Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Joco, ASIC nema nikakve veze sa miningom. To je naša fikcija... Tako sam i ja mislio pa se razuverio.
Sve RX kartice treba da prave BIOS bekap od 512KB (pod uslovom da je rađen iz AtiFlas-a).

Pa kako baš ona sa ubedljivo najnižim asicom da zeza? Sve ostale preko 75 i rešio sam mod za 5 minuta, ova me zeza 3 sata...

Isto je tako i kod mene.
Veruj mi, samo je slučajnost u pitanju ;) pa se tako poklopilo...

Imam jednu Sapphire sa jos nizim asicom i moze najbolji undervolt da radi. A i asic nema veze sa memorijom, tako da je to jednostavno lutrija i nema veze sa asicom.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Joco nisi jedini, ja sam uzeo xfx sa hynix memorijo isto les karta slicna toj tvojoj, stavi je na 1900 sta ces, zapadnu i takve *** sta da se radi. Jel ti hynix zapao?

Poslednja izmena:
Stigli i meni xfx-ovi, krenuo da sačuvam biose, probao prvo iz atiwinflasha kad gle čuda 256KB, reko nesto ne valja saću preko command promta ono opet 256KB, kako sacuvati bios u 512?

Takođe sam primetio da je isti stock i silent bios, nema razlike u clocku kao na Nitro+ seriji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja cu ovih dana uzeti EVGA 1000GQ od madjara povoljno, javi se na pm ako te zanima.. Uzeo sam jos jednu xfx od 4gb ali sad hynix, najgora od svih trazi 0.93-4v za 1050/1900

Jel ima taj EVGA 5x 8-pinac i koliko ima molex a koliko sata grana?

Sta se cimate to za velicinu biosa, to sto iscita atiflash je ok, ovi biosi sto su od 512kb su 2/3 prazni, tj. koristi se 128kb .
E onaj od 526kb sto je Joca napisao, to vec nije ok. to je neka jako cudna velicina fajla :D

znaci li ovo da se moze videti bez otvaranja koja je memorija ili ne znaci? Ne znam gde pise taj part number

Sta se cimate to za velicinu biosa, to sto iscita atiflash je ok, ovi biosi sto su od 512kb su 2/3 prazni, tj. koristi se 128kb .
E onaj od 526kb sto je Joca napisao, to vec nije ok. to je neka jako cudna velicina fajla :D
Od prevelikog umora sam napravio previd, 512kb...

Joco nisi jedini, ja sam uzeo xfx sa hynix memorijo isto les karta slicna toj tvojoj, stavi je na 1900 sta ces, zapadnu i takve *** sta da se radi. Jel ti hynix zapao?

Sve Samsung... Neće da radi preko 1800... Dve me muče, jedna može da ide na 1820, druga na 1880. Ove ostale držim bez veće muke na 2080...

Poslednja izmena:
A jesi li probao veci napon? Meni nece da radi na 0.88v kao ove xfx elpide sto imam.. Sljaka na -72 u ab to mu dodje oko 0.91v, osini mu ti 0.93-4 pa vidi kako se ponasa i memoriju naravno turi na 1900..

Samsung da nece preko 1800? To mora da je nesto felericno. :) Sve Samsung memorije mi idu na 2100+

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

nigde nema evga g3 1000w.... :/ sad nzm da li da uzmem corsair rmx1000 ili da idem na raidmax 1200w?

Šta mislite o ovom napajanju.
Kupovati ili ne: BE QUIET! Power Zone 1000W
Cena nije loša ali ne znam kvalitet za rigove???

165€!

Poslednja izmena:
Ekstra napajanje ja ga imam.
Gde ima za 165 eur ?

Koliko ti je kartica na njemu? Ja ovo ne bih uzeo ni pod razno, ako sam dobro uocio postoje samo 3 kabla za PCI-ex sa po 2x 6+2 konektora. Uzimao bih samo ona napajanja koja imaju 5 razlicitih PCIEX grana i makar 3 molex-sata grane (sklapam rigove od po 5 karti, 4 i 6 me ne zanima)

Koliko ti je kartica na njemu? Ja ovo ne bih uzeo ni pod razno, ako sam dobro uocio postoje samo 3 kabla za PCI-ex sa po 2x 6+2 konektora. Uzimao bih samo ona napajanja koja imaju 5 razlicitih PCIEX grana i makar 3 molex-sata grane (sklapam rigove od po 5 karti, 4 i 6 me ne zanima)

Mislis da 470tke ne mogu na 2x6+2?

Raidmax 1200w deluje sasvim pristojno. Videćemo kako će se pokazati...

Čekaj, sad ispada da ne mogu po dve karte na jednu granu? Meni 6 meseci tako radi rig, i ako to nije dokaz da može, ne znam šta je? Godinu, 2, 3?

Raidmax 1200w deluje sasvim pristojno. Videćemo kako će se pokazati...

Ja ga uzeo za najnoviji rig sa 6*470. Kolega ih ima gomilu i jedini problem koji je imao je losiji kvalitet ventilatora na predhodnoj generaciji. Prvo pocnu da zuje, pa onda otkazu. Bonus je koferce u koje stize upakovano, tako da je mom sinu super doslo da ima gde da spakuje lego kockice :)

Vrh Dno