Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

i ja se nesto ne usudjujem nego pitam mozda neko ima da tera sa 850w 5 grafa :D

Moze 5 grafa na 850, ALI U LERU

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Koristi li ko enermax lepa g series 1600w na 6x480 nitro 8 gb kakva je situacija sa kablovima i extenderima sa 6pin, vidim da se dva 8 pinska pci-e nalaze na jednom kablu pa se racvaju zbog duzine pitam i razdvajanja kartica ?

Molim pomoć od iskusnih, zamlaćujem se već 3 dana: namestio sam rig sa 2x470 i 1x480. Rx 480 radila ETH na 29,5MH, ali posle reseta se spustila na 28,2 sa istim podešavanjima i nema šanse da vratim. 1Mh manje-više, ali ne da mi mira...

Mozda pada ako je monitor nakacen na nju. Tako meni baca manje na 470 na kojoj je monitor.

Nije na njoj monitor, menjao sam ektendere, menjao kablove, povremeno proradi na 29 i radi tako bez problema, pa kod sledećeg reseta opet ode na 28...

Da li je neko imao problem da grafika okreće ventove, svetli led, a kompjuter je ne prepoznaje? U pitanju je Sapphire RX470 4GB. Da naglasim da je pre restarta rig normalno radio... Napajanje je ispravno, na njemu trenutno rade dve identične kartice. Probao sam da svičujem mesta grafikama na ploči, na extenderima, silent bios prekidač, al se ona identično ponaša tj nema je.

probaj clear cmos na ploci, meni je jednom tako rig zakuco i jedna karta ode na 100% ventilator, nije pomogao ni restart ni cupanje iz struje ali kad sam resetovao cmos sve proradilo

probaj clear cmos na ploci, meni je jednom tako rig zakuco i jedna karta ode na 100% ventilator, nije pomogao ni restart ni cupanje iz struje ali kad sam resetovao cmos sve proradilo
Nisam napomenuo da sam probao grafiku na jos dva kompa. Kasnije cu je probati na jos jednoj ploci...

Kako sam danas prosao, znaci evo nesto pametno za onoga gore sto je pitao jel moze 5 x 470 na 850w.
Nestala struja, gledam na tv svi rigovi mi offline. Trcim sa posla da vidim sta je, u medjuvremenu stigla struja.
Na rigu 5x470 gde mi je Wattman se izgubila podesavanja, a naravno namesteno mi da nakon paljenja krece kopanje jel tako.
I to ni manje ni vise nego dual eth+dcr.
Na tom rigu mi taman stajao merac potrosnje u zidu. Ja dosao gledam aha super rade rigovi dobro je, bacim pogled na merac ono 1008w vuce ovaj tvor.
Napajanje zalman 1000w, radio je tako preko 1000w jedno 10 minuta.
Spaso me Zalman, odlicno napajanje :D

Kako sam danas prosao, znaci evo nesto pametno za onoga gore sto je pitao jel moze 5 x 470 na 850w.
Nestala struja, gledam na tv svi rigovi mi offline. Trcim sa posla da vidim sta je, u medjuvremenu stigla struja.
Na rigu 5x470 gde mi je Wattman se izgubila podesavanja, a naravno namesteno mi da nakon paljenja krece kopanje jel tako.
Na tom rigu mi taman stajao merac potrosnje u zidu. Ja dosao gledam aha super rade rigovi dobro je, bacim pogled na merac ono 1008w vuce ovaj tvor.

Ja se odavno ne oslanjam na te budjave programe, pogotovo sto ne rade kako treba sa polarisima.

Istestirm pojedinacno graficke, nadjem optimalan clock, zatim voltazu za taj clock i stabilan clock memorije.

Ta ista podesavanja unesem u polaris BIOS editor i win ih cita kao da su to defaultna. Ni jedna ne prelazi ~110-115W. (GPU-Z cita ~73-75W)

Tako da 6 komada moze da tera i kvalitetno 850W napajanje. Ali naravno kod mene su sve SF 1200 i vise watti zbog eventualne nadogradnje/ dual mininga ili nekog zahtevnijeg algoritma u buducnosti.

Da je to bio neki Raidmax od 1000w bio bi kraj,Zalman napajanja su odlicna slazem se zapostavljena na nasem trzistu ni preko Madjara nema neki izbor.

Jos taj Eth+Dcr graficke se greju kao lude imao si puno srece....

e pa to, i ja se razmisljam da u biosu odradim sto treba i nema vise problema ovog tipa :)

hvala na savetima, onda odlucio sam se za 1000w samo nzm koji proizvodjac za sada imam samo termaltake 750w i 850w i extra su se pokazala, e sad se dvoumim oko THERMALTAKE Toughpower Grand 1050W,EVGA SuperNOVA G3 1000W,CORSAIR RMx Series 1000W sta vi mislite?

Ako ima 10 godina garancije definitivno Evga...

Evga pravi inace neka od najboljih napajanja ta g3 serija je skoro izasla ali sam gledao par recenzija i odlicno je napajanje,Thermaltake je po mom misljenju dobro napajanje ali iza je Evga po kvalitetu,Corsair je isto dobro napajanje tu je negde kao i Evga....

Ja cu ovih dana uzeti EVGA 1000GQ od madjara povoljno, javi se na pm ako te zanima.. Uzeo sam jos jednu xfx od 4gb ali sad hynix, najgora od svih trazi 0.93-4v za 1050/1900

Koliko je to EVGA napajanje?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Obratite paznju na kablove kod EVGA 1000w G3...nije za 6 kartica tj nije po mom ukusu.

Rmx 1000w pikiram :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Neki madjari daju garanciju za EVGA SuperNOVA G3 1000W 3 godine a neki 10.

Ubi me jedna nova kartica u pojam. Mnogo loš asic, 62... Sapphire Samsung 11260-02-20g. Probao strap 1625, 1750. Neće da pređe uopšte 1900MHz memory clock... Stavio voltažu na -48, core clock 1125. Sve ostale lagano na 2100MHz, mogu i više da idu... Neki predlog? Driveri 16.9.2. Još nešto me buni, kada sam radio mod bios-a, većina karata je pravilo backup od 256kb preko atiwinflash-a, samo jedna je pravila 526kb. Probao sam da flešujem taj od 526kb na ove koje su imale 256kb i dobijam error 0fl01, rom not erased.... U čemu je tu fora?

Poslednja izmena:
Vrh Dno