oprema. Nema potrebe za takvim tonom :) Planiram koje adaptere unaprijed da narucim. Stigle su mi grafike, ostala oprema tek za 10 dana, tako da ne mogu da provjerim. A, i da mi je tu oprema i da radi sa jednim 8-pincem, mozda nije sigurno tako, a neko vec od iskusnih ce me ispraviti i ovaj post onda moze vidjeti 100+ ljudi koji mozda imaju istu nedoumicu i nece biti potrebe za takvim pitanjem ponovo. To je valjda sustina foruma....

Poslednja izmena:
@fingon82 Mislim da i dalje nisi u pravu, ako krenem da nabrajam zasto uci cemo u raspravu kao u temi za cenu kriptovaluta, pa ce se opet zakljucati na par sati.
Uglavnom, neka Vojkan napomene na prvom postu da smo mi pocetnici suvisni ovde, pa neka nam se zabrani pristup, pisanje ili sta vec

Poslednja izmena:
To one -10S ? Te su super, treba oba da budu utaknuti. Najbolje da napravis 8pin > 2x 8pin adapter, i da koristis tako.

Hvala ti, da, to cini kao najjednostavnije rjesenje
GEFORCE GTX1070 ZOTAC 8GB DDR5, HDMI/DP/DVI-D/256BIT/ZT-P10700E-10S

Uzeo u emmiu 6 zadnjih komada za 49 990 RSD, nemaju vise.... fale mi jos dvije za rig hehehhe

Poslednja izmena:
Ne mogu da provjerim, nije mi stigla oprema. Nema potrebe za takvim tonom :) Planiram koje adaptere unaprijed da narucim. Stigle su mi grafike, ostala oprema tek za 10 dana, tako da ne mogu da provjerim. A, i da mi je tu oprema i da radi sa jednim 8-pincem, mozda nije sigurno tako, a neko vec od iskusnih ce me ispraviti i ovaj post onda moze vidjeti 100+ ljudi koji mozda imaju istu nedoumicu i nece biti potrebe za takvim pitanjem ponovo. To je valjda sustina foruma....
Ti rece da su ti stigle karte... Ne treba ti oprema da proveris, dovoljan je racunar sa napajanjem sto ima bukvalno svako, ili bar treba da ima ako misli da se bavi ovim. Tako da su vasa pitanja u tom slucaju vise za rudarenje za pocetnike nego za ovaj podforum. Opet ponavljam, sto vise nebitnih pitanja bude, sve manje ljudi koji poznaju rudarenje ce pratiti istu i pomagati. Za pocetnike ima druga tema.

Fun fact, radi testa stavio jednu 1050ti da rudari na frontier 400w. 180w trosi masina,po meracu. Onda stavim v850. 140w trosi masina.

Dakle, ako je efikasnost v850 bila oko 85-90%, efikasnost kineskih napajanja je oko 60-65%
Sličan test smo odradili i tako je isto.

Sent from my S6 Edge

Hvala ti, da, to cini kao najjednostavnije rjesenje
GEFORCE GTX1070 ZOTAC 8GB DDR5, HDMI/DP/DVI-D/256BIT/ZT-P10700E-10S

Uzeo u emmiu 6 zadnjih komada za 49 990 RSD, nemaju vise.... fale mi jos dvije za rig hehehhe

Te -10S rade bez problema na power 80%, core +150 mem +700 dalje ili previse trose ili puca mem. Ovo im je bas optimalno.

Ti rece da su ti stigle karte... Ne treba ti oprema da proveris, dovoljan je racunar sa napajanjem sto ima bukvalno svako, ili bar treba da ima ako misli da se bavi ovim. Tako da su vasa pitanja u tom slucaju vise za rudarenje za pocetnike nego za ovaj podforum. Opet ponavljam, sto vise nebitnih pitanja bude, sve manje ljudi koji poznaju rudarenje ce pratiti istu i pomagati. Za pocetnike ima druga tema.

Znaci,ako ne posjedujem desktop racunar, ne treba da se bavim miningom ? Brilijantan zakljucak. Imam laptop, koji mi je dovoljan za sve,sem mining :)
Da, imam karte i risere i tastaturu :D Ostale komponente ne
Opet kazem, da sam kuci gdje su mi ostali rigovi, pa da mogu provjeriti ovo o cemu pricas, opet bih pitao istu stvar,jer moram da budem siguran za sta mu je dodatni pin (googla sam, nista konkretno ne pronadjoh), a tako malo trosi, dok drugi modeli kartica isti uglavnom ne posjeduju, Kao sto rekoh, Asus Strix 1070 na tri riga mi imaju samo jedan 8 pin.

Te -10S rade bez problema na power 80%, core +150 mem +700 dalje ili previse trose ili puca mem. Ovo im je bas optimalno.

Koja im je potrosnja i koliko solsa bacaju na tim klokovima ?

Posto Asuska trosi 150w na 100 power limita i daje oko 485-500 solsa u zm mineru

Pogledajte prilog 240305

Poslednja izmena:
Vrh Dno