Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ok. neko je bese rekao da ako se minimalno struja trosi oko 1000-1500din mesecno da moze do 14 x 470/480 grafika(nisam siguran da li je receno 470 ili 480...)...ali po ovome ispade da je max 12 kartica...nikako nemam stabilan racun za struju da mogu da procenim koliko je max moguce na sopstvenoj potrosnji
ali sam ja mislio da moze 13 do 14 i to da je i deo kartica undervolotavan Tahiti... koliko visi okvirno mogu da racunam u % da vise trosi undervoltovan Tahiti od undervoltovanih novih 470/480? gruba racunica

Ne treba generalizovati...
Evo ja imam nekoliko kom flat vec 4god, i to one prve koju su bili dostupni, pa sam samo na njih lemio molex-e i evo vec preko 4god rade - mozda 1-2 da je otkazao. Naravno, danas je best buy usb ekstender.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I ja sma ove moje nasledio od drugar koji je pre ima rudnike. Daleko im lepa kuca pored USB da mora boze moj ali ovako nema smisla. I ja sam lemio molex na ove flat ekstendere

Imam H81 pro btc plocu, instalirao sam windows preko integrisane graficke. Instalirao teamviewer podesio ga da se pali uz komp. Kad sam ugasio rig i spojio graficke preko usb ekstendera nece rig da starta? Da li neko zna u cemu je problem?

a da nisi mozda skino i monitor?
Koje su karte u pitanju neke RX kartice nece da upalie bez monitora ili HDMi to vga adaptera.

a da nisi mozda skino i monitor?
Koje su karte u pitanju neke RX kartice nece da upalie bez monitora ili HDMi to vga adaptera.
Graficke su rx 480 nitro+ oc. Nisam znao da ne mogu bez monitora. Znaci mora jedna biti spojena na monotor? Imam hdmi na vga adapter koji sam prije par godina kupio za ps3 jer sam mislio da ps3 moze preko adaptera, ispalo je da ne moze tako da mi je adapter u drugoj kuci. Sutra idem po adapter da probam

Sent from mTalk

chieftec ctg-500-80p 500w ili LC Power LC600H-12 za 1x280x koje je bolje ajde ljudi malo pomoci :)

Ma lc 600 radi radnju svojevremeno smo terali 2x5850 na ta napajanja bez problema I kopa li btc I ltc

Jel je uzimao neko skoro 11260-07-20G? Vidim da se ne spominju nešto... Kako su se pokazale? Ili možda bolje 11260-02-20G?

Poslednja izmena:
Graficke su rx 480 nitro+ oc. Nisam znao da ne mogu bez monitora. Znaci mora jedna biti spojena na monotor? Imam hdmi na vga adapter koji sam prije par godina kupio za ps3 jer sam mislio da ps3 moze preko adaptera, ispalo je da ne moze tako da mi je adapter u drugoj kuci. Sutra idem po adapter da probam

Sent from mTalk

Ja sam lepo moje zapakovao ispod kineskog lcd 32 inca tva starog 3-4 godina..ko i svaki kinez ima ulaza koliko hoces pa ima i 3 hdmi ulaza i VGA i DVI..tako da moze na jedan TV 5 riga..mada meni rade 3 al da ocu mogu jos 2

Da se malo pohvalim da sam svoj prvi rig skoro zavrsio :) evo kako to izgleda

Pogledajte prilog 224933

Sa ovim hdmi to vga adapterom pali rig iz prve. Sad me zanima sta sve trebam podesiti da bi kopao ethereum, negdje sam procitao da treba virtualnu memoriju podesiti? Koji miner koristiti? Drivere sam stavio 16.9.2 jer sam vidio da ovde vecina preporucuju ovu verziju drivera

Ima li neko kakav tutorijal kako modovati kartice, u pitanju je rx 480 nitro+ oc 8gb

EDIT: Sve kartice imaju samsung memoriju

Poslednja izmena:
BIOS:

https://www.youtube.com/watch?v=u5Da4KOQFME

ostalo:

GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

For multi-GPU systems, set Virtual Memory size in Windows at least 16 GB:
"Computer Properties / Advanced System Settings / Performance / Advanced / Virtual Memory".

BIOS:

https://www.youtube.com/watch?v=u5Da4KOQFME

ostalo:

GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

For multi-GPU systems, set Virtual Memory size in Windows at least 16 GB:
"Computer Properties / Advanced System Settings / Performance / Advanced / Virtual Memory".

Uspio sam podesiti virtualnu memoriju i startovati majner, mislim da je ovo normalna brzina za default podesavanje
Pogledajte prilog 224939

Nemam sad vremena da podesavam bios, spasicu ovaj video pa sutra to probam. Ostavicu malo miner da vidim kako ce raditi 24h

Hvala darko :)

Uspio sam podesiti virtualnu memoriju i startovati majner, mislim da je ovo normalna brzina za default podesavanje
Pogledajte prilog 224939

Nemam sad vremena da podesavam bios, spasicu ovaj video pa sutra to probam. Ostavicu malo miner da vidim kako ce raditi 24h

Hvala darko :)

Takođe postavi power options u windows na high performance i pogasi sve moguce screen savere, gašenja i ostalo.

Vidim da ti je prvi rig a niko ti nije napisao :)

Takođe postavi power options u windows na high performance i pogasi sve moguce screen savere, gašenja i ostalo.

Vidim da ti je prvi rig a niko ti nije napisao :)

Hvala to cu sada uraditi, koji pool je najbolji za ethereum?
I kada stavim ove opcije dole kaze mi unknow option
GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Hvala to cu sada uraditi, koji pool je najbolji za ethereum?
I kada stavim ove opcije dole kaze mi unknow option
GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Opcije stavljas direkt u bat file ne u config, ja config ni ne koristim, sve upisujem u bat. Ja sam licno na dwarfu od septembra i nikada problem nisam imao, desi se da ne radi statistika i sajt ali uvek primaju šerove (ne kopaš u prazno) takođe po meni imaju i najpošteniji način obračunavanja (HBPPS).

Opcije stavljas direkt u bat file ne u config, ja config ni ne koristim, sve upisujem u bat. Ja sam licno na dwarfu od septembra i nikada problem nisam imao, desi se da ne radi statistika i sajt ali uvek primaju šerove (ne kopaš u prazno) takođe po meni imaju i najpošteniji način obračunavanja (HBPPS).

Hvala poceo sam na ethermine, prebacujem se na dwarf [emoji2]

Sent from mTalk

Da li je mozda neko uzimao ove novije Asrock H81 btc ploče, ove sa oznakom r2.0 i da li ima neke razlike u odnosu na ovu stariju verziju.
Do sad sam sve rigove pravio sa gigabyte fm1 i fm2 plocama ali bih sad napravio jedan sa Asrock-om zbog 6 slotova. I jos jedno pitanje, da li kad se koriste usb riseri moraju da je ubodu i ona 2 moleksa u plocu ili ne

Od kada ti radi taj rig gde su grafike procurele? Kod mene još uvek ništa na ovom mom modelu...

Od septembra, štedim ventove [emoji23] šalim se, koliko sam skapirao nema veze kako rade svaki safir procuri, ne treba to da te brine.

Moje svakako ne stoje odma iznad maticne vec iza i iznad tako da nisu procurele direkt na maticnu.

Znam da je pisano ali ne mogu da nađem, u kom delu procure? Znači ova dva modela grafika imaju isto hlađenje, nitro i nitro+?

Vrh Dno