Narode, moram ponovo da se javim zbog problema sa rigom.
Nasiroko cu objasnjavati, pa ne zamerite na duzini posta.
Sastoji se od 6 x MSI RX 470 GAMING X 4 GB, na ploci MSI Z170A Gaming Pro Carbon, uz napajanje EVGA G2 1000W. Drajveri 16.12.2.
Problem se i dalje ogleda u totalnom gasenju riga prema nekom random rezimu. Rekose mi ljudi ovde da je napajanje slabo za ovih 6 stock grafickih, i onda sam preko AB uradio smanjenje napona i blago povecanje takta memorije. Sa 121 MHs sam stigao na 130 i potrosnju struje od 620w (merac) ali za 5 gpu jer sam hteo da rasteretim napajanje i proverim da li je problem u preopterecenju. Rig je tako radio skoro 2 dana, a onda sam vratio i 6 - tu karticu i ponovo krece pucanje.
Interesantno je da nakon gasenja riga, sistem ne butuje kako treba, tek posle drugog reseta butuje i tada se pojavljuje poruka "Default Radeon WattMan settings have been restored due to unexpected system failure".
Onda rekoh, da rasteretim jos vise napajanje i ostavim samo 3 kartice. Naravno ista prica se ponavlja - posle 40-tak minuta gasenje i sve tako u krug. Citam po netu da Wattman pravi problem na Win10 pro i da ga ljudi uklanjaju. E sad, ne bi ovo bilo strasno da preostala dva riga (blizanci) ne rade bez ijednog problema vec 3 - 4 dana. Sva podesavanja su ista, oprema identicna.
Plan mi je da prvo sklonim Wattmana, onda sa DDU sklonim drajvere i probam neke starije i najnovije. Bas bi cenio neke smernice za dalju dijagnostiku, pa da pokusam sam dalje.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk