Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala. Znam da sam pročitao negde ali nisam bio siguran gde, a još i ne otvara te Goldijeve slike na tt, zbog toga i nisam zapamtio...

Izvinjavam se zbog duplog posta. Šta je ovo, nešto je mnogo miran ovaj deo foruma. Svi ste se nešto umirili... [emoji12]

Izvinjavam se zbog duplog posta. Šta je ovo, nešto je mnogo miran ovaj deo foruma. Svi ste se nešto umirili... [emoji12]
Novih nema, a stari su utegli mašine i samo kopaju [emoji12] [emoji12]

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima kako regulisete brzinu okretanja ventova grafickih kartica prilikom kopanja?:)

Znam da dosadjujem ali nigde nisam nasao tu informaciju video sam samo da moze da se regulise temperatura tako sto se ubaci oznaka -tt....

A da nisam lepo postavio pitanje za jednu kartu nemam problem regulisem preko trixx softvera a za druge karte kako njima da regulisem broj obrtaja?

Sa jednom nemas problema jer je ta po default-u selektovana od strane trixx-a. Mislim da kroz setings u trixx moras na svaku karticu kliknuti i onda podesiti kako ce raditi ventilator. Provjerim brzo pa javim.

Edit:
upravo tako kako sam napisao. U trixx-u ides na settings i odmah u vrhu tog prozora koji se otvori pise AMD Radeon.... i tu moras kliknuti i odabrati slijedecu karticu. Kad odabers podesis ventilatore i tako za svaku. Ja generalno to ne radim tako pogotovo ako koristis Claymore's. Ja samo u bat file stavim ( -fanmin 40 -fanmax 70 -tt 60 -tstop 73 ) i to je to. Ventilatori nikad ne rade ispod 40%, maksimalno 70%, ciljana temperatura mi je 60, a kartice sa gase ako temperatura dodje do 73. Sad ti to podesi u skladu sa temperaturom u prostoriji gdje su ti rig-ovi, pa ako je potrebno podigni maksimalan broj obrtaja i eventualno target temperature.

Poslednja izmena:
Ja sam stavio -tt 71 i nijedna ne prelazi 71 stepen ali svaka ima razlicite temperature i na svakoj je vent na odredjenoj brzini....

Na jednoj je vent na 47 posto a 70 stepeni je....

Na drugoj je vent na 60 posto a 62 stepena je...

Na trecoj je vent na 34 posto a kartica je na 68 stepeni...

Tako pise u Claymore mada on zna da laze...

E sad ja sam u sobu nesto premestao i radio pa je malo toplije kad se dobro provetri soba sutra onda ce verovatno temperature biti bolje ali kopka me to kako da namestim fan....

Problem je cak i kad bi na svaku kartu namestio fan fan se ne pali ni na jednoj karti kad upalim windows tako je zbog one tehnologije koje karte imaju da se ne pale do odredjene temperature...

Sada sve same karte rede automatski posto sam ja nastelovao da ne prelaze 71 stepen onda fan sam ide gore dole kako on hoce....

Uspeo sam sve preko Trixx-a hvala ti maxa2x puno jako prosto je bilo :D kako se samo ranije nisam setio da cackam malo po trixx-u :)...Hvala i tebi joca89 sto si pokusao da pomognes :)

Mislim da je to u MSI afterburner-u jednostavnije posto on ima opciju da sinhronizuje podesavanja na karticama pa ako su kartice iste dovoljno je podesiti na jednoj (core/memory clock, ventilatore) i on to primjeni na sve. Ja sam znao napraviti profil na ventilatore u afterburner u skladu sa mojim potrebama i to mi je isto bilo odlicno.

Pa ja sam vec odradio undervolt kartica tako da core i memory clock ne diram vise samo mi je bio problem za ventilatore pa i trixx ima tu opciju i zove se Synchronize Crossfire cards...

Odlican je i afterburner ali navikao sam na trixx :)....

xfx 470 4gb sa hynixom mi zapao, razmisljam se da ih sve povadim iz riga i izlupam cekicem pa da ih polijem benzinom i zapalim.
Losije kartice garant ne postoje, za 2 dana sam ostario 5 godina zbog njih i starim i dalje.

Zašto? Šta se desilo?

- Ima li neko GIGABYTE RX 470 G1 GAMING 4GB i kako mu se ponašaju (i one su sa Hynixom)?!

Poslednja izmena:
xfx 470 4gb sa hynixom mi zapao, razmisljam se da ih sve povadim iz riga i izlupam cekicem pa da ih polijem benzinom i zapalim.
Losije kartice garant ne postoje, za 2 dana sam ostario 5 godina zbog njih i starim i dalje.
Veruj mi da te razumem, glupi Hynix. Najgora moguca memorija. A sa kojom memorijom inace dolaze te karte?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zašto? Šta se desilo?

- Ima li neko GIGABYTE RX 470 G1 GAMING 4GB i kako mu se ponašaju (i one su sa Hynixom)?!

ja ti rekoh da imam. skini novi bios sa sajta i edituj pa flesuj. ide hjunix preko 2000mhz. definitivno bolji izbor od msi, asus ili xfx

Nije to do memorije Evo recimo primjer sa slike gigabyte RX 480 4Gb Hynix kida 30+mhs, nego su vjerovatno zapali losiji chipovi na tom Xfx-u ili ima neka caka oko biosa da li Tdc, tdp ili mozda cak napon samog gpu-a treba dosta vremena ostavit dok se ubode pravo podesavanje.
Pogledajte prilog 225082

Znaci da me ne shvatite pogresno ima hynix-a koji nece preko 1900 ima koji hoce na 2050, juce preko teamviwera pustim rig od kolega 6x 470 armor kontam samsung na njima kad dva hynixa modujem odvrnem 2100mhz stabilno e hynix na 2100 da ne povjerujes, a evo kod darka isti taj hynix na XFX 470 ocito da je los.
Da zakljucim vjerovatno je stvar srece kako kome zapdne, ne moze se generalizovati da je hynix smece, ali isto tako sa tim Xfx 470 treba se poigrat oko bios-a offseta i ostali podesavanja.

Kao sto kolega Markoz kaze gigabyte je izbacio novije biose za svoje kartice, ranije ni gigabyte hynix nije mogao puno preko 1900mhz, sad gotovo da sve idu 2000+mhz, tako da se sigurno nesto krije u biosu.
Pretpostavljam da je isto kod tog Xfx-a i da bi se tu kroz bios izvuklo dosta, ali je pitanje sta su zeznuli u samom biosu pa koci memoriju da ide na 2000+mhz.

Poslednja izmena:

to sto ne znas sa karticama nije razlog da ih lupas, ako ponudis ok cenu sve cu ih otkupiti od tebe :), jer inace karte rade savrseno

Ja cu kod ovih Nitro+ sa Hynix memorijom opet da probam. Ali iz nepoznatog razloga mi undervolt povezan da memorijom, kada je memorija visoko podesena, nema sanse da se uradi uv. A sa uv-om memorija ide na 1875 recimo.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Koje najjeftinije napajanje za 6x rx470 msi?Jel bi moglo Lepa MaxBron 1000W?

Radiće na 1000w (doduše tu lepu ne bih), ali idi na kvalitetno 1200w

Koje su karte najisplativije u slucaju besplatne struje? Imam neku varijantu pa se razmisljam, da li je bolje neka iz stare serije?

Sent from my S7 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno