Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A cekajte ima li negde ovih rx 560 da se nadju pa da se sastavljaju rigovi sa njima i onim plojkama 8x gpu, neka izvlace 15mh 8 kom to mu dodje 120mh :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav!

Nikada nisam rudario i molio bih za savet.

Posedujem i7 6700K Asus Z170-A 32GB DDR4 2667 i HD7850 1GB MSI. Razmisljam o kupovini Radeona 7990 6GB, pa bi u skladu s tim postavio par pitanja :

Posto je 1GB koliko imam na sadasnjoj grafickoj nedovoljno za citav fajl (danas sam prvi put pokusao da konfigurisem) da li ce mi ugradnja omoguciti da koristim sve kapacitete ili je potrebno imati preko 2GB VRAMa po kartici (ovo bi bio hibrid 3+3+1)?

Da li ploca podrzava tripple cf u ovoj konfoguraciji?

Da li bih imao padove hashratea posto ne bih imao na raspolaganju 16x2 CF?

Na kraju vredi li uloziti oko 400 evra u ovaj upgrade (racunam da mi ni napajanje nije dovoljno) pa posle da prodam 7990.

Ok ova dva cu da razmotrim , zanima me evga da li ih neko ima i kako rade ? Cm je pao na kvalitetu ranije je bio bolji a u zadnje vreme ne uliva poverenje koliko sam ja nacuo.

Ok ova dva cu da razmotrim , zanima me evga da li ih neko ima i kako rade ? Cm je pao na kvalitetu ranije je bio bolji a u zadnje vreme ne uliva poverenje koliko sam ja nacuo.

Ne zaboravi da je CM V850 + zapravo Seasonic, a sto se tice EVGA, imam G2, tu nemas greske, uzmes lepo EVGA G2 850 ili Corsair rm850x/i inema glava da te boli, guraju rig sa 4 karte bez ikakvih problema.

Ok super, ako ostanem na 3 pretpostavljam 750 takodje radi posao ?

U HwInfo64 mi pokazuje GPU Memory Errors dok majnujem.

Hashrate je stabilan.

Da li je ovo normalno, i ako nije, kako resiti?
Masina iz potpisa.
Hashrate oko 27.8-27.9MHs za ETH, nema rejected nista..

Resio sam problem smanjivanjem takta memorije na 1940 sa 1950 i sada imam 0 errors.
Hash rate opao sa 27.8 na 27.62..

Edit: nisam resio..

Poslednja izmena:
Svi koji misle danas da daju 400e za RX i rudare nek stave prst na celo, ako imate mozga kupicete BTC.......
Masa je skrenula i misle da mining stvara dobit i vrednost, sto nikad nije bilo tacno, mining je sluga crypto valutama i nista vise!

Nisam dao nista na RX, osim prosle godine kad sam uzeo kartu za gaming..

Hteo sam da je pustim da kopa, eventualno jos jednu da dokupim kad ova iskopa dovoljno i padnu cene polovnih, bez ikakvog posebmog ulaganja s moje strane..

Poslednja izmena:
Svi koji misle danas da daju 400e za RX i rudare nek stave prst na celo, ako imate mozga kupicete BTC.......
Masa je skrenula i misle da mining stvara dobit i vrednost, sto nikad nije bilo tacno, mining je sluga crypto valutama i nista vise!
U jednu ruku si upravu u drugu ne, realno je puno sad kupovat po nerazumnim cjenama rx ali da mining nestvara dobit tu se varas :)

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

mining nikad nije stvarao dobit, dobit je stvarana poverenjem u bitcoin pre svega..... mining je nesto sto je barem za sad nus proizvod POW algoritmova

da li iko od vas veruje da BTC nije otisao na ~3K $ da bi danas iko kupovao i radovao se miningu

Poslednja izmena:
Cilj je uvijek opravdavao sredstvo ;)

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

Izgleda da je sugavi Trixx bagovao stvari, kad sam podesio preko Afterburnera i restartovao par puta na 1950MHz radi bez gpu memory errora.

Ja ne bih ni razmisljao da stavim, zaintrigiralo me je sto ljudi daju po 300-400e za karte koje vrede dosta manje, malo se informisao i resio da iskoristim ovu sto imam.

Pa ako sama sebe isplati kroz neki mesec-super. Ionako PC ne sluzi ni za sta osim za zabavu, kad radim nesto korisno koristim lap-top. Jedino sto necu moci da se igram sada, mada ionako nemam vremena za to.

Iz moje perspektive- ne gubim nista, zeleo sam da je prodam, ali zasto da neko drugi zaradjuje od moje karte kada to mogu i ja?

Poslednja izmena:
mining nikad nije stvarao dobit, dobit je stvarana poverenjem u bitcoin pre svega..... mining je nesto sto je barem za sad nus proizvod POW algoritmova

da li iko od vas veruje da BTC nije otisao na ~3K $ da bi danas iko kupovao i radovao se miningu
Stvara dobit i te kako ..AMDu :D da nema majninga svi bi bezali od njihovih karti.

Mada i pored majninga prodaja grafickih karti je u teskom padu zadnjih 10 godina
Pogledajte prilog 230801

Izgleda da je sugavi Trixx bagovao stvari, kad sam podesio preko Afterburnera i restartovao par puta na 1950MHz radi bez gpu memory errora.

