@Krki
Pojasni nam jos malo kako si povezao.
ATXPWR 4+4 konektor sam upario po 4 pina sa oba napajanja (sa jednog napajanja jedna polovina,sa drugog napajanja druga polovina konektora jer se taj konektor razdvaja na dva dela kao i 6+2) a napajanja sam povezao sa add2psu. Sto se tice pucketanja ono se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga se ne cuje,verovatno ima neke veze sa onim sto su se gasile kartice kao i napajanje dok ih nisam ovako povezao i spojio.
Moze biti da je neki Windows 7 bug pa ne pokazuje dobro? da li ti isto mhs pokazuje i na Windows 10?
Toplo i dobronamerno preporučujem da za jednog potrošača ne koristiš dva izvora napajanja - šifra: gorenje u najavi.ATXPWR 4+4 konektor sam upario po 4 pina sa oba napajanja (sa jednog napajanja jedna polovina,sa drugog napajanja druga polovina konektora jer se taj konektor razdvaja na dva dela kao i 6+2) a napajanja sam povezao sa add2psu. Sto se tice pucketanja ono se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga se ne cuje,verovatno ima neke veze sa onim sto su se gasile kartice kao i napajanje dok ih nisam ovako povezao i spojio.
Toplo i dobronamerno preporučujem da za jednog potrošača ne koristiš dva izvora napajanja - šifra: gorenje u najavi.
Dva napajanja su ok sve dok na jednog potrošača npr. ploča, grafika itd. ne počneš da kačiš dva izvora napajanja po potrošaču. U tvom slučaju cpu konektor tj. svih 8 pinova bi trebali da idu sa istog napajanja.U pitanju su 4 kartice 1080 a napajanju su po 700W. Ili mislis da za ATX ne koristim 2 izvora napajanja?
I to se cuje samo kada pokrenem miner,pre toga ne kao i kada ugasim program.
Antminer-i su za ozbiljno rudarenje gde su mnogo veće zarade ali je i rizik dooosta veći. Oko njih nemaš posla kao oko rigova, oni su pravljeni baš za rudarenje. Npr ja sam uzeo L3+ koji rudari litecoin, on donosi oko 800$ kopajući litecoin, ali preko nicehash-a kopajući ostale scrypt valute zarada ide od 1400-1600$ mesečno I to sa oduzetim računom za struju. Mene je jedan koštao 2300e ukupno, naručio sam 4 direktno od bitmain-a, platiš odmah 1800e za miner, napajanje I shipping i posle još 500e kad stignu za carinu I pdv kad stignu a stižu posle 2-3 meseca (naravno možeš da uzmeš I od ljudi al po 3 puta većoj ceni). Tako da se itekako isplate, mnogo više nego rigovi, može se reći da je to ozbiljno rudarenje a rigovi da su neka vrsta hobija - svi veliki igrači ne koriste rigove nego ASICS uređaje jednostavno neće da se jebavaju sa svim problemima koje nosi rudarenje sa grafama. Npr S9 je uređaj star skoro dve god i sada trenutno donosi oko 600$. Oko održavanja je smešno samo našteluješ šta da kopa I novčanik i to radi 24/7 jedino je problem sa garancijom koja je 6 meseci I treba oko mesec dana da pošalješ uređaj i da ti se vrati. Eh sada posle godinu, dve tri kada uređaj prestane da bude isplativ njega možeš samo u staro gvožđe a grafe možeš da prodaš za iole neku kintu...Ima li neka tema posto ne mogu da je nadjem za ASIC opremu tj sta je to,kako izgleda sta se dobija sta se kupuje,koliko kosta i na kraju da li je isplativo u odnosu na trenutno stanje...
Isao sam na what to mine i tamo stoji lep profit na dnevnom nivou ali verovatno ima to ima zackoljica pa nije bas merodavno jer sam sve stavio kao na automatski da mi izracuna.
Moze li me neko uputiti na tu temu ili sajt o tome a i da mi da svoje predloge,sugestije?Kontam da je mnogo skupa investicija.
Cene i nisu nesto velike ali zaista ne znam sta jos mora uz to da ide...
od 140$ pa do 1000$ a od 1,3 TH/s do 8.6 TH/s Antiminer R4..mozda bi mogao to nabaviti preko nekoga ali koliko je sad profitabilno i koji je rok otplate po trenutnoj situaciji i sta jos pored toga treba :trust:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari