Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

:D Manite se sprdnje ljudi. :)
Inace pucketanje se cuje gde izlaze grane iz napajanja. . . i smanjio sam PL na 75. . .

Poslednja izmena:
Pa jel se culo pre nego sto si prikljucio oba napajanja na plocu? Pucketanje nikad nije dobar zvuk, coil whine tj zujanje i moze da prodje.

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

@Krki
Pojasni nam jos malo kako si povezao.

ATXPWR 4+4 konektor sam upario po 4 pina sa oba napajanja (sa jednog napajanja jedna polovina,sa drugog napajanja druga polovina konektora jer se taj konektor razdvaja na dva dela kao i 6+2) a napajanja sam povezao sa add2psu. Sto se tice pucketanja ono se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga se ne cuje,verovatno ima neke veze sa onim sto su se gasile kartice kao i napajanje dok ih nisam ovako povezao i spojio.

ATXPWR 4+4 konektor sam upario po 4 pina sa oba napajanja (sa jednog napajanja jedna polovina,sa drugog napajanja druga polovina konektora jer se taj konektor razdvaja na dva dela kao i 6+2) a napajanja sam povezao sa add2psu. Sto se tice pucketanja ono se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga se ne cuje,verovatno ima neke veze sa onim sto su se gasile kartice kao i napajanje dok ih nisam ovako povezao i spojio.

sve govori da ti add2psu nije ispravan, ume da zeza kao što zezaju riseri.
pod uslovom da su oba napajanja ispravna.

a nije na odmet da to sec. napajanje testiraš.
solo, samo njega priključi i optereti i vidi da li se čuje isto kao i kada su dva.

elem, šta si ti postigao? npr. za istu sijalicu stavio si dva prekidača... jer prvi je neispravan, tj. poluispravan, pa sa drugim si rešio problem.

Moze biti da je neki Windows 7 bug pa ne pokazuje dobro? da li ti isto mhs pokazuje i na Windows 10?

ja sam se prošli put malo šalio malo i nisam sa tim šta je moguće a šta ne.
i nisam stigao da se nadovežem na to što sam napisao.

obe kartice su istog dana kupljene, kod istog prodavca, skoro pa identične.
razlika je što jedna ima samsung memoriju, prva, podešena je na 30mh i baca uvek isto toliko.
druga ima hynix memoriju, podešena je takodje oko 30mh... ali problem sa njom je što zna da luduje i moram da je obuzdavam.

npr. radi na 30mh i posle nekog vremena, recimo 5 min, baci 46mh i tako radi ceo dan.(što je takodje nemoguće)
i većina ovde će reći da je to nemoguće i da je neka greška.
nemogu_e.jpg

ali čak iako je greška, tamo negde se vidi 75-6mh (30+45-6) i tako se naplaćuje,
onda ja ne obraćam mnogo pažnje na tu grešku.:D
image.jpg

e sad, u tom svom ludovanju kartica baci nekad preko 100mh, pa i 180mh, kao što sam tamo pokazao,
to nisam proveravao i obično restartujem komp kada se to dešava.
ne treba preterivati, zadovoljan sam i sa 46mh.

Proveri ti broj sherova koji baca, a uporrdi sa drugim vorterom

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Toplo i dobronamerno preporučujem da za jednog potrošača ne koristiš dva izvora napajanja - šifra: gorenje u najavi.

Toplo i dobronamerno preporučujem da za jednog potrošača ne koristiš dva izvora napajanja - šifra: gorenje u najavi.

U pitanju su 4 kartice 1080 a napajanju su po 700W. Ili mislis da za ATX ne koristim 2 izvora napajanja?

Poslednja izmena:
zaobidji te varijante za koje nisi cuo da proveno rade

U pitanju su 4 kartice 1080 a napajanju su po 700W. Ili mislis da za ATX ne koristim 2 izvora napajanja?
Dva napajanja su ok sve dok na jednog potrošača npr. ploča, grafika itd. ne počneš da kačiš dva izvora napajanja po potrošaču. U tvom slučaju cpu konektor tj. svih 8 pinova bi trebali da idu sa istog napajanja.

Ma znam ja to,ali ovo je jedini nacin da ova dva napajanja rade zajedno. Dok to nisam uradio kad god pokrenem miner (program) gase se kartice koje su na pomocnom napajanju kao i napajanje zajedno sa njima. Prvo sam probao spajalicom da pokrenem drugo napajanje a onda sam kupio i add2psu ali se problem i dalje nastavio. Probao bukvalno sve mogunosti dok nisam ovako povezao atx od 8 pina i evo od sinoc sve radi kako treba osim tog jedva cujnog pucketanja kod izlaznih grana iz napajanja.

Krki gde zivis da pratim vesti za to mesto narednih dana?

Ljudi nemojte se igrati sa ovakvim stvarima, kakvo pucketanje i gluposti... bice posle najeb...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I to se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga ne kao i kada ugasim program.

Pa tad kartica pocne da vuce najvise struje.....

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

I to se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga ne kao i kada ugasim program.

Ma ostavi tako,bas te briga sta drugi govore. Posebno zanemari ono sto ti stari clanovi kazu. Sta oni znaju,bave se rudarenjem manje od 10 godina i kao znaju bolje od tebe?
Naravno javljaj nam svake dve nedelje stanje.bas me zanima da li ce i kad da bude pozar. I da li ce i sta da crkne. :)

a mozda je samo zavojnica/coil wine,to nepodleze reklamaciji bokte,da znas cisto
al opet ispitaj detaljno da nebude ko kod komsije ceo stan planuo
daj neki din nekom majstoru na kraju krajeva,brani investiciju od xxx eur :)

napajanje se ugasi i pre adaptera add2psu,

dakle napajanje nije za qrc, ima neki spoj, itd, plati nekom da ti to pogleda matematika je jasna

bolje 20-30e iz dzepa platis nekom da ti namesti, nego da ti rig ne radi 10-20-30 dana i nisi resio problem, a za to vreme dobio bi 3x toliko

Ima li neka tema posto ne mogu da je nadjem za ASIC opremu tj sta je to,kako izgleda sta se dobija sta se kupuje,koliko kosta i na kraju da li je isplativo u odnosu na trenutno stanje...
Isao sam na what to mine i tamo stoji lep profit na dnevnom nivou ali verovatno ima to ima zackoljica pa nije bas merodavno jer sam sve stavio kao na automatski da mi izracuna.

Moze li me neko uputiti na tu temu ili sajt o tome a i da mi da svoje predloge,sugestije?Kontam da je mnogo skupa investicija.

Cene i nisu nesto velike ali zaista ne znam sta jos mora uz to da ide...

od 140$ pa do 1000$ a od 1,3 TH/s do 8.6 TH/s Antiminer R4..mozda bi mogao to nabaviti preko nekoga ali koliko je sad profitabilno i koji je rok otplate po trenutnoj situaciji i sta jos pored toga treba :trust:

Pa pitaj tog nekoga, šta je to nešto od nekoga potrebno uz to nešto što ti nabavlja.

Mislim, kapiram da ne znaš ni šta ti taj neko nabavlja čim se pitanje ne razume.

Bar ga ja ne razumem najbolje. Malo je zagonentno. Da ti neko ne ukrade 'leba pa to nešto kupi od nekoga pre tebe?

Molim za pomoc 5xrx480 mi na bytecoinu daju 3600h/s dali je to normalno.Cini mi se daju dosta manje nego po kalkulatoru.
Gpu load je 100% memori load 36%.Podesavanja su mi ostal od eth -96mw.1120 gpu 2030 mem
Na muciccoinu mi takodje daju dosta manje 21-22mhs po kartici.
Na eth su davale 28Mhs

Poslednja izmena:
Sad u ovoj nestasici, najjace budzet karte za kopanje su polovne R9 380-ke 2GB ali sa samsung memorijom.

