Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nesic je imao jednu kartu koja je isto kopala nesto neverovatno, ali je reset vratio u normalu.

jok, bre, nije se vratila u normalu, i posle reseta i vadjenja radila je tako, bilo je nesto do hw da daje vise, unutra nesto prespojilo verovatno pa je bila na steroidima, samo sto je posle nekog vremena crkla tako da ne daje vise :p

2 napajanja nikako nisu zakon nego potencijalni uzrok problema, neko to shvati na laksi nacin, neko na tezi, a neko nikad

Ja nisam procitao ovde na forumu da je neko imao problema, takodje ni od kopaca koje sam upoznao i znam nisam cuo da su imali problem sa 2 napajanja.
Znam cak jednog koji kopa godinu i po sa tri radimax napajanja, i nije imao problem nikad. Ja imam po dva corsair rmx na rigovima, povezani sa add2psu.
Do sad sam samo cuo upozorenja vas iskusnijih ali niko nije naveo neki konkretan primer. U teoriji moze svasta da se desi.
Ne znam dal je Vojkan rekao "Dobro napajanje kad crkne samo se ugasi". Neki ozbiljan proboj ako se desi totalno je nebitno dal imas jedno ili dva.
Dajte neke primere sta moze da se desi i sta se desilo, da resimo tu dilemu 1vs2 za ubuduce.

Ako npr nisi upalio primarno napajanje koje je za maticnu i sistem,a pritisnes dugme za paljenje kompa,pa ti onda spali rajzere jer je krenula struja sa sekundarnog u sistem,to sam ja metodom dedukcije i indukcije dao sebi odgovor na pitanje kako sam spalio usb rajzere od razlicitih dobavljaca,a pricali su do tad da su bulletproof

Nesto su uradili sa ovim poslednjim serijama 1060ki, samsung je memorija i klokuje se +850 bez problema, ali 19Mh/s ne prebacuje.. Teraju rudare na mining karte :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ako npr nisi upalio primarno napajanje koje je za maticnu i sistem,a pritisnes dugme za paljenje kompa,pa ti onda spali rajzere jer je krenula struja sa sekundarnog u sistem,to sam ja metodom dedukcije i indukcije dao sebi odgovor na pitanje kako sam spalio usb rajzere od razlicitih dobavljaca,a pricali su do tad da su bulletproof
Pa kako se to onda ne desava svima koji su ovde pisali kako prespoje sekundarno spajalicom da radi bez prestanka?

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

a jesi je morao flesovati za 14?kod mene safir nece preko 12,memorija i na 2000+

Micron memorija na 560ki, strap 1750, naravno da sam morao fleshovati.
Meni je riser izgoreo i spalio celu kartu iznad njega iako je ceo rig bio na jednom napajanju. Budjavi riseri svi od reda, sad kad pogledam to mi je najslabija karika u celom sistemu. Ja kad upalim serversko napajanje, ceo sistem dobije napon preko sekundarnog izvora, cak i konektore na ploci kacim na to napajanje, sto znaci da i ploca dobije napajanje preko njega ali se nista znacajno ne desi.

Pa kako se to onda ne desava svima koji su ovde pisali kako prespoje sekundarno spajalicom da radi bez prestanka?

zato sto vrv upale i primarno :)
ja zaboravio njega da upalim,ostalo upaljeno samo drugo spajalicom, sa 3 kartice
zavrtelo u ludilo i dim,i ploca se bila pogubila,jedva sam je vratio u zivot

Poslednja izmena:
Nije do toga sto ti je radilo samo sekundarno napajanje, desavalo mi se kad sam ranije radio sa dva da se primarno ugasi i ostane sekundarno da vrti i po citavu noc. Imao si ti neki drugi problem.

Mala pomoc i neki predlog sta da se proba ili sta da se ne radi

Ako moze mala pomoc jer sin (tehnical suport) otisao na more a ja bih malo da probam OC.
Pre odlaska na more lepo je iz prve digao i namestio Linux sa Clay 9.8 da kartice sve kopaju oko 19.8 mhs ETH ukupno oko 79 mhs
Napajanje: 750w Armor gold
Ploca: ASRock H100 PRO BTC+ (13 kartica moze da primi)
Disk: SSDNow UV400
Procesor: Celeron G3930
GPU: Asus - Dual GTX1060-6G x 1 kom, Asus - Dual GTX1060-6OG x 3 kom
Potrosnja: 460W (60W komp + 400W 4 kartice)

