Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

meni u hwinfo64 programu prijavljuje konstantno oko 120-130w... Ali max stoji oko 160w. Verovatno u nekom trenutko ima taj skok. Koliko je to pouzdano i tacno ?
Razmisljao sam da popunim ovaj rig na 5gp, a psu je od 1000w. Corsair RM1000x
Uz cpu sa tim skokovima to je oko 850w.. Pitam se sta bi bil oda nije undervoltovana, a da imam 5 gpu..

Poslednja izmena:
ugasio bi se psu. kupi merač kad već nisi "i" verziju napajanja :)

hoce li se na meracu pokazati ti pikovi ? (kao registrovana max potrosnja) ?
*** nisam znao koja je razlika izmedju "x" i "i" verzije, a razlika bila 10e...

Poslednja izmena:
pravo da ti kažem ja samo bacim pogled kad me zanima potrošnja riga, ali verujem da ima modela koji beleže i peakove. više sam rekao zbog onog pitanja koliko je softversko merenje tačno. na RMi napajanju jeste tačno, poređeno sa meračem, ostali sw ne verujem

Da li neko ima iskustva sa infracrvenim meracem temperature?
Mislim da je veoma prakticno ako se ima vise rigova da se samo brzinski predje preko risera, kablova i generalno kriticnih mesta radi provere...

Poslednja izmena:
pravo da ti kažem ja samo bacim pogled kad me zanima potrošnja riga, ali verujem da ima modela koji beleže i peakove. više sam rekao zbog onog pitanja koliko je softversko merenje tačno. na RMi napajanju jeste tačno, poređeno sa meračem, ostali sw ne verujem

razmisljam se za ovaj trotec bx11
hvala na informacijama :)

Da li neko ima iskustva sa infracrvenim meracem temperature?
Mislim da je veoma prakticno ako se ima vise rigova da se samo brzinski predje preko risera, kablova i generalno kriticnih mesta radi provere...

Neko sigurno ima... [emoji16] nije loša stvar da se zgraneš kad vidiš kakvih krševa od karata ima sa pcbom na 90 i kusur c

Imam ja ... ne znam koliko je tacno, ali je dobar za poredjenje i tako to.
Kad kazem tacno, ne znam , mislim da odstupa 1-2 stepena ....
inace su do 10e na Aliju i zavrsavaju posao :D

To je super stvar, samo sto mi to deluje bas jeftino ...
Nego, imam sledeci problem, rig sam ostavio preko noci i kao sto se vidi na slici radi konstantno, ali ova plava linija iliti "efektivan heshrate" jako varira u nekim momentima i 80% slabije nego sto grafike bacaju sad u cemu je tu problem?
Pogledajte prilog 239920

To je super stvar, samo sto mi to deluje bas jeftino ...
Nego, imam sledeci problem, rig sam ostavio preko noci i kao sto se vidi na slici radi konstantno, ali ova plava linija iliti "efektivan heshrate" jako varira u nekim momentima i 80% slabije nego sto grafike bacaju sad u cemu je tu problem?
Pogledajte prilog 239920

vidim da si tek upalio rig na tom pool-u.. Normalno je to da plava skace.. Bitno je koliko su razmaknute druge dve

E a kako da budu što manje razmaknute :)
Tj koliko je normalno, kolika je vama razlika?
Jel normalno da razlika bude i po 14 mhs? U proseku je 10ak mhs, reported prosek 164, avg prosek 154

kad pocnete da koristite pistolj za merenje temperature karti tek onda vidite koje su karte djubre tj koji proizvodjac vise laze tu je Asus na 1 mestu pa ide MSI...

imam ja slican merac, ako ti je to jeftino daj meni 100e i teraj :p , tebi lepo nisi platio jeftino meni lepo uzeo sam neku shusku :d

Boki19 je napisao gore da su do 10e na Aliju pa mi je to dosta jeftino za takvu stvarcicu

E a kako da budu što manje razmaknute :)
Tj koliko je normalno, kolika je vama razlika?
Jel normalno da razlika bude i po 14 mhs? U proseku je 10ak mhs, reported prosek 164, avg prosek 154

ostavi 24 sata pa vidi onda

Pa radi već više od mesec dana :) zato i pitam, jer nemam pojma koliko je normalno

To je sasvim normalno. U to ti ulaze stale shareovi, gubici u konekciji, fee minera, fee poola.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa radi već više od mesec dana :) zato i pitam, jer nemam pojma koliko je normalno

radi ono vise od mesec dana, ali po slici rekao bih da si prekinuo kopanje na tom pulu. pa tek sad ponovo poceo
ili gresim ?

Nije moja slika :) samo sam se nadovezao na kolegu pošto je već pitao istu stvar a i mene interesuje. Imam ja brdo sitnica još da učim nego neću da zapitkujem svaki čas noob pitanja haha

Pozdrav,
koje napajanje i maticnu bi mi preporucili za 8 x r9 380 4gb karti, i da li to moze uopste da radi stabilno i koliko struje trosi ?

Da li uzeti Asus,xfx,msi ?
Hvala :)

ne postoji gasenje interne grafike na mojoj. *** dobro si me podsetio da vidim da li ce da sljaka bez onih dummy adaptera i govana. h270-plus je ploca

edit: radi :)

Poslednja izmena:
Pomoc zelim kopati Monero sa 3X vega64 karticama sta kupiti od maticne,napajanje ?

u majneru -cvddc 900, u gpuz kaze 0.83v, 720w ceo rig 6x580

na koliko detalja samo treba pripaziti... Pravim drugi rig, identican ovom, ista komanda u batu ali napon je ovde 0.93 u gpuz a ne 0.83 kao na prvom rigu, a razlog je postojanje MSI afterburnera na prvom rigu koji iako nije upaljen izgleda obara napon dodatno na ovo sto spustim preko majnera. Onda nacisto poludim kad preko majnera zadajem klokove pa mi samo prva karta baca hesh koji treba da baca a ostale iako su na zadatim klokovima bacaju kao da su stock. Onda ugasim majner upalim opet i svih 6 baca kako treba. Neverovatno

edit: definitvno majner ne moze da ih spusti sam ispod 0.93, mora AB -96mV i onda iako je ugasen napon iznosi 0.83mV

Poslednja izmena:
na koliko detalja samo treba pripaziti... Pravim drugi rig, identican ovom, ista komanda u batu ali napon je ovde 0.93 u gpuz a ne 0.83 kao na prvom rigu, a razlog je postojanje MSI afterburnera na prvom rigu koji iako nije upaljen izgleda obara napon dodatno na ovo sto spustim preko majnera. Onda nacisto poludim kad preko majnera zadajem klokove pa mi samo prva karta baca hesh koji treba da baca a ostale iako su na zadatim klokovima bacaju kao da su stock. Onda ugasim majner upalim opet i svih 6 baca kako treba. Neverovatno

edit: definitvno majner ne moze da ih spusti sam ispod 0.93, mora AB -96mV i onda iako je ugasen napon iznosi 0.83mV

Stavi u bat fajl pored -cvddc 900 i -mvddc ~900 to ce dodatno da obori voltazu

A memoriju cu moci bez obzira na to da teram na 2200mhz? Kako da zavrsim ovu foru sa klokovima iz majnera? Znaci prvi put kad otvorim majner ide 29.6 - 27 - 27 - 27 - 27 - 27, kad ga zatvorim i otvorim drugi put ide sve 29.6. AB ugasen

Nazad
Vrh Dno