XMR ~ 700
Music+SIA ~ 23,5+400
ZEC ~ 230

Za Monero su kao stvorene, testirao ASUS Strix R9 380 2GB, modovao bios, 1250 strapovi na 1500+ i bacaju 690+ (moze 700+ ali treba naci odgovarajuce postavke u cgmineru sa worksize-om), a kad se spusti voltaza, trose 120W. Na oglasima ih ima 3x manje kesa nego prenaduvane RX.

Na koju foru mogu da kopaju music? Koliko mb je dag na music?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nisam proveravao ali dobro ispod 2GB.

Ja kopam sa nv i zauzece memorije mi je 2.3gb

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nešto preko 1 GB

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ima li neka tema posto ne mogu da je nadjem za ASIC opremu tj sta je to,kako izgleda sta se dobija sta se kupuje,koliko kosta i na kraju da li je isplativo u odnosu na trenutno stanje...
Isao sam na what to mine i tamo stoji lep profit na dnevnom nivou ali verovatno ima to ima zackoljica pa nije bas merodavno jer sam sve stavio kao na automatski da mi izracuna.

Moze li me neko uputiti na tu temu ili sajt o tome a i da mi da svoje predloge,sugestije?Kontam da je mnogo skupa investicija.

Cene i nisu nesto velike ali zaista ne znam sta jos mora uz to da ide...

od 140$ pa do 1000$ a od 1,3 TH/s do 8.6 TH/s Antiminer R4..mozda bi mogao to nabaviti preko nekoga ali koliko je sad profitabilno i koji je rok otplate po trenutnoj situaciji i sta jos pored toga treba :trust:
Antminer-i su za ozbiljno rudarenje gde su mnogo veće zarade ali je i rizik dooosta veći. Oko njih nemaš posla kao oko rigova, oni su pravljeni baš za rudarenje. Npr ja sam uzeo L3+ koji rudari litecoin, on donosi oko 800$ kopajući litecoin, ali preko nicehash-a kopajući ostale scrypt valute zarada ide od 1400-1600$ mesečno I to sa oduzetim računom za struju. Mene je jedan koštao 2300e ukupno, naručio sam 4 direktno od bitmain-a, platiš odmah 1800e za miner, napajanje I shipping i posle još 500e kad stignu za carinu I pdv kad stignu a stižu posle 2-3 meseca (naravno možeš da uzmeš I od ljudi al po 3 puta većoj ceni). Tako da se itekako isplate, mnogo više nego rigovi, može se reći da je to ozbiljno rudarenje a rigovi da su neka vrsta hobija - svi veliki igrači ne koriste rigove nego ASICS uređaje jednostavno neće da se jebavaju sa svim problemima koje nosi rudarenje sa grafama. Npr S9 je uređaj star skoro dve god i sada trenutno donosi oko 600$. Oko održavanja je smešno samo našteluješ šta da kopa I novčanik i to radi 24/7 jedino je problem sa garancijom koja je 6 meseci I treba oko mesec dana da pošalješ uređaj i da ti se vrati. Eh sada posle godinu, dve tri kada uređaj prestane da bude isplativ njega možeš samo u staro gvožđe a grafe možeš da prodaš za iole neku kintu...

Pitanje. Stavio sam kod kolege ove modovane drajvere na rig sa dve rx480 i jednom rx570.
480ke rade kako treba (~29MHs), ali ova 570 skače sa 27-8 na 14 i tako u krug.
Vidim u Afterburneru da se klok memorije šeta sa 1950 na 1000 svakih par sekundi.
Klokovi su postavljeni u Claymore-u, probane su razne vrednosti, ali uvek ide sa nečega na 1000.
Probane razne voltaže i svakojaki odnosi gpu-mem, ista priča.
Ima li neko ideju?

Vrh Dno