Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nisi ti za rudarenje. Bez uvrede, ali rezon ti je jako slab. Neces da das nekom 30e da bi izgubio 2 meseca profitabilnog rudarenja koje bi ti sa recimo 5 karata donelo bar 10x vise???
Srecno sa kvalitetnim linkovima :)

Lik ocekuje da ce sve imati na jednom ili dva sajta sazvakano...

Evo da vam javim situaciju. Poterao sam dve grafe na chifteck 600w. Jedna karta spojena na pcie granu druga preko 2 molexa i adaptera na 8 pinski pcie. Za sad sve radi stabilno, pipam kablove normalne su temperature.
Teracu ovako par dana samo eth dok ne stigne novo napajanje onda cu prebaciti na dual.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Tih par dana bi trebalo da ti radi bez ikakvih problema. Realno ti mozda trose dve kartice i ostalo oko 400w, a to je jos ok za to decije napajanje :D

Jeste ali stvarno necu da rizikujem... A opet necu ni da mi stoje sedam dana...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Nisi ti za rudarenje. Bez uvrede, ali rezon ti je jako slab. Neces da das nekom 30e da bi izgubio 2 meseca profitabilnog rudarenja koje bi ti sa recimo 5 karata donelo bar 10x vise???
Srecno sa kvalitetnim linkovima :)

To da li sam ja za rudarenje ćemo tek da vidimo ;)
Ja od negde trebam da počnem jer ne znam bukvalno ništa, a ova tema sigurno nije mesto za to, zato sam pitao za linkove. Ne treba niko da mi sastavlja rig, znam ja tačno šta mi treba i to sam i pitao, hoću da čitam i prvo naučim sve

Lik ocekuje da ce sve imati na jednom ili dva sajta sazvakano...

Slobodno ti ostavi i pet i deset sajtova i foruma, ja ću sve da ih iščitam detaljno, još uvek niko nije okačio niti jedan.

Pocni od ove teme, ja sam procitao skoro sve strane na istoj pa smatram da nemam znanja kao etablirani rudari sa ove teme ali je dovoljno da steknes neku osnovu. Kreni od postova koji su vezani za pocetak Eth rudarenja.

To da li sam ja za rudarenje ćemo tek da vidimo ;)
Ja od negde trebam da počnem jer ne znam bukvalno ništa, a ova tema sigurno nije mesto za to, zato sam pitao za linkove. Ne treba niko da mi sastavlja rig, znam ja tačno šta mi treba i to sam i pitao, hoću da čitam i prvo naučim sve

Slobodno ti ostavi i pet i deset sajtova i foruma, ja ću sve da ih iščitam detaljno, još uvek niko nije okačio niti jedan.

Mnogo ti vise vredi da procitas po forumima sta kazu ljudi, sta su probali, sta radi, sta ne radi, konkretne primere.
Pre ces tako nauciti nego citajuci blogove.

https://bitcointalk.org/index.php?board=160.0
http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?153-Kriptovalute

Ako prodjes sve glavne teme od pocetka do kraja na ova dva foruma bice ekstra.

A sta ti mislis da msi daje 40mh :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne ne :) , na sve forume sta sam procitao MSI daje svakome 28-29 MH/s. Jeftina je oko 200 $ , samo problem je sta moram cekati najmanje 3 nedelja. U ovom trenutku u Makedoniji nema nista na lageru 570 ILI 580.
Da dodzem u Srbiji ukoliko ima da kupim.

Našao sam jos i ethereum community forum pa imam valjda dovoljno za početak. Naravno da je ova tema sa svežim i konkretnim iskustvima najbolja, ali kad već znaš 90% materije, a ja još ne znam apsolutno ništa, tako da krećem od nule.

Imas dosta objasnjenja i na Youtube-u. Ja sam tako resavao mnoge probleme...

Našao sam jos i ethereum community forum pa imam valjda dovoljno za početak. Naravno da je ova tema sa svežim i konkretnim iskustvima najbolja, ali kad već znaš 90% materije, a ja još ne znam apsolutno ništa, tako da krećem od nule.

Mnogo ti to mistifikujes i odugovlacis, kad je poceo BTC majning pre 7-8 godina, nikog nista nisam pitao, seo sam i citao celu noc, i uspeo sve da nastelujem i pokrenem masinu sutradan. Za dva meseca se savladaju osnove nekog jezika,a ne majning.

Imam problem sa rigom, i patim se vec danima sa njim. Imam 5 kartica, dvije sapphire 390x i tri sapphire 470 x. Kad pokrenem miner sve daju 28-29 mh, osim jedne koja daje 4,5 mh. Pokusavao sam mijenjati položaj risera, spajati ih drugim redosljedom, ali uvijek jedna od njih daje tako malo mh. Da li je još netko imao takvih problema, i kako ih je rijesio?

Možda je loš extender. Ustanovi koja kartica daje malo, promeni extender pa vidi...

Tako je bilo i kod mene i ne znam kako sam resio, obrtao karte, svasta. Probaj reinstall drajvera. Gremlini...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

XFX 470 4GB HS sa Hynix memorijom takodje jedva 27, 26.2 stabilno.
Slicna situacija i kod mojih xfx karti rx-470p4lfb6 sa hynix-om.Maksimum izvucen iz jednog primerka 28,2Mh/s (1100/2020 0.915mV).Ostale maximum 27,7Mh/s (1100/1980/0,933mV).Kopiran strap 1500,klokovi podeseni u AB,napon u trixu.

Narode, moram ponovo da se javim zbog problema sa rigom.

Nasiroko cu objasnjavati, pa ne zamerite na duzini posta.

Sastoji se od 6 x MSI RX 470 GAMING X 4 GB, na ploci MSI Z170A Gaming Pro Carbon, uz napajanje EVGA G2 1000W. Drajveri 16.12.2.

Problem se i dalje ogleda u totalnom gasenju riga prema nekom random rezimu. Rekose mi ljudi ovde da je napajanje slabo za ovih 6 stock grafickih, i onda sam preko AB uradio smanjenje napona i blago povecanje takta memorije. Sa 121 MHs sam stigao na 130 i potrosnju struje od 620w (merac) ali za 5 gpu jer sam hteo da rasteretim napajanje i proverim da li je problem u preopterecenju. Rig je tako radio skoro 2 dana, a onda sam vratio i 6 - tu karticu i ponovo krece pucanje.
Interesantno je da nakon gasenja riga, sistem ne butuje kako treba, tek posle drugog reseta butuje i tada se pojavljuje poruka "Default Radeon WattMan settings have been restored due to unexpected system failure".

Onda rekoh, da rasteretim jos vise napajanje i ostavim samo 3 kartice. Naravno ista prica se ponavlja - posle 40-tak minuta gasenje i sve tako u krug. Citam po netu da Wattman pravi problem na Win10 pro i da ga ljudi uklanjaju. E sad, ne bi ovo bilo strasno da preostala dva riga (blizanci) ne rade bez ijednog problema vec 3 - 4 dana. Sva podesavanja su ista, oprema identicna.

Plan mi je da prvo sklonim Wattmana, onda sa DDU sklonim drajvere i probam neke starije i najnovije. Bas bi cenio neke smernice za dalju dijagnostiku, pa da pokusam sam dalje.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Smanji memorije jedna grafa ti puca

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Mislis da smanjim na svih 6 komada? Da li je prihvatljivo to odraditi iz AB ili bi morao da flesujem?

Poslednja izmena:
Gde kod nas naci ovakav 8pin konektor za PSU:

h5LlVD4.jpg

Cuo sam da postoje firme koje prave slicne stvari 3D stampom?

a mozes i samo da izvadis zicu i premestis je po potrebi,otprilike je sve tu,samo raspored zica nevalja
edit setio sam se ima neki mixer na KP pravi po narudzbini kablove

Poslednja izmena:
?
Meni takav konektor treba jer se istopio jedan pin, nema veze sa zicama, dakle moram celog da ga zamenim. NIje standardan, pa zato pitam i zato sam okacio kako izgleda

e a ljudi nemojte previse da jurite te vece mhs, samo podizete difficulty pa se manje zaradi :D :D

Vrh Dno