Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Čekaj, sad ispada da ne mogu po dve karte na jednu granu? Meni 6 meseci tako radi rig, i ako to nije dokaz da može, ne znam šta je? Godinu, 2, 3?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znaju da izgore kablovi. Naravno,moze da se desi da ti rade godinu dana i da nemas problema. A mogu i da ti izgore za par nedelja.

Ja ga uzeo za najnoviji rig sa 6*470. Kolega ih ima gomilu i jedini problem koji je imao je losiji kvalitet ventilatora na predhodnoj generaciji. Prvo pocnu da zuje, pa onda otkazu. Bonus je koferce u koje stize upakovano, tako da je mom sinu super doslo da ima gde da spakuje lego kockice :)
Neka i odkaže za 3 godine korišćenja, valjda će imati razloga da radi toliko... [emoji4] Super koferče, kao neki pecaroš...

ja sam nakacio na termaltake 750w 2 izlaza sa po 2x6+2 pin 4x 470 asus i sve je uredu do sad :)

Ima,meni recimo. A znam jos dvojicu. I to na dobrim napajanjima,sa dobrim kablovima

Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka

Koje karte su u pitanju i koja napajanja? Dual mining ili solo?

Sta si dosadan, ne moze 2 karte RX na kablu, moze ako su 6pin!!
gorelo ljudima ne davaj glupe savete jer tebi nesto radi a samo sto ne gori

Koje karte su u pitanju i koja napajanja? Dual mining ili solo?

Solo. Nisu toliko bitne karte u celoj prici koliko iznenadni skokovi u potrosnji. Ja licno ne bih bio miran da mi stoje 2 kartice na istom kablu, izuzev ako su obe 6pin (tipa XFX 470) plus molexi u riserima, naravno. Ali u tom slucaju moraju da budu bas blizu jedna drugoj u rigu

Zato je neko srednje resenje (jedno od) ljudima koji sa 1000w imaju 5 karica a samo 4 pcie kabla, da dve karte budu 6pin i da se kace zajedno na jedan kabl, a ostale 3 8pin svaka na svoj

Poslednja izmena:
Mene slično zanima, samo kombinacija CPU-PCIe adapter na kablu koji ide u ploču za CPU? Znači kabal koji ima 2*8 CPU, da li pametno koristiti njega za CPU i jednu grafiku?

Mene slično zanima, samo kombinacija CPU-PCIe adapter na kablu koji ide u ploču za CPU? Znači kabal koji ima 2*8 CPU, da li pametno koristiti njega za CPU i jednu grafiku?

Taj Cpu koji koristimo za ovo svakako troši mnogo manje od gpu, nije bas idealno kao da je samo jedan gpu na toj grani ali je svakako bolje od 2 gpua na istom kablu :)

Viđao sam i ja dosta izgorelih kablova i to gori uglavnom džek kod ulaza u napajanja i uglavnom je bio corsair. I to nije nista izgorelo vec se istopio dzek.

Vidim ja (na osnovu polovičnih a ima i sarkastičnih saveta koje će neko ozbiljno da shvati) da će ovoga leta vatrogasne službe imati poprilično posla. Fascinira me da neko ko daje ~1800€ za mašinu pokušava na napajanju da uštedi par desetina € i onda napravi njesra...al' dobro svako ima glavu za...nešto. :p

Raidmax jel :D ja tako nakačio, samo ako kačiš RX bolje nemoj da koristiš onaj popularni adapter sa alija eps - 2pcie nego nego ti nešić napravu cpu - 1pcie adapter. I to može koja hoćeš dužina taman da ga iskoristiš za poslednju kartu u rigu i sve lepo razmakneš.

Da, baš ima malo PCIe. Poslao sam čoveku poruku, samo nisam bio siguran da li će biti preveliko opterećenje za taj kabal, CPU+ grafika, ali u svakom slučaju bolje nego gpu-gpu na jednom. Još da isteram gremline iz novog Riga i odlično...

Ja uvek idem od toga šta je sve predviđeno da radi na tom kablu. Npr cpu phenom x6 od 140w... Ili što se pcie kablova tiče, oni treba da napajaju neke besne 390x pa i dvoglave 7990 npr. Tako da ne verujem ni da su dve rx od po 100w iz tog kabla problem, jedino što opet treba neki produžni da bi se karte lepo razmakle. Mada za tim generalno nema potrebe jer postoji dosta napajanja sa dovoljno pcie (+ cpu za ispomoć) kablova / konektora.

Ok, neko me je pre 6 meseci ovde posavetovao da mogu 2 karte na jednu granu, pa sam se i vodio time. Elem, kome da se obratim za adpter za kabal CPU-GPU?

Ali kablovi nisu predvidjeni za 24/7 koriscenje 365 dana u godini. Bice letos vatrometa. Takodje videcete da je reklamacija najskuplja.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ma sad gledaju da ustede svud, pa kabal moze da izdrzxi ali je problem konektor na izlazu iz napajanja, on se pali

asus ima 6 pin, ja sam zato sad narucio rmi 1000w za 5 kartica valjda ce biti ok preko leta :)

ja bi uvek gledao da uzmem kartice sa 8pin da se ne pali riser, cuo sam da su MSI odlicne, a i gigabyte imaju 8pin

Sta koristite od HDD-a?

Ja imam 3,5" 160-320GB SATA II Hardove ali oni su mi sledeci na tapetu za liferovanje.

Em zbog mesta, zbog kablova, zagrevanja, a moze se reci i potrosnje (10-13W).

Razmisljao sam o M.2 SSDu i adapteru
Pogledajte prilog 225971

Ali bi me izaslo malo skuplje (30€ adapter + 50€ ssd = 80€)

Da li je neko uspeo instalirati Win 7 na USB 3.0 Flash od recimo 32gb? Da li je tako nesto izvodljivo, nikad nisam probao.

Ja sam se nekad davno macevao sa time (da win 7 instaliram na flash) i nisam uspeo al mislim da Win 10 moze...

Ja sam greskom u g1 spojio samo 6pin i majna bez problema :)

Ima za šest kartica ali ako su 6pin rx 470, za rx 480 nema... Preveliko je opterećenje jer ima samo 3 kabla sa po 2 pcie priključka...

Vrh Dno