Ja ne bih ni razmisljao da stavim, zaintrigiralo me je sto ljudi daju po 300-400e za karte koje vrede dosta manje, malo se informisao i resio da iskoristim ovu sto imam.

Pa ako sama sebe isplati kroz neki mesec-super. Ionako PC ne sluzi ni za sta osim za zabavu, kad radim nesto korisno koristim lap-top. Jedino sto necu moci da se igram sada, mada ionako nemam vremena za to.

Iz moje perspektive- ne gubim nista, zeleo sam da je prodam, ali zasto da neko drugi zaradjuje od moje karte kada to mogu i ja?
Upali samo integrušu, jer je dovoljno da otvoriš YT i pašće ti hash. Staviš u BIOS-u "Init Display First - iGFX", dodeliš joj memorije koliko želiš, instaliraš drajvere... iii... Prebaciš kabl na nju. Koristiš komp normalno dalje.

Ovo mi je interesantno-init display first.

Znaci moze integrusa da baca sliku, pusta filmove/serije itd. Dok ova majnuje?

@dzonikg28 mali off
Ja sam zadovoljan Radeon kartom za gaming.
Za 370e sam dobio sasvim solidnu kartu, koja blago undervoltovana ne trosi preko 130W, i FreeSync 75Hz IPS monitor.
I to sam uzeo kartu po izlasku, posle se mogla uzeti i za 25e manje.

Poslednja izmena:
Nego šta nego može, ja sam svoju 1060 uposlio da mi zarađuje za klopu svaki dan maltene, ionako sam se skinuo sa igrica konačno, došao ispitni rok. :D

Ako na zivo izvucem iz graficke kabli i ubodem u plocu, radice? :D

Zašto bi to radio? Resetuješ mašinu, odradiš prvo u BIOSu sve, instaliraš drajvere za integtrušu, i tek posle gasiš mašinu, prebaciš kabl, pališ.
Mrzi te da gasiš? Pa ionako moraš u BIOSu da središ podešavanja.

Radiće i na živo. Samo trebaš da proveriš da u biosu nije stavljeno kod system agent da je pcix glavni nego auto. I možeš podesiti i opciju multi monitor na enabled jer nekada je i to potrebno. I onda možeš u svakom trenutku da zabadaš monitor i vadiš prema potrebama, čak i dok traje kopanje, ništa ne smeta. Restart nije potreban, samo zaustaviš majner i možeš u igru.

Ma lep savet si mu dao..pa kad spali plocu bice fino..meni se tako pre godinu dana spalili pinovi na ulazu za grafiku jer sam imao windows 10 i ugasim racunar i pomislim da se stvarno ugasio a ono desetka samo ugasila monitor a nesto radila i nije ugasila skroz racunar i ako fanovi za grafiku stali ,i krenem da izvlacim rajzer iz slota za grafiku i samo u trenutku pocelo se pusi ..i par pinova izgorilo u trenutku plastika okolo se deformisala ..srecom ploca posle i dalje radila ali sa slotom manje

@dzonikg28
e zato ja kad gasim gledam kuler na procesoru, dok se on vrti ne pipam ništa...kad on stane ili se mašina ugasila ili je crkla, treće nema...

samo prekidac na napjanju i cupanje iz struje pa onda cackanje oko rig-a

Mislim da on hoće na živo da prebada monitor, mada meni i to ume da baci varnicu [emoji23]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

samo prekidac na napjanju i cupanje iz struje pa onda cackanje oko rig-a
I par puta dugme za paljenje da isprazni kondenzatore pa onda cackanje.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Naravno, mislio sam na kabel od monitora, a ne da čačka unutar kućišta nešto. On želi da koristi računar dok se kopa a da ne oseti to za obične radnje tipa film ili web. Zato sam napisao da podesi u biosu da ploča sama na Auto skonta da li da koristi igpu ili pcie kartu. I onda tamo gde se ubode monitor, taj uređaj daje sliku. Nije potreban restart, godinama sam to koristio na 2500k i sada na novijem kompu. Nepotrebno je forsirati u biosu igpu ili pcie pa svaki put kada se prebacuje monitor restartovati i odlaziti u bios.

Nabavio sam neka nova napajanja 1200 ,sad imam problem 4*2 gpu i 2 cpu.
Ali ova 4 po 2 su mi kratka ne dohvataju drugu grafiku.
Treba mi produzni 8 na 8 pinac za grafiku. (6komada) ili cpu na 8 PSI e ...
Ima li ih ko ?Nesicu ? :)

imam ja 8pin gpu na 2 x 8 pin GPU moze da sluzi kao produzni. Pm kontakt

Pitanjce, pa ko zna neka da savet:

- Na koji od ova 2 risera/splitera mogu da priključim 2 grafe da rade mining istovremeno (verzija sa 3 pciex1 ili ova druga sa 2xpcie16 ili koja već slota)
Pogledajte prilog 230823 Pogledajte prilog 230824

Ako je moguće, uzeo nih ovaj sa 3 slota da bih odmakao malo grafe 1nu od 2ge...

Poslednja izmena:
Ja sam stavio na AUTO, i nije htela ploča u BIOS-u da mi daje sliku, niti dok se podignu drajveri uopšte.

Koja je preporuka ploče I procesora za 3xGeForce GTX1060 Asus 6GB DDR5. Sve ostalo sam našao samo mi ovo ostaje kao nedoumica.

Vrh Dno