Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ma okanite se gluposti radi 6 rx karti na raidmaxu 1200w bez problema (u pitanju je singl rail napajanje)

Ja ga ne preporučujem za karte sa jednim pcie konektorom, ako bolje pogledaš videćeš da jedan pcie konektor vuče struju samo sa 2 žice cpu kabla. Zato sam gore i rekao da je bolje da vam nešić napravi adapter sa jednim pcie koji koristi 3 žice.

Koliko vidim, ovaj adapter ima tri zute zice koje idu u 6pin, ne dve. Ako mislimo na isto

Poslednja izmena:
a iz koliko kontakta izlaze te 3 zute zice,
neka vojo ne trosi tastaturu vise :p

Sta koristite od HDD-a?

Ja imam 3,5" 160-320GB SATA II Hardove ali oni su mi sledeci na tapetu za liferovanje.

Em zbog mesta, zbog kablova, zagrevanja, a moze se reci i potrosnje (10-13W).

Razmisljao sam o M.2 SSDu i adapteru
Pogledajte prilog 225971

Ali bi me izaslo malo skuplje (30€ adapter + 50€ ssd = 80€)

Da li je neko uspeo instalirati Win 7 na USB 3.0 Flash od recimo 32gb? Da li je tako nesto izvodljivo, nikad nisam probao.
Naravno da je SSD najbolja opcija, ali za ovaj posao ne vrijedi razlike u cijeni u odnosu na magnetni 2,5" HDD. Ja u svoje RIG-ove uglavnom ubacujem te diskove.

Dakle koje napajanje preporucujete za 6x rx 480 4 gb a da ima 6 PCIE kablova i tri molex grane?

Ako takvo napajanje postoji :)

Cooler master v1200, 42000 din...

Izgleda kao dobar izbor, jedino je malo skuplje.:mad:

Malo jeftinije izadnje SUPER-FLOWER Leadex Gold 1600W ali ima 5 PCiE i 2 molex grane ( moze da se zbudzi preko CPU > GPu adaptera i Sata > Molex grane )

Zna li neko da li je uopste preporucljivo kopati Dual ETH + DCR na kvalitetnom ( SuperFlower, Evga,CM) 1200w napajanju? Meni iz zida vuce 930-950w, nesto tripujem da 1200w ne bude malo.

1200 ce ladno nosit 1000w... ne brini (mislim na ova kvalitetna)

Poslednja izmena:
Izgleda kao dobar izbor, jedino je malo skuplje.:mad:

Malo jeftinije izadnje SUPER-FLOWER Leadex Gold 1600W ali ima 5 PCiE i 2 molex grane ( moze da se zbudzi preko CPU > GPu adaptera i Sata > Molex grane )

Zna li neko da li je uopste preporucljivo kopati Dual ETH + DCR na kvalitetnom ( SuperFlower, Evga,CM) 1200w napajanju? Meni iz zida vuce 930-950w, nesto tripujem da 1200w ne bude malo.

Super flower ima cak 9 kablova gledo si pogresne specifikacije, napajanje ima 14 kablova za kartice, 6 kartica mozes povezat sve na USB 6 pin extendere molex grane ti uopste ne trebaju, samo sto 6 kartica na ethu trosi 800w pa je pravo pitanje da li stvarno treba tako jako napajanje za 6 kartica.
Ja ga imam i stavio sam lagano na njega 7 kartica i to RX 480 Nitro+potrosnja se krece ispod 1000w sve je oko njega toplo ali super pova je hladan ko led, logicno radi sa 50-60% opterecenja.

Moj bi ti predlog bio Evga 1000w G2 ima 6 kablova i dvije molex grane, 4 karte stavi na USB molex extendere iskoristi dvije molex grane, 2 karte stavi na USB 6 pin, to EVGA nosi bez problema u osnovi je super flower platforma, EVGA koristi njihovu platformu.

Super flower ima cak 9 kablova gledo si pogresne specifikacije, napajanje ima 14 kablova za kartice, 6 kartica mozes povezat sve na USB 6 pin extendere molex grane ti uopste ne trebaju, samo sto 6 kartica na ethu trosi 800w pa je pravo pitanje da li stvarno treba tako jako napajanje za 6 kartica.
Ja ga imam i stavio sam lagano na njega 7 kartica i to RX 480 Nitro+potrosnja se krece ispod 1000w sve je oko njega toplo ali super pova je hladan ko led, logicno radi sa 50-60% opterecenja.

Moj bi ti predlog bio Evga 1000w G2 ima 6 kablova i dvije molex grane, 4 karte stavi na USB molex extendere iskoristi dvije molex grane, 2 karte stavi na USB 6 pin, to EVGA nosi bez problema u osnovi je super flower platforma, EVGA koristi njihovu platformu.

Gledao sam na njihovom sajtu,

http://www.super-flower.com.tw/products_detail.php?class=2&sn=17&ID=120&lang=

One cable > 20+4pins MB power connector
One cable > 8pins (4+4pins) EPS/ATX 12V connector
One cable > 8pins EPS 12V connector
One cable > 2 x SATA + 2 x 4pins Molex
One cable > 3 x 4pins Molex + 1 x FDD
Two cables > 4 x SATA
One cable > 2 x 8pins (6+2pins) PCI express connector
Four cables > 8pins (6+2pins) PCI express

Koliko vidim tamo stoji 5 PCI grane i 2 molexa, ali dobro nije ni bitno 1600w mi je i ovako preterano, ici cu na neko od 1200w.

6 kartica za ETH trosi 800w, tako da je 1000w sasvim dovoljno, ali ako hocu Dual koji vuce 930-950w? Mislim da se trenutno se isplati uzeti malo jace napajanje i kopati dual.

