Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ako mozes da nadjes sva ta napajanja svaka cast. Ja bih isao na CM v1000, mada sva napajanja sa spiska su dobra. Nemoj ici za 4x1070 ispod 850w

Ljudi ako moze mala pomoc treba mi napajanje da premostim dok mi ne stigne Corsair Rmx1000
U medjuvremenu da sta da kupim ovde odmah i sad Vampire RX-1000GH ili Corsair 850W tj ja bih radije Corsair moze li on da vrsi posao za 6* gtx 1060?

Hvala

ako mozes da nadjes sva ta napajanja svaka cast. Ja bih isao na CM v1000, mada sva napajanja sa spiska su dobra. Nemoj ici za 4x1070 ispod 850w

Ta su trenutno na lageru po toj ceni.. Razmisljam se da uzmem neko od 850w koje bi sad bilo za 2x1070 a kasnije dodao jos jednu.. ili da uzmem ovo corsair RM1000x od 195e pa da mogu kasnije da doguram do 4,, pre menjanja..

Možeš i 5 na 1000w

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Možeš i 5 na 1000w

Jel moze pomoc :)?

"Ljudi ako moze mala pomoc treba mi napajanje da premostim dok mi ne stigne Corsair Rmx1000
U medjuvremenu da sta da kupim ovde odmah i sad Vampire RX-1000GH ili Corsair 850W tj ja bih radije Corsair moze li on da vrsi posao za 6* gtx 1060?"

Možeš i 5 na 1000w

Pa siguran sam da moze.. neka trosi jedna po 150... to je 750w za gpu i 100w ploca, cpu itd... to je 850w
Ne znam samo da li steti to napajanju. ako ne, odmah da narucim RM1000x :)

Posto mi za V1000 ne odgovaraju konektori (to sam sad video), a ne znam da li je opravdano dati 50e vise za seasonic prime 1000w platinum

ploča i cpu su 50w ne 100. i ta potrošnja koju pominješ je iz zida, znači da je iz psu manje (efikasnost). tako da rig sa tih 5 kom iz psu realno vuče oko 700w, naravno kada su normalno podešene.

@donmarkon verovatno može taj cors obzirom da su te karte oko 100w

ploča i cpu su 50w ne 100. i ta potrošnja koju pominješ je iz zida, znači da je iz psu manje (efikasnost). tako da rig sa tih 5 kom iz psu realno vuče oko 700w, naravno kada su normalno podešene.

@donmarkon verovatno može taj cors obzirom da su te karte oko 100w

Sta preporucujes da uzmem njega ili raidmax 1kw vampire ?

Ja sam te otrove za bube proterao iz kuce i glasam za Corsu uvek....
makar i slabiju
a 6 kom Gigabyte 1060 3 gb, vuku oko 700-750 w iz zida , bez nekog stelovanja i igranja sa voltazom....

Kada dodajem jos jedno napajaje na rig, sa tog novog napajanja koristim osmopinac ali mogu li i sa njega da napajam ekstender ili njega moram sa primarnog napajanja?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Mozes

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Hvala. A jelbod ta dva napajanja mase moraju da budu spojene medjusobno ili ne?

6kom 1060 vuku oko 520w iz zida na 65% power limitu što je dovoljno za eth.

Mozda nije tema za ovde ali kako utice smanjivanje PL power limit na stabilnost kompletnog sistema? Koja je neka preporucena vrednost za gtx 1070 PL?

Nikako, ako smanjiš pl previše smanjiće se i hashrate. Za eth i za nvidiu je dovoljno 65 ili 70posto, zavisi od karti ali ovo su najčešće dovoljne vrednosti bez značajnog pada hashrate.

Nikako, ako smanjiš pl previše smanjiće se i hashrate. Za eth i za nvidiu je dovoljno 65 ili 70posto, zavisi od karti ali ovo su najčešće dovoljne vrednosti bez značajnog pada hashrate.

Meni je na 85% pl na gtx 1070, znaci mogu ici i na recimo 75% bez problema?

Imam plan da nekih 30K€ uložim u ovaj posao. Koju opremu bi ste mi preporučili?
AMD/NV, napajanja, ploče,...
Sve bi uzimao jednobrazno radi lakšeg održavanja.
Planirani ROI bi bio 6-18m

Imam plan da nekih 30K€ uložim u ovaj posao. Koju opremu bi ste mi preporučili?
AMD/NV, napajanja, ploče,...
Sve bi uzimao jednobrazno radi lakšeg održavanja.
Planirani ROI bi bio 6-18m

Ti planiraš ROI? Ovo je za nobelovu nagradu iz ekonomije :D

Hvala. A jelbod ta dva napajanja mase moraju da budu spojene medjusobno ili ne?

Ja ih samo spojim preko add2psu adaptera i to je to...
Verovatno kroz njega ima neka masa koja se pipa :)

Jel potreban add2psu ili mogu sam da upalim pomocno napajanje?

Zar to nije samo kratko spojena zelena i crna da pobudi napajanje? Samo je pitanje dali oba napajanja dele zajednicku masu?

jeste , svakako mozes i zajedno da ih palis, ali za 3-4 $ je meni ovako lakse
cak i sam pravim sa relejem to kad nemam add2psu....
za masu ne znam.... napajanja su 99% u istom produznom pa mozda odatle nesto ....

Nazad
Vrh Dno