Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li je moguce da graficke brljave zbog napajanja?!?!?!?

Jel realno da je RaidmaxAP toliko lose? 835w.....

Drug ima 2x470 na tom nesrecnom napajanju, majnovalo par meseci i sad samo problemi.

Digo nov sistem, naponi na grafickoj brljave li brljave, on smanji takt za GPU, napon se poveca za 150mV?!?!

Na drugom kompu i (Bluberry??!?!?!) napajanju rade graficke normalno, lepo prihvataju underclock i undervolt.

Jel moguce da napajanje pravi tolike probleme ili je pre do sistena/ploce?
Na BB napajanju je athlon x4 i neka ploca, Raidmaxu je Z170 sa ddr3l i celeronom G3900..
Isti sistem podignut na oba kompa..

Poslednja izmena:
Raidmax je djubre 100 puta pisano ovde,jedino one jedinice od 1200w da kazem da nisu toliko lose mada nisu ni one nista specijalno...

Napajanje moze mnogo da napravi probleme, stabilni naponi su preduslov za bilo kakav undervold i overclock.
Ja sam imao problema sa jednim Bequiet od 1000w, sve sam zamenio onim prepravljenim serverskim i sad sve felcera.

Da pitam opet, da li je neko imao problem da matična ne prepoznaje grafiku povezanu riserom na veliki x16 slot? Na dva x1 i jedan x4 sve radi, dok u x16 samo kada je direktno u slotu radi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kupio bih opremu za rudarenje Eterijuma, ako je neko raspolozen da mi predlozi konfiguraciju do 600€. Unapred zahvaljujem. Ideja mi je da kasnije nadogradjujem.

Jedini ako si mislio da sada uzmes sve sem grafika :D tj sve sa 1 grafikom za sada.
Maticna/cpu/mem/ssd/napajanje/metalni rig/ i eventualno ako uspes da ubacis jednu grafiku (tesko da je nadjes) sada.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Za pocetak prati forum ima dosta informacija ovde i ljudi su spremni da pomognu. I ja sam na pocetku proucavam materiju upoznajem zapitkujem sta ne razumem i nije po planu. Nestasica je grafika i to je problem jer je kopanje vrlo isplativo ovih dana. Ja sam vec imao rx470 samo sam ga pokrenuo. Iscitaj malo ovu temu i zakljuci sta ide od opreme , tj da li mozes vec postojecu upotrebiti. Konkretno ja imam 3 pca iz c2d generacije i ispade da sva tri mogu posluziti za pocetak samo da se opremim odgovarajucim grafikama i napajanjima, jedno po jedno. Ako imas nesto od opreme juri grafiku i polako koin po koin mozda je blizu svetla buducnost , nikad se nezna. Srecno

Da to sam mislio . Em nemam vise para a i malo da se uhodam. Ako imas neki predlog iznesi :D

Sta imas od opreme sada od toga zavisi pa na to moze da se planira nadogradnja.

Moj savet stekaj pare i prvo pravilo nikad ne zali novac na kvalitetno napajanje grafike dodju i prodju izlaze nove serije ali kvalitetno napajanje moze da te sluzi godinama i godinama....

E sad moj ti je savet posto nisi pri parama,da za pocetak pokrenes rig sa 4 karte za 4 karte ti treba kvalitetno napajanje od 1000w mozes da uzmes i od 800w ali bolje je uvek malo vise snage da imas slobodno...A to napajanje ima da se nadje za oko 200 eura...Onda treba ti ram od 4gb,neka ploca koja ima 4 slota za graficke najmanje,rig konstrukcija ti je 2000 din.,uzmi neki pentium dual core za rudarenje ce posluziti,i naravno Amd karti na trzistu nema za rudarenje tako da ces morati da uzmes Nvidiju a prva najjeftinija Nvidia za kopanje je gtx 1060 imas verziju sa 3gb i sa 6gb razlika izmedju nvidije gtx 1060 sa 3gb i 6gb je jako mala u ceni tako da uzmi gtx 1060 sa 6gb...E sad ti sam izracunaj koliko ti za sve to treba para a treba ti vise od 600e sigurno.

Koju god nVidiu da uzmeš, sama kartica će ti se otplatiti za 2,5 do 3 meseca. Ostalu opremu ne računam.
Najisplativije ti je ako imaš kućnu mašinu koja ima bar 2-3 PCI-E slota, a koristiš integrisanu grafiku na njoj, da prosto pretvoriš komp u rig, baciš ga u konstrukciju negde blizu trenutne lokacije računara, ubodeš kartice, eto za 600€ možeš uzeti 2 kartice i napajanje taman, i ti fino koristiš svoju mašinu, a kartice neka rudare u njoj. Možda već i imaš napajanje dovoljno jako, time bolje. Posle za mesec dana kad ti zaradi nekih 240$, uzmeš još jednu karticu, ili možeš da se zadovoljiš time i posle 3 meseca ako bude ova isplativost imaš 240$ svaki mesec, a nit orao nit kopao. Da ne kažem da kartice možeš prodati i na njima uzeti dodatni keš.

Koju god nVidiu da uzmeš, sama kartica će ti se otplatiti za 2,5 do 3 meseca. Ostalu opremu ne računam.
Najisplativije ti je ako imaš kućnu mašinu koja ima bar 2-3 PCI-E slota, a koristiš integrisanu grafiku na njoj, da prosto pretvoriš komp u rig, baciš ga u konstrukciju negde blizu trenutne lokacije računara, ubodeš kartice, eto za 600€ možeš uzeti 2 kartice i napajanje taman, i ti fino koristiš svoju mašinu, a kartice neka rudare u njoj. Možda već i imaš napajanje dovoljno jako, time bolje. Posle za mesec dana kad ti zaradi nekih 240$, uzmeš još jednu karticu, ili možeš da se zadovoljiš time i posle 3 meseca ako bude ova isplativost imaš 240$ svaki mesec, a nit orao nit kopao. Da ne kažem da kartice možeš prodati i na njima uzeti dodatni keš.

Pa sad ne moze covek da kopa sa Nvidia gtx 1050 i gtx 1050ti,a za ostalo napisano se slazem ako vec ima plocu sa 2-3-4 pcie slota i napajanje klasu iznad najgorih kineza moze nekako da ubaci 2 gtx 1060 od 3gb....

Molim newbie da ne sire glupost zvanu otplata za 3 meseca! nek prvo nauce osnove o diff i da cena nikako nema veze sa isplativoscu rudarenja!

isplativost ROI 1,2,3 meseca (nekima cak i 2-3 nedelje) se desila, kad se kopalo 0.7$ na dan pa kad je cena explodirala, lako je posle biti pametan..........

Poslednja izmena:
Molim newbie da ne sire glupost zvanu otplata za 3 meseca! nek prvo nauce osnove o diff i da cena nikako nema veze sa isplativoscu rudarenja!

isplativost ROI 1,2,3 meseca (nekima cak i 2-3 nedelje) se desila, kad se kopalo 0.7$ na dan pa kad je cena explodirala, lako je posle biti pametan..........
Mnogo većih gluposti se ovde pisalo da bi mene prozvao za jednu, ali okej... Ja jesam newbie, nemam problem sa tim da me neko ispravi, samo neka mi objasni zašto nisam u pravu, pa ću sledeći put i ja biti pametniji i neću širiti gluposti.

Niko nije rekao da neće cena pasti, ili diff skočiti, logično je da hoće, kao što cena neće pratiti diff verovatno. Sa TRENUTNIM vrednostima je isplativost 3 meseca za same grafike, ili mi objasni zašto nije tako, meni će biti drago ako naučim nešto.

Poslednja izmena:
Pa sad ne moze covek da kopa sa Nvidia gtx 1050 i gtx 1050ti,a za ostalo napisano se slazem ako vec ima plocu sa 2-3-4 pcie slota i napajanje klasu iznad najgorih kineza moze nekako da ubaci 2 gtx 1060 od 3gb....
Ja kopam ftc sa gtx 950 u PC-ju,oko 320kh/s i dnevno oko 30 ftc se iskopa.[emoji4]

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Imam problem sa jednim rigom, 470 8gb Asus strixx ,H81 btc pro.
Ne vidi vise od cetiri grafike.Cak sta vise cim ubacim petu ne dize sistem.
Probao sam DDU i nove drajvere,Stare 16.4.11 i opet sve isto.Izmenjao i extendere,plocu i kartice i nista ...

AMD Radeon RX550 Sapphire PULSE 4GB GDDR5
1xDVI/1xHDMI/1xDP/128bit/11268-01-20G
Oznaka čipa: Radeon RX 570
Model: 11268-01
Memorijska magistrala: 128bit
Tip memorije: GDDR5
Memorija: 4GB
Koliko bi ova grafika bila isplativa za Eterijum ( trenutno kosta 14000 din) Hvala na odgovoru.

AMD Radeon RX550 Sapphire PULSE 4GB GDDR5
1xDVI/1xHDMI/1xDP/128bit/11268-01-20G
Oznaka čipa: Radeon RX 570
Model: 11268-01
Memorijska magistrala: 128bit
Tip memorije: GDDR5
Memorija: 4GB
Koliko bi ova grafika bila isplativa za Eterijum ( trenutno kosta 14000 din) Hvala na odgovoru.
Ne isplativa je ta karta za mining...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Sve je to isto, puno slabih karti ili malo jakih. Biro bi ja 1060 da ima..

Nazad
Vrh Dno