Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Podesavanja za Eth u afeter burner.
Pokusao sam par puta i ne mogu vise od 19 mhs da izvucem.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Power Limit spusti na 70, Temp Limit na 75, Core Clock +55, Memory Clock +250 pa polako pokusavaj vise jer ne znam koje su mogucnosti te kartice mislim na obe vrednosti core i memory a brzinu ventilatora pomeri na 57%!

A za 1070 asus strix

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Koja je fora da ne istražuješ sam maksimalna podešavanja, dižeš praktično po 5-10MHz, pa svaki čas ulaziš, gledaš da li je pukao majner, ili još gore restartovao se ceo rig? Ja ne znam, ako neko ne uživa u tome to mi je ravno kupovini gotovog riga. Nikakve čari nema u tome.

I zar neko od vas ovde vrti ventilatore na fixno? Au...

Spusti dramu, za nekog ko ima anime sliku mnogo se pravis pametan. Naravno da je car izvuci poslednji MHz, zategnuti tajminge na memoriji itd i podesiti svaku kartu individualno, ne vidim kako ti vidis da si jedini koji uziva u tome, zato sto oni koji ne znaju trube i traze, a oni koji znaju sta rade cute.

Takodje ventilatori na fiksno su super ali u vrlo kontrolisanoj sredini + kad god se miner iskljuci i ukljuci imas vrlo brze promene temperature sto je uzasno za lemljene spojeve.
Ja volim da imam konstantu temperaturu, a ventilatori da se prema krivulji koju sam namestio u biosu prilagodjavaju.

Takodje zaboravljas na ljude sa 100+ grafickih karata, ko ce traziti optimalni napon na svakoj, to je sizifova muka u takvim slucajevima.

Poslednja izmena:
Je l' kupovao/ugradjivao neko aksijalne ventilatore za izduvavanje toplote,ili svi klimate klimama rigove u ovim paklenim danima i nocima? :)

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Power Limit spusti na 70, Temp Limit na 75, Core Clock +55, Memory Clock +250 pa polako pokusavaj vise jer ne znam koje su mogucnosti te kartice mislim na obe vrednosti core i memory a brzinu ventilatora pomeri na 57%!

Ja imam tu karticu sa 6 GB. GPU držim na +140 a memoriju na +800. Ipak, slažem se sa postepenim podizanjem. Ovo su neke vrednosti na kojima ja dobijam oko 23.1 Mh.

Je l' kupovao/ugradjivao neko aksijalne ventilatore za izduvavanje toplote,ili svi klimate klimama rigove u ovim paklenim danima i nocima? :)

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Ja sam kupio više ventilatora, a znam još neke koji tako hlade prostor. Ako ti ne smeta (ili okolini) buka, to je dobro rešenje. Nije loše imati nasuprot ventilatora, na drugom kraju prostorije, prozor ili neki drugi ulaz za vazduh kako bi preko rigova imao cirkulaciju. Ako ti je prostor odvojen, imam par bučnih ventilatora na raspolaganju (PM).

Ja imam tu karticu sa 6 GB. GPU držim na +140 a memoriju na +800. Ipak, slažem se sa postepenim podizanjem. Ovo su neke vrednosti na kojima ja dobijam oko 23.1 Mh.

Pazi kod mene je ovakvo stanje, PL na 70, TL na 75, CC na +85 a MC na +935 a ventilator drzim na 57% i imam 24.2 Mh/s

Stigao mi je Sample Msi P106-100, i prva dobra vijest. Izgleda da kartice imaju HDMI. U guzvi sam, pa cu cim prije javiti update situacije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pojavljuju se review-ovi na yt tih kartica. Nigde ne videh HDMI.

Nadam se da postoji verzija sa tim :)

Saphire RX 480 nitro 4 gb bez + Hynix memorijs.Modovao sam biose kopirao strap 1750 na 2000 tdp nisam dirao.
U Trixx GPU podesio gpu 1070 mem 2250 -96mV +5tdp vent fix 50% kopaju mi 27-28mh/s u dualu 65c temp.
Iskusniji kolega kaze da sam sve pogresno uradio da mi podesavanja nisu dobra.
Molim za savet ako neko ima ove kartice.
Unapred hvala

Pa što ti iskusniji kolega ne kaže kako je ispravno?

Po meni je sve ok, s tim što bih ja to još undervoltovao, ako može.

mislis -100mv da probam.Jel treba nesto gpu i mem da diram default je 1360gpu mem 1750.\
Gpu z pokazuje 130w potrosnju u dualu.
PS. A iskusniji kolega ljubomorno cuva znanje, ako ga uopste i ima.

Poslednja izmena:
Gpu ti je previsoko... Ja moje sapphirke drzim na 1150 2150 0.88 napon - 90mw. Potrosnja u gpuz prikazuje 100w.
Meni je samsung memorija na 480tkama

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jel video neko najavljene cene za Sapphire rx470 mining karte?
Pa ono je sramota. Pocetna cena za 4gb modele ce da bude 300+ eur. :(

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Obaraj mV i obaraj jezgro pa ce ti pasti napon.

Saphire RX 480 nitro 4 gb bez + Hynix memorijs.Modovao sam biose kopirao strap 1750 na 2000 tdp nisam dirao.
U Trixx GPU podesio gpu 1070 mem 2250 -96mV +5tdp vent fix 50% kopaju mi 27-28mh/s u dualu 65c temp.
Iskusniji kolega kaze da sam sve pogresno uradio da mi podesavanja nisu dobra.
Molim za savet ako neko ima ove kartice.
Unapred hvala
Nisi sve, samo kopiraj strap 1500 a ne 1750, i klokuj memoriju manje tada, 1950. Power limit ne treba da dižeš na nitro. Ostalo je ok.

Pojavljuju se review-ovi na yt tih kartica. Nigde ne videh HDMI.

Nadam se da postoji verzija sa tim :)

Na ovom Sample-u koji mi je stigao ima hdmi konektor, zalemljen.

Onako na prvu, Clay 9.6, + 150 za Gpu, + 850 za mem, ~24.50Mh/s. Radi pola sata...

91091d13ecd12c46540b2c5f353bdeca.jpg

Na tutorijalima za hynix mem. koliko sam ja video za rx470 se kopiraju strapovi 1500 pa na gore do 2000, a za rx480 od 1750 na gore do 2000.
Hvala unapred.

nema veze jel 470 ili 480, samo zavisi od brenda memorije,hynix bi najbolje trebalo da je 1500->

Da li vredi kupiti R9 390X za 320 evra? Da li neko ima iskustva sa ovom kartom, koliko kopa? Da li vredi kupiti za kopanje? Mogu da nabavim 6 komada od 320-350 evra. Pozz

Da li vredi kupiti R9 390X za 320 evra? Da li neko ima iskustva sa ovom kartom, koliko kopa? Da li vredi kupiti za kopanje? Mogu da nabavim 6 komada od 320-350 evra. Pozz

Evo vidi ovo:

System in IDLE = 94W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 342W
Difference (GPU load) = 248W
Add average IDLE wattage ~10W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 258 Watts

Pa sada razmisli koliko ce ti para ode samo na racun za struju. Ovo je sa neta ali ne moze da bude daleko od istine.

Evo vidi ovo:

System in IDLE = 94W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 342W
Difference (GPU load) = 248W
Add average IDLE wattage ~10W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 258 Watts

Pa sada razmisli koliko ce ti para ode samo na racun za struju. Ovo je sa neta ali ne moze da bude daleko od istine.

Hvala na informaciju. Drzacu se ja RX 480 ;)

Gpu ti je previsoko... Ja moje sapphirke drzim na 1150 2150 0.88 napon - 90mw. Potrosnja u gpuz prikazuje 100w.
Meni je samsung memorija na 480tkama

Poslusao sam savete kopirao strapove 1500> gpu 1150 mem 2150 napon -96mv tdp +5% medjutim dobio sam 23-24 mh/s dual i potrosnja iz GPU-z je pala ma 100W.
Sa starim podesavanjima je brzina kopanja bila 28 mh/s.
Unapred hvala

pa ne može hynix da radi na 2150, još je i naglasio kolega da ima samsung memoriju ... budi siguran da dobro kopiraš strapove i podesi posle toga 1070/1950.

Vrh Dno