E sad ... ja sam se malo :-devil-: igrao samo sa memorijom i kulerima na tri kartice i dobio ove rezultate, sve trenutno lepo radi za sad:
GPU0 Asus - Dual GTX1060-6OG 22.9 mhs t=67C fan=72% +1100 Memory Transfer Rate - zakacen i monitor trenutno
GPU1 Asus - Dual GTX1060-6OG 24.4 mhs t=65C fan=49% +1550 Memory Transfer Rate
GPU2 Asus - Dual GTX1060-6OG 23.6 mhs t=65C fan=57% +1400 Memory Transfer Rate
GPU3 Asus - Dual GTX1060-6G 19.8 mhs t=71C fan=43% - ovde nista nije dirano sve je fabricki i auto fan jer ne otvara podesavanja.
Potrosnja: 491W (60W komp + 431W 4 kartice)
Neki Vas predlog i savet za podesavanje samo Graphic Clock-a, Memory Transfer Rate i brzine ventilatora (samo mi je to dozvoljeno da menjam). Dosta sam procitao ovde razlicitih informacija pa me zanima sta vi mislite da probam (potrosnja struje nije bitna) :)
Zanimljivo je da sam na kartici GPU1 greskom prvi put digao Memory Transfer Rate na max 2000:wall: ... hteo sam na 200:smash: ... ali celu noc je kartica radila normalno tukla preko 25 mhs i nije prelazila t=70C :mad:

bas zato i smanjuju garanciju,nema sanse da izdrzi karta 3god
pogotovo asus bez hladjene memorije
bolje da stavljaju hladjenje na sve komponente

Nesto su uradili sa ovim poslednjim serijama 1060ki, samsung je memorija i klokuje se +850 bez problema, ali 19Mh/s ne prebacuje.. Teraju rudare na mining karte :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

TO i ja mislim tj sigurno je tako ..evo danas sam uzeo jednu novu 1060 3 gb i nece preko 19mh..ista ta karta koju sam kupio pre 6 meseci na skroz istim podesavanjima baca 24.7 mh ..erovatno su tajminge namerno poremetili da baca manje eth ...dok npr zeca baca isto

Da li je neko probao PowerColor AMD RADEON RX 470 4G GDDR5 Mining Edition (AXRX 470 4GBD5-DM), 1xDVI?

a jesi je morao flesovati za 14?kod mene safir nece preko 12,memorija i na 2000+

Ja imam asusove 2 komada uzeo da probam, jedna sa 6pin druga bez i bez problema bacaju 14Mh/s. 1625 strap im odgovara najvise, mem na 2080mhz/core 1120mhz. I bez modovanja biosa tesko da moze i preko 12.8mh/s

Ljudi sta se ovo desava rx 560 mi kopa 32mh/s je l to neki bag ili? Evo i slika Pogledajte prilog 235241

sve je moguće i kad nije moguće :d
kad 580-ica kopa 0.2 gigaheša može i 560 32mega...:lol:

mogu_e.jpg

Jel kopao neko music sa rx480 na eth su mi davale 28-29 mhs na music daju 21mhs algo je isti ja mislim

8x1050ti (6pin) 120mhs ETH 500w PL55

Drugari jel se secate mog problema da nece drugo napajanje da radi kada pokrenem miner? Epa nekako sam uspeo da resim problem a evo i kako. Probao sve i svasta,naravno jos par puta posle onog razgovora i konsultacija sa vama i evo veceras mi padne jedna ideja koja nije uspela a to je da pre pokretanja minera roknem na te dve kartice (koje su na sekundarnom napajanju) PL na 110. Tako i ucinih i nista. E onda mi je pala jedna druga suluda ideja (mozda i pametna) da podelim ATXPWR1 na oba napajanja (jer je konektor 4+4). Spojim ja taj konektor sa oba napajanja po 4 pina,prekrstim se,pomolim Bogu,pokrenem rig i radi rig. Digne se Win,roknem 100PL na te dve kartice koje su na sekundarnom napajanju,otvorim miner i . . . sve radi!!! Rade sve 4 kartice,PL na 100,sve radi evo vec 20-ak minuta. Ali ima jedna sitnica koja me muci . . . u sekundarnom napajanju (kada se primaknem do njega) cuje se neko pucketanje (tiho) i mirise mi cudno kad onjusim sa strane gde ulazi kabli za napajanje . . . moze li nesto lose da se desi!?

Sinko ce te gledamo na vesti, gasi to

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno