Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne vredi, probao sam sve strapove i ne mogu da dobijem vise od 23 Mh/s. Ako neko ima neki predlog ili ideju bio bih zahvalan. Podsetnik - MSI rx 470 gaming 8 gb sa micron memorijom, flesovao vise puta i kopirao strapove od 1500 do 1750 do kraja i ne mogu da dobijem vise od 23. Claymore 9.0 i 9.3 sam probao, singl i dual mining

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ne vidim ni jedan razlog da napajanje izgori ili crkne oko se vodi racuna o temperaturi samog napajanja i konektora,uz to da svi kontakti budu dobri i da se ne dodaju dodatni nastavci.Sta da vam kazem,javljam se kad mi izgori napajanje i upli kuca,posto imate toliko dobro misljenje o navedenom napajanju :)

Poslednja izmena:
Ne vredi, probao sam sve strapove i ne mogu da dobijem vise od 23 Mh/s. Ako neko ima neki predlog ili ideju bio bih zahvalan. Podsetnik - MSI rx 470 gaming 8 gb sa micron memorijom, flesovao vise puta i kopirao strapove od 1500 do 1750 do kraja i ne mogu da dobijem vise od 23. Claymore 9.0 i 9.3 sam probao, singl i dual mining

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kako bre nece, jel si stavio klokove tipa 1100/1900mhz? i jel si kopirao strap 1625 na mesto 1750 i 2000 pa flesnuo?

Da otopio se konektor na kraju kabla koji ide u napajanje a sa njim naravno i ulaz taj na napajanju.

Ne znam mnogi kazu da im Raidmax od 1200w lepo radi ali opet i da mi poklone dzabe Raidmax bilo koji lepo bi ga odmah prodao ne bi stavio na svoj rig da ga koristim za rudarenje....

U pravu si bilo je prijava mozda 1 ili 2 na skupljim napajanjima,ali za Raidmax je bilo najmanje 10 prijava do sada....

Šta vam je ljudi, kada se sve lepo poveže i smanji napon može raid 1kw da tera rig od 6 rx-a bez poroblema potrošnja ~750w, kod mene to tako radi od jesenas nije ništa pisnulo....

i meni je radilo od jesenas do drugog proleca :) sve undervoltovano :)

@simeonovic i ploca h81m-plus
Da li ti citas sta pisemo ili ne???
Imam bar 10 istih ploca i u BIOS-u MORA da stoji gen1 ....shvati to...ovo da nisi znao da pci-x x1 extender ide u pci-x 16x slot posle 7 meseci rudarenja....bez komentara...

Šta vam je ljudi, kada se sve lepo poveže i smanji napon može raid 1kw da tera rig od 6 rx-a bez poroblema potrošnja ~750w, kod mene to tako radi od jesenas nije ništa pisnulo....

Ok verujem ti da ti je od jesenas radilo.

Moze tebi tako da radi jos dugo a moze i ovog leta da ode u out samo kazem Raidmax kao marka nije bas pouzdan i to najvise mislim na onu Cobra seriju.

Ima li neko iskustva sa napajanjem CHIEFTEC APS-1000CB 1000W, kako se ponasa, gura li bez problema 5 x 470 ?

Vidim da je 80+ bronze, ima 2 x 42A na 12V granama.

Solidno napajanje, jedina slaba tačka im je ventilator koji kad zameniš recimo deltom 135mm rešavaš pitanje dugovečnosti i hlađenja. Obzirom da je bronza, veći su gubici i zagrevanje u odnosu na dosta skuplja gold ili platinum napajanja.

sto kaze fenix svako napajanje crkne...

evo corsair hx1200 jedno izvadjeno iz kutije, povezano i crce posle 2h :) mada da budem iskren cim je povezano smrdelo je, fabricka greska verovatno ali napomenuo sam, to sto neko ima ime NE ZNACI da nece nikad da crkne. evga g2 1300 isto 2kom crkla. Dok radi 1200 (doduse jedno jedino kupljeno jer nema sta drugo) evo vec skoro godinu bez ikakvih problema...

Pa ima vreme..crcici ce ti..meni su sva radimax napajanja crkla ..imao sam 5 i crkli svih 5 pre ili kasnije i to nisu bili optereceni ni sa 60-70 % od deklarisanog

Ono sto mene izludjuje su ove RX 470 kartice..to nikako ne moze da se napravi da radi stabilno...pre one 280x to samo ubodes i radi mesecima bez restarta (rade mi i dan danas na zecu) a ovo cudo bar jednom dnevno se ukoci ili pukne.. za ovih nekoliko meseci probao sam sve zive i nezive kombinacije i hardvera i drajvera i podesavanja i isto..na obe masine sa 470 karticama svaki dan puca i ako sam par dana od kuce i nisam tu da opet ukljucim to nece da radi..a stavim u iste masine 280x i to radi stabilno samo bije i to sa 4 godine starim extenderima a za ove 470 stavim koje bilo i stare i usb nove sa napajanjem isto sve..bar jednom dnevno mi dodje da ih bacim sve sa terase

Pa znači da nisi našao stabilan setup, gpu / mem / napon. Ljudi mnogo gledaju rezultate po netu i misle da svaka karta mora da daje 29 mhs i da troši 110w i onda odvrću i zavrću šta stignu i onda svašta puca. Kada se prihvati da je sve preko 25-26 mhs bonus i super mnogo lakše se nađe stabilan setup :)

Kakvo je stanje sa Rx 5xx i 6 kartica u rigu - nista dok ne izadju novi drajveri?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@simeonovic i ploca h81m-plus
Da li ti citas sta pisemo ili ne???
Imam bar 10 istih ploca i u BIOS-u MORA da stoji gen1 ....shvati to...ovo da nisi znao da pci-x x1 extender ide u pci-x 16x slot posle 7 meseci rudarenja....bez komentara...
Hvala na savetu za gen1,stavio sm gen2 i nije bilo nikavih problema.Posto imas 10 takvih ploca normalno je da znas svaku njenu manu i vrlinu.To sto nisam znao da x1 ide na x16 je zato sto kad sam pokusavao da prikljucim 380 na taj nacin i nije uspelo,nije sramota ne znati.

Pošto sam nov u ovome,kako vam se čini rig sa četiri rx 480 nitro 4gb za feder i za ethclassic?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Kako i odakle je najbolje početi učenje o celoj ovoj komplikovanoj problematici zvanoj majning? Može li neko da me uputi kvalitetnim linkovima i stranim forumima za čitanje, pošto ovde kod nas nema tutorijala.

Da li je neko imao problem sa kacenjem na rig preko TW-a, sa rx570-580 kartama, u kombinaciji sa H81 BTC Pro V.2.0 plocom? Stavio sam hdmi na dvi adapter nece da baci sliku, tj ne boot-uje kako treba. Kako ste resili ovaj problem?

Ima li neko iskustva sa Asus Strix 480 sa 8Gb ? Potreban neki ok mod da karta baca stabilnih 27-29mhs ?

Da li je neko imao problem sa kacenjem na rig preko TW-a, sa rx570-580 kartama, u kombinaciji sa H81 BTC Pro V.2.0 plocom? Stavio sam hdmi na dvi adapter nece da baci sliku, tj ne boot-uje kako treba. Kako ste resili ovaj problem?
Probaj da menjaš adapter sa kartice na karticu. Na jednoj bi trebalo da ti bootuje kako treba.
Ja sam imao problem da na nekim karicama na rigu ne prikazuje ništa dok ne dođe do welcome screena i tad obično ne prepoznaje gpu clock na jednoj ili više kartica u trixu, AB-u i GPU-z-u.
Do duše ja sam ovaj problem imao na 4xx seriji al ko će znati

Sve imas ovde. :) Samo ti jos treba dobro hw poznavanje i debela volja da citas. :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Gde ovde? Ako misliš na ovu jedinu nešto kao opštu temu, kako da ne... :)
Kad bih postavio pitanja, izašlo bi dve strane A4 formata. Ovde su konkretna pitanja onih koji su već itekako upućeni, kao i odgovori koji podrazumevaju već veliko predznanje.
Meni je potrebno sve od početka, od nule. Debelu volju da čitam imam, samo mi trebaju smernice gde da čitam da bih što manje lutao i gubio vreme, znači ako znate dobre sajtove, forume, tekstove i linkove za potpune početnike.
Koliko vremenski treba da se sve savlada da bih mogao da sklopim podesim i pustim rig u rad? :) jel mi dovoljno 20ak dana?

Da li se nekom desavalo da mu GPU0 uvek baca 0.000 Mh/s. Imam rig sa 4 kartice ( 2x rx470 4g i 2x rx480 4g ).
Ma koliko smanjivao broj kartica, uvek se GPU0 ovako ponasa, ili radi na cisto 0.000Mh/s ili na nekim vrljavim vrednostima - ( 0.8, ili 10Mh/s ali nikada punom snagom ).
Sve sam kombinovao sa HW strane da proverim to, i ekstendere i drugi PSU.
Btw GPU0 nije uvek isti, nego se menja...
Ne znam da li je do drajvera? OS je Win10.

Srdacan pozdrav!
Djordje

Gde ovde? Ako misliš na ovu jedinu nešto kao opštu temu, kako da ne... :)
Kad bih postavio pitanja, izašlo bi dve strane A4 formata. Ovde su konkretna pitanja onih koji su već itekako upućeni, kao i odgovori koji podrazumevaju već veliko predznanje.
Meni je potrebno sve od početka, od nule. Debelu volju da čitam imam, samo mi trebaju smernice gde da čitam da bih što manje lutao i gubio vreme, znači ako znate dobre sajtove, forume, tekstove i linkove za potpune početnike.
Koliko vremenski treba da se sve savlada da bih mogao da sklopim podesim i pustim rig u rad? :) jel mi dovoljno 20ak dana?

Plati nekom 20-30e da te uputi i sklopi ti rig,najbrza varijanta

Vrh Dno