Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@yoda & Balaburin
Uploadovacu veceras taj za Asus Dual 580 4GB Elpida trenutno nisam kuci

mislio sam taj za 570 elpida, ja nemam 580

i da li je isti bios ako je drugi proizvodjac? jel mogu taj od asusa da stavim na XFX?
svejedno je isti cip rx570 i 4gb Elpida mem

mislio sam taj za 570 elpida, ja nemam 580

i da li je isti bios ako je drugi proizvodjac? jel mogu taj od asusa da stavim na XFX?
svejedno je isti cip rx570 i 4gb Elpida mem
Ne mozes, mozes strap da iskopiras samo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

^^Pa bas to, iskopiraj strap samo ali prethodno proveri da li je i isti tip memorije.

Poslednja izmena:
Interesuje me, posto imam GTX 1070, dok ne postoje troskovi za elektricnu energiju, koliko bi se otprilike moglo zaraditi sa njom na mesecnom nivou? Radila bi 24 casa. Hvala.

Ljudi koja je bolja kartica za mining: sapphire rx580 8gb Special edition ili Limited edition? da li se neko susretao sa njima?

Koja je razlika u riserima 006 007 008 009 ? Ne znam ima li i nekih drugih/novijih ? Na sta ciljati kod narucivanje sa alija/ebaya ?

Koja je razlika, prednosti/mane ?

006 su se zasad pokazali kao najbolji, .
Ja sam uzeo 006c i 007s verzije pa cu videti razliku.
Da li mi neko moze uploadovati folder sa podesenim minerima za sve vece ETH poolove? Nisam kod kuce, a laptop mi nije tu, pa da sad ne skidam sve i jedan zasebno.

jel ima fora da se flesuju rx580 preko rajsera? ili mora direkt u PCIe slot. Preko rajsera je atiwinflash ne vidi

Mora da je vidi provjeri extender, provjeri devices manager, naravno da se preko risera flashuje ko bi stavljo jednu po jednu kartu u slot :d

jok, sve normalno bi trebalo

edit: pretece goldi

nece bogami ni direkt u PCIe slot da je vidi :D veli, "cannot find discrete ati video card".. znaci dok ne pohvatam sve AMD fore popecu se svima na glavu.. Sve je ok u device manageru, i ok je u majnovanju 22.5mhs stock bios. Mozda nece pod blokcejn drajverom da je prepozna.. Nacicu neko resenje sigurno

izgleda da nece samo ova GUI verzija, ova dos fazon koja nema win u nazivu radi

edit2: problem je kod retardiranog techpowerup koji ima jedan te isti program pod dva naziva, mora da se skine atiflash (koji je u sustini atiWINflash) jer pod nazivom atiWINflash se krije stara verzija iz 2013 god

Poslednja izmena:
Jel ima neka fora kod instalacije blockchain drivera za 580?
Fresh windows sasnet verzija. Krenem sa instalacijom drivera za grafiku i u tokom instalacije se ugasi monitor i zamrzne komp. Probam isto iz safe moda, prodje instalacija drivera, odradim patch, reboot kompa i tokom bootovanja grafika zaustavi ventove (sto je znak da je sve ok) i posle par sekundi ventovi krenu da se okrecu i komp se zamrzne... Grafika je u pcie slotu na ploci, bios fabricki.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel ima neka fora kod instalacije blockchain drivera za 580?
Fresh windows sasnet verzija. Krenem sa instalacijom drivera za grafiku i u tokom instalacije se ugasi monitor i zamrzne komp. Probam isto iz safe moda, prodje instalacija drivera, odradim patch, reboot kompa i tokom bootovanja grafika zaustavi ventove (sto je znak da je sve ok) i posle par sekundi ventovi krenu da se okrecu i komp se zamrzne... Grafika je u pcie slotu na ploci, bios fabricki.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ja imam isti problem sa instalacijom blockchain drivera ,samo meni javi 1603 gresku.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

meni malopre na gen2 win 10 pro 64 (sept 2017) sve ok. Blokcejn drajveri i 580

manite win7, ja se o jadu zabavio na win7 neki dan sa 480kama

nece bogami ni direkt u PCIe slot da je vidi :D veli, "cannot find discrete ati video card".. znaci dok ne pohvatam sve AMD fore popecu se svima na glavu.. Sve je ok u device manageru, i ok je u majnovanju 22.5mhs stock bios. Mozda nece pod blokcejn drajverom da je prepozna.. Nacicu neko resenje sigurno

izgleda da nece samo ova GUI verzija, ova dos fazon koja nema win u nazivu radi

edit2: problem je kod retardiranog techpowerup koji ima jedan te isti program pod dva naziva, mora da se skine atiflash (koji je u sustini atiWINflash) jer pod nazivom atiWINflash se krije stara verzija iz 2013 god

atiflash 2.77 mora i ja sam imao isti problem.

Mala pomoc, Vojkan mi je fino napomenuo pre koji dan, ali ja nisam skontao odmah sta govori dok nisam uzeo da povezujem...
Naime treba da spojim 6 grafika, a napajanje ima 4 Pcie kabla i 2 CPU kabla, isti su 8-picni ali ovaj od CPU ne ulazi u grafu, sta da radim?

Mala pomoc, Vojkan mi je fino napomenuo pre koji dan, ali ja nisam skontao odmah sta govori dok nisam uzeo da povezujem...
Naime treba da spojim 6 grafika, a napajanje ima 4 Pcie kabla i 2 CPU kabla, isti su 8-picni ali ovaj od CPU ne ulazi u grafu, sta da radim?
Kupis adapter sa cpu na pcie

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislio sam da se nešto nabudži dok ne odem i kupim od nedelje

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sreca pa ne ulazi, napravljeno je s ciljem da bas ne ulazi jer hipoteticki da je isti konektor ti bi to usteko pustio i izgorilo bi nesto jer su 12v i GND obrnuti na konektoru CPu 8 PIn u odnosu na 8 PIn PCEX

neko je pisao da je uspeo da nesto CPU granu nabudži na GPU zato i pitam ... Ništa onda ću samo 4 spojiti ostale 2 kada kupim u ponedeljak...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

EDIT
Imam adapter koji sam dobio sa grafikama 8-pin na 2x 6-pinca, dal onda mogu da onaj 8-pin CPU razdvojim i samo 6 turnem u ovaj jedan?
Pogledajte prilog 239883Pogledajte prilog 239883

Poslednja izmena:
A kako si isplanirao te preostale dve?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno