Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@gomatami
Proveri ti ipak napajanje za svaki slucaj. Posto imas blizance rigove onda ti nije problem da rotiras napajanje, dakle uzmi sa drugog riga pa vidi kako ti se ponasa. Ako se i dalje desava, poigraj se malo sa klokovima, vidi da ti, sto kaze nesic, jedna karta mozda ne pravi problem, olabavi malo klokove pa testiraj par dana, to ti je bar lako.

Inace sto se tice OS-a, ne znam sta ljudi koriste, ali jedna od najboljih verzija win10, koja je ujedo oguljena i clean maksimalno, je Win 10 by SasNet, totalno ociscen win, radi ko sat. ;)

@d.darko
Thx za fotku, bas cu da probam setovanja sto si postavio i na mojim XFX Hynix kartama. Konkretno koristim kopiran strap od 1500 jer mi se pokazao kao najbolji, valjda je i kod tebe isti slucaj ?

@gomatami
Proveri ti ipak napajanje za svaki slucaj. Posto imas blizance rigove onda ti nije problem da rotiras napajanje, dakle uzmi sa drugog riga pa vidi kako ti se ponasa. Ako se i dalje desava, poigraj se malo sa klokovima, vidi da ti, sto kaze nesic, jedna karta mozda ne pravi problem, olabavi malo klokove pa testiraj par dana, to ti je bar lako.

Inace sto se tice OS-a, ne znam sta ljudi koriste, ali jedna od najboljih verzija win10, koja je ujedo oguljena i clean maksimalno, je Win 10 by SasNet, totalno ociscen win, radi ko sat. ;)

@d.darko
Thx za fotku, bas cu da probam setovanja sto si postavio i na mojim XFX Hynix kartama. Konkretno koristim kopiran strap od 1500 jer mi se pokazao kao najbolji, valjda je i kod tebe isti slucaj ?

Da, 1500 na vise. Ja sam inace isao do 1870 mhz za mem jer mi nazalost neka ne radi stabilno > 1900mhz, ali me mrzi da nadjem koja je :)

@d.darko Manje hesa ali je i mala potrosnja,mislim da sa tim setovanjima ne vuce vise od 100w po kartici? Mozes li da postavis prt. scren kako si spustio napon na 0.88v?

Da, 1500 na vise. Ja sam inace isao do 1870 mhz za mem jer mi nazalost neka ne radi stabilno > 1900mhz, ali me mrzi da nadjem koja je :)

Ja sam se igrao, i mogu ti reci od 10 karti bar nekoliko komada nece ni da cuje za klok 1900+, odma puca, ili vec posle nekoliko minuta(mem. izbacuje greske na HWINFO), tako da u principu na jednom rigu drzim 1100/1890, a na drugom cak i manje klokove, 1050/1850, i fino radi, na jednom je konstantnih 27+MH po karti dok na ovom drugom je normalno 26+. Mislim nije to nista strasno, svakako mnogo vise faktora tu igra ulogu, pre svih bitno je to ustelovati da malo trosi a da radi. ;)

@simeonovic
Mozes jednostavno da stavis i -96mV u AB i to ti je to.

Poslednja izmena:
Kod mene jedna max 2020,druga 1980 i dve nece preko 1950.Kad spustim memoriju na 1900 daje 26Mh/s.Ne svidja mi se kad daju ispod 28Mh/s ali sta je tu je,bitno je da radi.Sto se tice under volta ja sam u AB stavio na -96 i u trixu od -170 do -225.Samo tako mogu da smanjim potrosnju na oko 73W u gpuz-u i napon na oko 0.92V.Ako odradim samo u AB potrosnja je 90W a napon vise od 0.95

Kod mene jedna max 2020,druga 1980 i dve nece preko 1950.Kad spustim memoriju na 1900 daje 26Mh/s.Ne svidja mi se kad daju ispod 28Mh/s ali sta je tu je,bitno je da radi.Sto se tice under volta ja sam u AB stavio na -96 i u trixu od -170 do -225.Samo tako mogu da smanjim potrosnju na oko 73W u gpuz-u i napon na oko 0.92V.Ako odradim samo u AB potrosnja je 90W a napon vise od 0.95

Hm to za napon me cudi. Ne znam kako si modovao bios, al ja u biosu ogranicim napon svakako, stavim ga na 1000mV da je max, i sa takvom postavkom kada preko AB-a stavim -96, dobijam identican napon kao sto ima i d.darko.

Prvi utisci xfx RX-580P8DFD6 , malo vise struje od rx480 , ne radi wattoll , uz nju dolazi power kablic 2x6 to 8pin(kad sam povezao raidmax 850 8pin direktno , nije mi radila , pa povezao sa jedne grane 2x6 na taj kablic) , oko 180w iz zida (ploca matora 965+intel core2 4300) , strap 1750Pogledajte prilog 228388

Hm to za napon me cudi. Ne znam kako si modovao bios, al ja u biosu ogranicim napon svakako, stavim ga na 1000mV da je max, i sa takvom postavkom kada preko AB-a stavim -96, dobijam identican napon kao sto ima i d.darko.
Veliki je deff gpu napon zbog toga mora ab i trix.Ukoliko sam te dobro razumeo u biosu trebam da stavim gpu napon na 1000mV i onda cu moci da ga spustim krou AB,stavim -100 dobijem 0.9mV?Video sam tu mogucnost kroz editor ali nisam hteo da cackam.Kolika je potrosnja u gpuz kod tvojih podesavanja?

Evo kako ja stavljam napon u bios editoru (Polaris).
Pogledajte prilog 228389

Dakle samo stavi za sve frekvencije 1000 i dobar si.

Sto se tice potrosnje, sve zavisi, neka karta super odreaguje pa moze to da se spusti na 60+w da pokazuje u GPU-z, ali prosek mi je 65-70.

Ne treba za sve frekvencije, zasto bi za niske taktove radilo na 1v. To je samo za vise taktove dovoljno.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

@Roberto deff za sve taktove u biosu je 65282 samo je za 300MHz 800,tako da mislim d nece da skodi svuda 1000mV

Jedno pitanje, kad se moduje bios,iskljucim sve sem jedne grafike i onda upisem novi bio pa onda sledecu ili kako?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@simenovic kako bre nece da ti daju 28mh na 1100/1900? Jel si stavio u bat fajlu -asm 2 i -drci 45? Koja je memorija u pitanju?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@lowlight na 1900 daju 26,8Mh/s,memorija je hynix strap 1500. Samo jedna daje 28,2Mh/s ali na kloku 2020.Nisam upisao -dcri 45 ovako radi stabilno pa ne bih da cackam.
@marko_o Ja sam uradio kao sto si napisao,tako je sigurnije.

Edit: Nisam pratio na casu,secam se da je neko pisao za -asm 2 i -dcri 45 opciju,samo sto tada nisam imao kartice iz rx serije .Sada sam upisao,rezultati su znantno bolji,skoro za 1Mh/s po karti. Hvala @lowlight

Poslednja izmena:
Prvi utisci xfx RX-580P8DFD6 , malo vise struje od rx480 , ne radi wattoll , uz nju dolazi power kablic 2x6 to 8pin(kad sam povezao raidmax 850 8pin direktno , nije mi radila , pa povezao sa jedne grane 2x6 na taj kablic) , oko 180w iz zida (ploca matora 965+intel core2 4300) , strap 1750Pogledajte prilog 228388

Jel moze 2300 mhz mem ? Cisto me samo interesuje :)

Ja nemam ni jednu koja ide preko 2260 MHZ.

Pricam za RX470 i RX480-ke. To od 2220 do 2260 je neki max za strap 1750. Oko 31,5Mh/s bacaju.

Naravno ne drzim ni jednu na tim vrednostima, suludo je toliko ih natezati.

Manji strap, manja frekvencija, em se manje greje, em manje trosi, stabilnije radi, ne brinem hoce li mi goreti molexi, itd.

Bas me interesuje koliko dugo ce memorije raditi tako nategnute prije nego sto pocnu da crkavaju.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nije strasno 250mhz za memoriju koja vec po defaultu radi na 2000mhz realno nije to puno.
Koliko su natezane HD 7950 sa 1250 bilo ih je i na 1800mhz i kopale i prezivile 5 godina :)

Ma da, a recimo na Asusu mi je samsung mem sa def. 1650mhz mogla nategnuti na 2150mhz i radi. Tek krece da puca na 2180 :D

Ma nije problem karte gdje je oc 10% i hladjena mem ali ove sa npr 1650mhz koje rade preko 2000mhz 24/7 tu bi vec mogao biti problem.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Imam poprilican problem pa ako moze pomoc.
Imam xfx rx 480 4gb hotswap grafike, uzeo sam da flesujem modovan bios preko atiflash a.
Flash je prosao bez problema posle restarta grafike su zabole, kad podigne Win izbaci artefakte i ne mogu da uflesujem original bios.
Iz safe mode a nece da pokrene atiflash, tj pokrene ga ali nece da upise bios zato sto ga blokira Win.
Da li neko ima neki predlog sta da radim ?
Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno