Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel moze pomoc.
XFX RX580 8gb Samsung. Na kojim podesavanjima vam rade i koliko daju na ETH.
Meni rade na:
-96mw
1130
2050 dobijam 28.2-28.4 imam utisak da to treba bolje.
Na kojim podesavanjima da probam.

Na tom taktu za memoriju, to je to.

Sent from my S6 Edge

Ja sa elpidama na 1050/1900 dobijam 28.2mh sa proverenim strapom i komandama u majneru -asm 2 i -dcri 45

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ista ploca, gigabajt h110 d3a
xfx 570 4gb elpida, ne moze da se menja voltaza u AB beta 16
tj moze sa regularnim drajverima, sa blockchain nece...
jedna daje 28 iz odlicnu potrosnju dok druge dve malo vise trose ali daju 27

Ali dolazimo opet na to koliko para toliko muzike kod Rx 580 8GB manje vise svi su odradili dobar posao, kod kupovine Rx 570 treba dobro razmislit prije kupovine, svakako izbjegavao bi asus strix, expedition, pa i msi gaming zbog neki ranije propusta koje je msi imao, u uzi izbor ostavio bi nitro+ pulse i aorus tri Rx 570 koje valjaju / provjereno kroz praksu.

Ja imam Expedition 570, Strix 570, Dual 580 4GB i sve su sa Elpidom i sve fircaju 29 bez problema, preko toga nisam ni pokusavao da ih guram ali da znas da cu sad da probam. Imam neki custom bios za elpidu i podesavanja za memoriju sam nagurao na sva tri tipa karti i radi perfektno, jedino sam na rigu sa 8x580 imao problem jer jedna karta koja je isla preko jednog od m2 slotova zamrzavala rig jednom dnevno, odkad sam skinuo kartu iz tog slota sa 7 radi vec 12 dana bez reseta.
Imam i Strix 580 8gb i jeste da je bolja karta ali po meni nije vredna razlike u ceni, jeste da malo vise kopa ali je skuplja karta i trosi vise struje.
A znojavi Sapphire nikad vise necu kupiti, ne posle finog razgovora sa ovlascenim servisom i prepiske sa Sapphire direktno. Sta cu, obecao sam Becky Lao da cu od tad da kupujem samo Asus. :d
Pogledajte prilog 239674
^Ovo je Expedition.

Asus je les, imam ja strixx rx470, 3 riga i vec su na 2 karte zveknuli ventovi

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da, od F22 imaš da staviš Mining mod, ali onda mora UEFI i disk u GPT inače uđeš u bios loop, ne vidi MBR disk uopšte aka. neće da se digne Win.

Edit: Mining special bios, F23A... http://cryptomining-blog.com/tag/ga-h110-d3a/

A šta se dobija tačno majning modom? Pošto vidim i sada radi sve korektno, barem sa dve kartice. Jel vredi da se cimam sa prebacivanjem u gpt i reinstaliranjem wina i svega od nule?

A šta se dobija tačno majning modom? Pošto vidim i sada radi sve korektno, barem sa dve kartice. Jel vredi da se cimam sa prebacivanjem u gpt i reinstaliranjem wina i svega od nule?

Bez mining moda, Win radi sa samo četiri kartice. Vidi svih šest, ali na dve je Code 12 tj. not enough resources. E sad, k1z4 mi dade info da je neko pustio u rad svih šest, sedam i bez mining moda, ali uključivanjem 4G decodinga u biosu. Probaću danas, sutra, pa ćemo videti da li i tako radi.

Nista ne dobijes samo ti automatski namesti bios za to, 4G encoding i PCI type na gen 2 ili tako nesto...
i jos neke sitnice koje bi inace radio rucno...

@frenky podeli nam taj bios Elpida 29mh :)

Ja imam Expedition 570, Strix 570, Dual 580 4GB i sve su sa Elpidom i sve fircaju 29 bez problema, preko toga nisam ni pokusavao da ih guram ali da znas da cu sad da probam. Imam neki custom bios za elpidu i podesavanja za memoriju sam nagurao na sva tri tipa karti i radi perfektno, jedino sam na rigu sa 8x580 imao problem jer jedna karta koja je isla preko jednog od m2 slotova zamrzavala rig jednom dnevno, odkad sam skinuo kartu iz tog slota sa 7 radi vec 12 dana bez reseta.
Imam i Strix 580 8gb i jeste da je bolja karta ali po meni nije vredna razlike u ceni, jeste da malo vise kopa ali je skuplja karta i trosi vise struje.
A znojavi Sapphire nikad vise necu kupiti, ne posle finog razgovora sa ovlascenim servisom i prepiske sa Sapphire direktno. Sta cu, obecao sam Becky Lao da cu od tad da kupujem samo Asus. :d
Pogledajte prilog 239674
^Ovo je Expedition.
Koji ti je bios za 4gb elpida 580?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Pogledajte prilog 239674
^Ovo je Expedition.