2 karte stavi na USB 6 pin

Ovde mislis na drugi krak od 2x6+2 grane? Nisam probao, ali mi kod nekih napajanja izgleda kao da ne moze da dohvati dole do ekstendera.

Nemojte davati izjave da 6 kartica na ethu trosi 800w i da su 850-1000w napajanja dovoljna, gorece rigovi novopecenim kolegama samo tako, jer ce mahom pustati dual majning. Ako ulazete po rigu velike cifre, nemojte ciganisati na dodatnih 30-50e za kvalitetnije i jace napajanja.

4 rx 850w
5 rx 1000w
6 rx 1200w

Po meni je ovo optimalno, sve drugo je natezanje bez potrebe. Nije fazon dal nešto može da se potera, nego dal nešto može da radi 3 godine * 365 dana * 24h bez prestanka. Da pregura sva leta, sve algoritme, sve nestanke struje pa paljenje na default naponima, sve karte sa lošim asicima kojima treba jači napon itd itd

Poslednja izmena:
4 rx 850w
5 rx 1000w
6 rx 1200w

Po meni je ovo optimalno, sve drugo je natezanje bez potrebe. Nije fazon dal nešto može da se potera, nego dal nešto može da radi 3 godine * 365 dana * 24h bez prestanka. Da pregura sva leta, sve algoritme, sve nestanke struje pa paljenje na default naponima, sve karte sa lošim asicima kojima treba jači napon itd itd

Ovaj post treba copy/paste svake 2-3 strane dok ljudi ne počnu i u snu da ga ponavljaju...:)

Nemojte davati izjave da 6 kartica na ethu trosi 800w i da su 850-1000w napajanja dovoljna, gorece rigovi novopecenim kolegama samo tako, jer ce mahom pustati dual majning. Ako ulazete po rigu velike cifre, nemojte ciganisati na dodatnih 30-50e za kvalitetnije i jace napajanja.

Dajem argumentovanu izjavu da 6 kartica trosi 800w a to ako ce neko pustat dual mining moze pustiti i scrypt sto se tice mene, ja sam govorio o ethu i iza toga stojim.
@Milane sajt od superflowera nije tacan napajanje dolazi sa brojem kablova koji sam gore naveo
CONNECTORS

- 1 x 20+4-Pin ATX12V/EPS12V
- 1 x 8-Pin EPS12V
- 1 x 4+4-Pin ATX12V/EPS12V
- 9x 6+2-Pin-PCIe
- 5x 6-pin PCIe
- 18 x SATA
- 5 x 4-Pin-Molex
- 2 x Floppy
- Warranty: 5yr

Ukupno znaci imas 5 kablova (od koji svaki ima 1x 2+6pin i 1x6pin) i 4 kabla (koji imaju 6+2pin)= 9 odvojeni kablova

Poslednja izmena:
4 rx 850w
5 rx 1000w
6 rx 1200w

+1
Ovo je napredak prije pola godine preporuke su išle za red više, pa je bilo i ideja o 1600W :)

koliko se secam ti si preporucivao da se uzmu slabija napajanja, pa kasnije ukoliko je potrebno da se doda jos jedno jer ce tako proci jeftinije... jer kako se secam pricao si da je 1200w overkill i sluzi samo da bi neko opravdao svoju kupovinu.

6 undervoltovanih karti moze da trosi 800w na eth, ali ako nije skinut napon potrosnja za recimo 6x470 je tu na granici oko 1000w, eth only, ne treba se igrati sa tim, ja sam skoro lose prosao pa sam naucio :D

koliko se secam ti si preporucivao da se uzmu slabija napajanja, pa kasnije ukoliko je potrebno da se doda jos jedno jer ce tako proci jeftinije... jer kako se secam pricao si da je 1200w overkill i sluzi samo da bi neko opravdao svoju kupovinu.
Nisam ja to samo pričao:

6247f6e9db288668b47282d8721efd12.jpg

1200W definitivno jeste overkill za 6 RX kartica.
I da, za rigove od 6+ kartica i sada bi preporučio 2 napajanja jer napajanja preko 1KW imaju lošiji odnos cijena/KW u odnosu na ono što daju 2 napajanja.

6 undervoltovanih karti moze da trosi 800w na eth, ali ako nije skinut napon potrosnja za recimo 6x470 je tu na granici oko 1000w, eth only, ne treba se igrati sa tim, ja sam skoro lose prosao pa sam naucio :D

zasto ne bi odma skinuo napon? uradi se sve odma u Biosu i nikad potrosnja 6 kartica nece biti visa od 800w na ethu, a davace ako je dobra memorija 30mhs, naravno da bi sa taktovima i naponom na defaultu potrosnja bila velika, ali nema potrebe za tim samo veci racun za struju...od starta se sve fino podesi i kvalitetni 1000w radi posao za rig sa 6 kartica.

To bi za svaku kartu trebao posebno da se igram da bi nasao odgovarajuci mV, a iskren da ti budem mrzi me to da radim, mada bi bilo mnogo pametnije nego ovako malo afterburner, malo trixx , malo wattman.

Ma ne mora za svaki, imas ovde kolega bar 10 na forumu sto sam im ja radio po 10 ili vise rigova, sve isti bios odma po 50 kartica sve istim biosom flashnuto. Ako su karte iste tipa RX 480 Nitro+ jedan bios preflesujes ih odma sve.

Slazem ze, odmah u biosu nizi napon i milina.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Rece covek koji to nikad ne radi :p

Zanimljiv info-crkao mi jedan modul memorije, pa trenutno novozapoceti rig sa 2 grafike radi bez problema, iako masina ima samo 2gb ddr2

Nazad
Vrh Dno