Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

uzmi sapphire

@riba gigabyte je izbacio novi bios tako da nije ni on los za majning, idu hjunixi preko 2000mhz

@falaout@markoz hvala u svakom slucaju ali ipaks sam se odlucio za asus ionako ih imam vec i nisu se lose pokazale.

zbog gremlina i ostalog - bolje je imati manje razlicitih modela grafika...jer sto je veca kolicina razlicitih modela rekao bih da se povecava verovatno da nesto nekad krene da drnda :)

imam ja kupus i krene da drnda iz cista mira

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Stigle su mi rx480 nitro+ 8gb grafičke. Sutra mi stiže ploča. Imam pitanje kako štelujete ove karte, bios sam skontao kako, preko ovog polaris editora radim. Ovaj dual bios switch, da li njega mogu u toku rada računara/riga promijeniti ili moram ugasiti rig da bi promijenio bios? I je li preko afterburnera radite undervolt i overclock ili preko nečega drugog?

Ajde neko nek pomogne :)

BIOS za flashovanje koristi Silent.

Znaci ugasis masinu, prebacis na silent (onaj blizi HDMI, DVI izlazima) i njega flashujes.

Ako recimo zeznes stvar i nece da digne sistem, ugasis masinu, prebacis na drugi bios (OC se valjda zove), sa njim bootujes win, i onda bez gasenja masine prebacis opet na silent bios tj na kom ne mozes dici sistem i preflesujes ga original biosem ili nekim drugim koji radi.

Mozes i preko After Burnera i preko Trixx- a raditi undervolt i overclock. Ako budes imao srece da su ti sve kartice iste, mocices brze i lakse raditi overclock i undervold na svim karticama od jednom, ima opciju synchronize. Dok Trixx mora jedna po jedna ali je undervolt nizi na Trixxu.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Sve su kartice iste, tj serijski svim karticama serijski broj pocinje A1702, gledao sam po internetu i nemogu naci koju memoriju koriste. Hvala javljam sutra rezultate :)

Sve su kartice iste, tj serijski svim karticama serijski broj pocinje A1702, gledao sam po internetu i nemogu naci koju memoriju koriste. Hvala javljam sutra rezultate :)

Konkretno na tim kartama koje imas postoje 4 vrste memorije, jedino mozes da znas koja je tako sto ces svaku pojedinacno da stavis u desktop i vidis sta pise u gpuz, konkretno te od 8gb su ili samsung ili micron.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzeo sam Saphire 470 Nitro+ 4Gb Elpida memorija u pitanju.

Ako ima neko bios za ovu grafiku da mi da, sve koje sam probao sa neta nece da rade. Drajver posle toga nece da se instalira.

Hvala :)

Koristi 16.9.2 drajver i neces imati problema.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Jedno matematicko pitanje !

Ako imam tri riga jedan 4 x 470 od 4 GB Asus
drugi 4 x 470 od 8 GB Msi
treci 6 x 470 od 4 GB Sapphire

Uobicajna potrosnja stuje u stanu bez rigova je 2500 din
Kolika ce placati struju sa navedena tri riga ? i da li cu uci u crvenu zonu ?
Unapred zahvaljujem na odgovoru, ako sam vas zasmeao bice mi zadovoljstvo .

Uzmes merac i izmeris.potrosnju za svaki rig posebno i izracunas

Gruba procena, oko 10 000

14 Karte ulice u crvenu zonu laganica, struja na 1 brojilo ~20k

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Dokle god ostajes u plavoj zoni i racunas da ti prakticno sve masine koje dodajes na kucnu potrosnju kopaju samo u plavom, onda po 1KW snage za 30 dana imas 48EUR troska.

Realno sa tvojom potrosnjom nemozes ici preko 1.6 KW a da ne ides u crveno 1.6-24-30=1152KWh (limit je 1600KWh). Tih 1.6KW je oko 10 karata 480 ili mozda 11 karata 470, ispada da ti je jedan rig sa 4 karte viska

Radi ali na flat extenderima cesto pucaju karte kad se moduju biosi, puno vise zeza nego na USB, ko drzi def biose ili ne nateze puno moze to raditi fino, jedino sto nesic kaze 20cm stvarno tesko rashladit ljeti.

da li zna neko sa kojim napajanjem bih mogao da napajam 1x 280x jer mi je postala visak u rigu pa mora da ide van, a imam neki stari racunar pa bi je tu ubacio da kopa ali napajanje na njemu je neki krsh...?

Lc 600W

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uci ces u crvenu zonu ali ne mnogo. 4x470 ce ti trositi oko 550W a 6x470 oko 800 ako sve namestis kako treba. TO je oko 1900W odnosno 1370KWh mesecno grubo.

Dokle god ostajes u plavoj zoni i racunas da ti prakticno sve masine koje dodajes na kucnu potrosnju kopaju samo u plavom, onda po 1KW snage za 30 dana imas 48EUR troska.

Realno sa tvojom potrosnjom nemozes ici preko 1.6 KW a da ne ides u crveno 1.6-24-30=1152KWh (limit je 1600KWh). Tih 1.6KW je oko 10 karata 480 ili mozda 11 karata 470, ispada da ti je jedan rig sa 4 karte viska

jel to procena za default? ili za normalno undervoltovane karte?

Nazad
Vrh Dno