Imao si samo srece prvo pogodila te elpida, a drugo opet si ubo dobre primjerke, mene stalno neko smara za te asus 570 karte stas podesit krs je krs :d pogotovo ljetos bilo je gomila slucajeva ni 28mhs da se dobije stabilno. To kod tebe izgleda odlicno za te karte predobro.

Poslednja izmena:
Vege64 se danas bas raspucale... Skoro 10 eura po kartici na dan u ovom trenutku...

5abc2ffe9bdde1b75c47199e91096c7a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Bez mining moda, Win radi sa samo četiri kartice. Vidi svih šest, ali na dve je Code 12 tj. not enough resources. E sad, k1z4 mi dade info da je neko pustio u rad svih šest, sedam i bez mining moda, ali uključivanjem 4G decodinga u biosu. Probaću danas, sutra, pa ćemo videti da li i tako radi.

Kod mene bas nije htelo da radi sa novim biosom i mining modom, vratio sam stari bios i sve radi normalno vec mesec dana.

Treba probati i neke od tih starijih verzija.

Poslednja izmena:
Trenutno je palo na 7 eura po kartici a rx570 radi oko 2.5 eura po kartici... od jutros...

4e3d2fb96e16b98e749ebe1fa6a1c0d1.jpg

Poslednja izmena:
vega64 moze i preko 2000, jedino ako si zavrnuo zbog potrosnje. probaj onaj castxmr miner.

inace ne znam odakle vuce vrednosti,ali nisu ispravne.

Poslednja izmena:
@giga
Sta ti to kopas? Ili znas nesto sto mi ostali ne ili ti nesto ne valja racunica. Kakvih 2.5e per day?

@yoda & Balaburin
Uploadovacu veceras taj za Asus Dual 580 4GB Elpida trenutno nisam kuci

@goldi
Ne znam, mozda sam imao srece a kartice su uzimane u totalno razlicito vreme, Expedition sam uzeo maja, Strix negde u junu a Dual u julu. I na taj Expedition sam uboo taj bios jos odma a tek sam se skoro setio da probam i na ovim kartama da li radi.
Nego kako resavas podesavanja clockova i napona kod poslednjih drivera? Ja clockove podesim kroz sam bios i napon se sam regulise poprilicno dobro ali ne znam kako da probam da ga svucem jos malo, AB ne vidi nista sa Blockchain driverom a Trixx kad se resetuje ne zadrzava vrednosti?

inace ne znam odakle vuce vrednosti,ali nisu ispravne.

Svo kopanje mi ide preko NiceHash-a. Da su brojke tačne mogu da vidim na osnovu priliva BTC-a na sat...

Ja Vam rekoh i spasih dušu svoju a Vi kako hoćete...

rx570 trenutno daje duplo više na xmr-u u odnosu na dual mining a o vegi64 i da ne govorim. Skočila je sa standardnih 2.5 eura na dan po kartici na preko 7 eura na dan po kartici... možda NiceHash ima bug pa previše placa u ovom momentu... sve se lepo vidi sa mojih slika...

Evo još jedna slika sa rx570 od pre dva minuta i više Vas neću smarati sa slikama...

b729c9506d82a5a2f144d2198d71f25b.jpg

Isplatu vidim kako raste svaki sat u BTC i prati ovo sto se vidi na slikama...

Poslednja izmena:
to nije tacno i ne lozi ljude, videces sta ces dobiti na isplati

Ja sam instalirao onaj prvi DAG patch i nista posle toga nisam dirao na RX 480 i radi super. Sta se dobija sa tim blockchain drajverima?

^^ Ja kolko znam uvek je direktni mining bio isplaljiviji od posrednog mininga, sem kad smo kopali preko cointelect.
Zato sam i pitao jer mi izgleda kao ono "i na tarabi pise...".

^^ Ja kolko znam uvek je direktni mining bio isplaljiviji od posrednog mininga, sem kad smo kopali preko cointelect.
Zato sam i pitao jer mi izgleda kao ono "i na tarabi pise...".

Evo i screenshot tarabe prihoda u zadnjih 12 sati. Lepo se vidi skok u BTC u zadnja 3 sata od kako sam sve prebacio na xmr...
U principu je duplo u odnosu na prosek od zadnjih nekoliko nedelja...

3130b3b2380df961a23852f65ecc2777.jpg

Možda nicehash zavrne ovo uskoro...

A evo Vam samo zadnji sat...

f8f032945906c29c4523c1762d32bf94.jpg

BTW, imajte u vidu da je nicehash pool u Amsterdamu u problemu tako da podesite USA pool sa liste i tamo radi bez problema...

Do sada, sa ovim rigovima je bilo u praksi 1 euro na sat. Na ovoj slici se vidi akumuliran iznos od momenta obračuna koji je danas bio oko 11:15... dakle za skoro dva sata vremena...

8849d9d84005a5c30b106c5135fdc12c.jpg

... i molio bih da ne tražite zlu nameru u mojim postovima, jer je nema...

Poslednja izmena:
Mozda nicehash kopa electroneum. Ja nocas iskopo 1000 sa tri vege.

Vrh Dno