Phoenix257
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.02.2005
- Poena
- 440
ma okanite se gluposti radi 6 rx karti na raidmaxu 1200w bez problema (u pitanju je singl rail napajanje)
Koliko vidim, ovaj adapter ima tri zute zice koje idu u 6pin, ne dve. Ako mislimo na isto
Naravno da je SSD najbolja opcija, ali za ovaj posao ne vrijedi razlike u cijeni u odnosu na magnetni 2,5" HDD. Ja u svoje RIG-ove uglavnom ubacujem te diskove.Sta koristite od HDD-a?
Ja imam 3,5" 160-320GB SATA II Hardove ali oni su mi sledeci na tapetu za liferovanje.
Em zbog mesta, zbog kablova, zagrevanja, a moze se reci i potrosnje (10-13W).
Razmisljao sam o M.2 SSDu i adapteru
Pogledajte prilog 225971
Ali bi me izaslo malo skuplje (30€ adapter + 50€ ssd = 80€)
Da li je neko uspeo instalirati Win 7 na USB 3.0 Flash od recimo 32gb? Da li je tako nesto izvodljivo, nikad nisam probao.
Cooler master v1200, 42000 din...
Dakle koje napajanje preporucujete za 6x rx 480 4 gb a da ima 6 PCIE kablova i tri molex grane?
Ako takvo napajanje postoji![]()
Izgleda kao dobar izbor, jedino je malo skuplje.
Malo jeftinije izadnje SUPER-FLOWER Leadex Gold 1600W ali ima 5 PCiE i 2 molex grane ( moze da se zbudzi preko CPU > GPu adaptera i Sata > Molex grane )
Zna li neko da li je uopste preporucljivo kopati Dual ETH + DCR na kvalitetnom ( SuperFlower, Evga,CM) 1200w napajanju? Meni iz zida vuce 930-950w, nesto tripujem da 1200w ne bude malo.
Super flower ima cak 9 kablova gledo si pogresne specifikacije, napajanje ima 14 kablova za kartice, 6 kartica mozes povezat sve na USB 6 pin extendere molex grane ti uopste ne trebaju, samo sto 6 kartica na ethu trosi 800w pa je pravo pitanje da li stvarno treba tako jako napajanje za 6 kartica.
Ja ga imam i stavio sam lagano na njega 7 kartica i to RX 480 Nitro+potrosnja se krece ispod 1000w sve je oko njega toplo ali super pova je hladan ko led, logicno radi sa 50-60% opterecenja.
Moj bi ti predlog bio Evga 1000w G2 ima 6 kablova i dvije molex grane, 4 karte stavi na USB molex extendere iskoristi dvije molex grane, 2 karte stavi na USB 6 pin, to EVGA nosi bez problema u osnovi je super flower platforma, EVGA koristi njihovu platformu.
Moj bi ti predlog bio Evga 1000w G2 ima 6 kablova i dvije molex grane, 4 karte stavi na USB molex extendere iskoristi dvije molex grane, 2 karte stavi na USB 6 pin, to EVGA nosi bez problema u osnovi je super flower platforma, EVGA koristi njihovu platformu.
2 karte stavi na USB 6 pin
4 rx 850w
5 rx 1000w
6 rx 1200w
Po meni je ovo optimalno, sve drugo je natezanje bez potrebe. Nije fazon dal nešto može da se potera, nego dal nešto može da radi 3 godine * 365 dana * 24h bez prestanka. Da pregura sva leta, sve algoritme, sve nestanke struje pa paljenje na default naponima, sve karte sa lošim asicima kojima treba jači napon itd itd
Nemojte davati izjave da 6 kartica na ethu trosi 800w i da su 850-1000w napajanja dovoljna, gorece rigovi novopecenim kolegama samo tako, jer ce mahom pustati dual majning. Ako ulazete po rigu velike cifre, nemojte ciganisati na dodatnih 30-50e za kvalitetnije i jace napajanja.
+14 rx 850w
5 rx 1000w
6 rx 1200w
Po meni je ovo optimalno, sve drugo je natezanje bez potrebe. Nije fazon dal nešto može da se potera, nego dal nešto može da radi 3 godine * 365 dana * 24h bez prestanka. Da pregura sva leta, sve algoritme, sve nestanke struje pa paljenje na default naponima, sve karte sa lošim asicima kojima treba jači napon itd itd
Nisam ja to samo pričao:koliko se secam ti si preporucivao da se uzmu slabija napajanja, pa kasnije ukoliko je potrebno da se doda jos jedno jer ce tako proci jeftinije... jer kako se secam pricao si da je 1200w overkill i sluzi samo da bi neko opravdao svoju kupovinu.
6 undervoltovanih karti moze da trosi 800w na eth, ali ako nije skinut napon potrosnja za recimo 6x470 je tu na granici oko 1000w, eth only, ne treba se igrati sa tim, ja sam skoro lose prosao pa sam naucio![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari