Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

1910/3800 MHz, toliko boostuje dok kopa u NiceHashu.

Poslednja izmena:
Napokon su stigli riseri ver007s krece sklapanje i test :)
924fe17232c2c12597860f00f5c5d2dc.jpg

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

Jel' se može staviti 8 rx 580ki na jedan rig? I kako? Koju ploču? Može li ova 270-a prime?
I jesul' dovoljna dva hyper napajanja od po 700w za isti rig?

guglaj ima varijanta za 8 karti ne znam kako tacno ide. Cekaju li se riseri minimum 2 nedelje? Da porucim ja to odma ako nema niko na stanju

13.05 sam ih porucio, i evo dokle su stigli. Jebala ih vise carina, na 5 ribon risera prosli put mi stiglo 600 dinara carina. Na merac za struju koji sam platio 12 doalara sam dao 700 dinara carine. Aj to nego sto cekas 7 dana da ocarine, bas pizdim od toga.
Pogledajte prilog 230761

Pa taj merac imas ovde za 1500 din. Odes do radnje i uzmes.
Carinu nisi platio, tih 600 din ti je 300 din pdv i 300 din vracanje tog pdv-a carini. Majmuni sada vracanje para naplacuju ko posiljku, ono sto kod drugih kosta 80 din, posta naplacuje 300.
Narudzbine iz Nemacek stizu za 9 dana, carinu prodju za 3 sata.

a odakle vam krecu ti riseri sto porucujete? Iz kine? Narucio bih ja da stigu u segedin ako na nasoj carini bleje toliko, a ne na carini na ulasku u EU

Moji su stigli iz shangaia put je trajao 15 dana na carini su bili 1 dan imao sam srece bilo je u 3 paketa i carina je bila 0 KM, 60 komada :) zzop

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

Koliko može da koštaju 2 riga sa oko 280mhs? Nisam pratio cene stvarno mi je teško da procenim.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Oces realno ili trenutno? :D

Realno oko 1800e a trenutno 2800e po rigu.

Poslednja izmena:
I realno i trenutno?
Da se malo upoznam sa mining procesom dok 100% ne odlučim ozbiljno ulaganje u rigove

17.5.2 radi svi 8 komada
screenshot_8asus.png

treba malo iskustva i neki sitni trikova ali u principu sve se nastima. Brutalan rig!

Goldi doktor :D Milina je videti kako on to lepo utegne.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sa stock biosom je ok, ali sa modovanim ne mogu da stabilizujem svih 6 ...

I realno i trenutno?
Da se malo upoznam sa mining procesom dok 100% ne odlučim ozbiljno ulaganje u rigove

Iskreno mislim da si zakasnio ...mozes da narucis sad po naduvanim cenama i to da cekas grafike bar mesec dva a dajes pare unapred a do tad profit moze da bude 3 puta manji ili da ga uopste i ne bude..sad ti je najgore vreme da ulozis pare ako mene pitas ..ETH diffictly je skocio duplo za mesec dana tj bice duplo za jos mesec dana tj cak i ETH ne padne bice vise nego duplo manja zarada..a tebi grafike mogu da ne stignu i do tad.
Znaci ako mislis da ovo radis duze bolje sacekaj da se situacija sa hardwareom i coinima razjasni ..ja sam jos prosle godine kupio rx 470 karte po 26500 din u radnji sa sve PDVOm jer ih niko nije ni trazio a ti sad za kartu koja isto majnuje da das duplo vise para i da cekas ...meni to nije bas pametno

17.5.2 radi svi 8 komada
screenshot_8asus.png

treba malo iskustva i neki sitni trikova ali u principu sve se nastima. Brutalan rig!
Trebalo bi da GPU može dosta niže 1166 kod mene radi bez problema.
Tu bi se moglo lijepo uštediti na W i temperaturi.
Memorije rade do 2100.

^ nije ovo sigurno clock za mining [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

E hvala.
Gledao sam u meduvremenu ovaj klip na yt o sklapanju riga sa 8 grafičkih i ovom pločom.
Ono što me brine jeste to što sam već naručio ove risere:
https://www.fasttech.com/products/0/10029617/6829900-pcie-1x-to-16x-riser-card-extension-cable

Ono što me buni jeste pitanje jel' ovo ujedno i SATA i Molex? Tamo na yt kaže 7xsata riser i 1xMolex. Jel' ovo što sam poručio to u kompletu sa ovim nastavkom? I da, kod mene je verzija 003 a na videu 007, jel' šta kvari to?

a koji tacno riseri to trebaju po njima?

^ nije ovo sigurno clock za mining [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk
naravno da nije ovako je to ustimano
screenshot.png

Probo sam ga sinoc na 250mhs ali malo je zezao driver chipset, sad ce ovako radit bar 2-3 dana da vidimo stabilnost, pa cemo ganjat 250mhs :)

@Space u pitanju su asus 580 8Gb strix, kao sto se vidi samsung memorija 2150mhz klasican 1750 strap, dok vidimo kako ce se ponasat gotovo sam siguran da ce uz costum strap ici preko 250mhs...treba ih prvo malo istestirat ovako dobit full stabilnost pa ostalo je onda lakse.

Da li neko koristi thermaltake smart sps-730m i koliko bi se kartica moglo postaviti? Zanima me i kakav je kvalitet napajanja ako neko ima iskustva.

naravno da nije ovako je to ustimano
screenshot.png

Probo sam ga sinoc na 250mhs ali malo je zezao driver chipset, sad ce ovako radit bar 2-3 dana da vidimo stabilnost, pa cemo ganjat 250mhs :)

@Space u pitanju su asus 580 8Gb strix, kao sto se vidi samsung memorija 2150mhz klasican 1750 strap, dok vidimo kako ce se ponasat gotovo sam siguran da ce uz costum strap ici preko 250mhs...treba ih prvo malo istestirat ovako dobit full stabilnost pa ostalo je onda lakse.

Koja temp sobna?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da li neko koristi thermaltake smart sps-730m i koliko bi se kartica moglo postaviti? Zanima me i kakav je kvalitet napajanja ako neko ima iskustva.

Nemam neke lepe reči za to napajanje.. Jedno crkla posle mesec dana.. Opterećenje iz walla bilo 580w. . Drugo posle god dana toliko oslabilo da na 12V grani kad se optereti sa više od 400w daje 10V.. Nisam ga još vratio jer i tako nekim čudom rade rx 470.. druge kartice odmah plavi ekran da tim napajanjem.. . Treće koje imam jedino za sad radi normalno..

Ok hvala , sta preporucujete za rig od 3-4 kartice i koje jacine ?

corsair rm850x/i, cooler master v850... to je ako si siguran da nećeš ići preko te 4 karte

Vrh Dno