Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako da nateram "memory controller load" da bude na 100% zauzeću?

Stalno je oko 98%.

Kartice su 580 8GB nitro+ hynix memorija.
Imam u bat fajlu

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Poslednja izmena:
Pa imaš onda sve što ti treba. Od 4 patrljka koja ti sada vire iz pcie kablova iz napajanja (jer su dupli a u grafu je otišao samo jedan) napravi 2 osmopinca preko tih adaptera koje si dobio. I to ti je kačenje za preostale 2 karte.

Onda ce mi na jednoj grani biti 2 grafike, jel to problem?

Neće biti 2 na jednom kablu nego 6 na 4 kabla (odnosno na jednom kablu 1.5 grafa) . Cpu na pcie ti ne treba i ne rešava problem za 6 grafa svakako.

Poslednja izmena:
Znam sta mislis, ali ovi kablovi sto sam dobio sa grafikama su previse kratki da bih mogao da ih sve tako spojim, vec sam ove krajnje dve stavio na iste grane
Pogledajte prilog 239889

@k1z4
Ja sam napravio od 8pin CPU na 4 x 6pin PCI-e ali sa tim napajam risere. A mozes od 8pin CPU da napravis adapter na 8pin PCIe.

8pin cpu na 2x6pin pcie vrsi posao, ja sam, uradio na 3x pcie (8+6+6 pin) napajam riser 6pin i za grafu 8+6pin, i vrsi poso

Poslednja izmena:
Znam sta mislis, ali ovi kablovi sto sam dobio sa grafikama su previse kratki da bih mogao da ih sve tako spojim, vec sam ove krajnje dve stavio na iste grane
Kako kratki, pa raskreči ih... Imaš 5-6-7 cm na pigtailu i tu bar još toliko, dovoljno da razmakneš karte

Vojkane imas PM.
Da li ima neko proveren BIOS za 580 8GB, Micron memorija?

6 x 580 8gb -96mv u AB = 960w isuse... 6 x 1070 isti hes 660w

Poslednja izmena:
To dual?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jako puno. Mora to dole.

AB kaze da je napon izmedju 950 i 1030mV u zavisnosti od kartice. Mislim da mora bios mod i za napon. Napon za gpu je lakse editovati preko obicnog polarisa nego preko SRB?

Poslednja izmena:
Koji su ti klokovi? Jesi probao da oboris klok jezgra? Nadji na kom kloku jezgra ti se obara napon.

AB kaze da je napon izmedju 950 i 1030mV u zavisnosti od kartice. Mislim da mora bios mod i za napon. Napon za gpu je lakse editovati preko obicnog polarisa nego preko SRB?
Ako kopas preko claymora definisi u majneru napon na 0.865+ pa probaj

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

E super to sam zaboravio. Nisam sad pri rigovima suta probavam to sve. @kzs12 ne **** cc nista ostaje isti napon, probao sve izmedju 1050 i 1150

To jos nisam cuo da nece nakon obaranja kloka za jezgro.... Javljaj kad probas preko minera.

Koje su karte u pitanju?

Poslednja izmena:
Ako ne bude tako radilo moraces preko biosa da promenis... jel imas poboljsanja nekih sa onim strapom sto sam ostavio ovde?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ima novi ab koji može da tera napon više u minus. Tih 6 gađaj da su do 850w

Što se potrošnje tiče, sa nekim sam već pričao o tome. 1000/1950 mi je trošilo skoro 120W više nego 1050/1950 dok sam vozao Strixx 470-ke. Mora da se ubode neki odnos gpu-mem i onda je pesma.
Na ovim 570kama, XFX, me sad toliko mrzi da vijam sweetspot tako da sam se zadovoljio sa 750W za šest komada.

@Slypire ovo pricam za 580 nitro+ 8gb hynx a prethodne su bile 480 4gb nitro+ elipida njih sam ustelovao na 30mhs 5 komada 620w samo AB bez spustanja napona u biosu i majneru.

Generalno jako kratko se se druzim sa AMD mnogo toga nisam provalio malo mozda ishitreno pisem o probemima ali sve se na kraju sredi. Poslednji AMD sto sam imao je 280x tada nije bilo strapova i problema sa naponom. Javicu rezultate sutra sa 580 situacijom

5x 580 na 1120/[email protected] su 620w i to smatram dosta jakim undervoltom. 5x470 na 1100/[email protected] kako koja su oko 700-720w. 6x570 1050/[email protected] su oko 790w. sve gold napajanja. to su neke brojke kojih se sećam. ne znam koliko 6x580 mora da se zavrne da troši 750w (ne kažem da je nemoguće al nisam siguran ni da je opušteno :D).

@lowlight 4.4.0, izašla je final

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno