Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Takodje iz iskustva, prvo probaj zameniti mesta grafickim kartama. Lako ces posle znati da li je ploca, extender, gpu ili mistery.

Rig zabada zbog memorije grafe (preteran o/c)!
Kada pobrljavi GPU onda izbaci VGA drajver i retko (bar kod mene) zabode rig.

P.S. Može li mi neko potkrepiti info o kvalitetu ovih grafika sa LINKa?

Deluju kilavo u odnosu na Gaming X model...

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima ali sam vec dobar deo toga isprobao, ploča je Asrock btcpro, 1100/1950 sam isto probao, ali koliko se secam kada sam testirao pre jedno dve nedelje, stavio sam tu kartu u x16 slot i opet je brljavila....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je l' ima neko na forumu nVidia rigove? Razmišljam da sastavim jedan, a na whattomine nema GTX 1060, a one su mi zanimljive zbog cene.

moj drugar i ja imamo mini nvidia rig 2x 1070 . kopamo zeca i daje nesto preko 800 sola. Oko 350w trosi struju taj mini rig. Planiramo da dokupimo mozda jos jednu nvidia za ovaj rig.

Je l' ima neko na forumu nVidia rigove? Razmišljam da sastavim jedan, a na whattomine nema GTX 1060, a one su mi zanimljive zbog cene.

KOju razmisljas GTX 1060 6GB ili 3GB.

GTX 1060 6GB odlicno kopa LBC i zec, za LBC je najisplativija.
LBC=200sol
ZEc=310-320 sol
ETH- 24MHs

Ima i drugi coina koji su manje isplativi to su rezultati kad se sve fino ustima :) Imas sve dostupne minere na bctalku tako da mislim da su odlican izbor za mining s obzirom na potrosnju struje.

GTX 1060 6GB sam mislio da uzmem. Vidim da 1070 lepo kopa LBC, al su mi mnogo skupe. Oće 1000w biti dovoljno za 6 komada?

I koji brend uzeti? Asus, MSI? I koja je fora sa EVGA-om? Neka mini verzija?
Hvala na odgovorima

Mislis 1000w za 6x1060? ako si na njih mislio hoce, dobro bi bilo da nadjes neko napajanje sa 6 odvojeni kablova radi lakseg povezivanja, ali dobro tu vec sam odluci snaces se ;)

Asus strix su odlicne ali skupe njih sam probo bolesno dobra karta, msi ja bi zaobiso zbog onog problema oko VRM na GTX 1070 znas da su gorili ko zna kakvo je stanje na GTX 1060, ako nadjes Gigabyte 1060 G1 nisu lose ja sam probo 12 komada i sve su imale samsung i ovi gore rezultati su sa njima dobiveni, mozda moze i bolje ubaci se u neku grupu gdje ljudi kopaju sa nvidijama pa tu ces dosta stvari o njima saznati.

Ali posto sam i ja ih probao to su neki rezultati +/-5% na ethu ih drzi 6 komada EVGA 850 G2 tako da ja kontam da potrosnja nije preko 120w, ali uzmi 1000W da budes miran, za LBC memorija nije bitna samo gpu govorim ti to zato sto je LBC najisplativiji, nekad zec nekad LBC ali to se uglavnom kopa sa nvidijama.

Gigabyte 1070G1 kopaju po 300SOL LBC, ali je to oko ili malo ispod 50 komada dnevno trenutno po kartici, tako da je isplativost jadna. Pre skoka vadile su po 150, pa sam ih isplatio u proslom pumpu, i sada opet ne prodajem jer mi deluje premala isplativost. Cekam x2 ili x3 skok za prodaju da bih rekao da mi je cena ok. Ako mi se i to desi, onda sam napravio dobar posao. Ako ne skoci, sta da se radi...ZEC nisam uspeo da namestim zadovoljavajuci hash uz stabilnost, mada se nisam mnogo ni bavio time. Na LBC-u trose oko 140-150W (govorim o 1070 G1 Gaming Gigabyte)

Da GTX 1070G1 izvlaci 300Mhs na LBC-u, na zecu izvlaci 450sol, ali ima mala caka, ako koristis win 10 mora onaj 1607 update da se skine, ali GTX 1070 moze uz OC toliko oko 450sol, na defaultu ide manje oko 410 mislim.

puno 980w za 6 kartica, spusti napon kroz bios, ili trixxom ako radi sa tvojim karticama.

Nisam uspevao da spustim niže od ovoga ni sa drugim BIOSOm a da ne gubim na hesazi.

Ako je 980W mnogo, koliko nije?

Btw sve su referentne 480ke

Mislim 890mV ovako iz glave. Provericu kada budem pri rigu

To je dobra voltaza, ali je ipak velika potrosnja.

Meni 5x470 daje 144mhs na eth i trosi 650w iz zida

Jel ima neko iskustva sa asrock h81 pro btc plocom?Puca mi clay-driver na kartici na kojoj je povezan hdmi kabl(hangs in opencl).Situacija sledeca:
bez hdmi kabla ploca nece da krene uopste ako joj je u biosu namesteno da je primarno pci-e.Kad je u biosu namesten primarni onboard vga , ploca krece , radi svih 5 kartica (rx470 8gb)kako valja , ali nemam nikakvu kontrolu(trix , ab, wattool) sve prazno.Usb adapteri ver 3.Probani driveri 16.9.2 I 16.12.2.
Probano sa 3 razlicite kartice-usb adaptera , u koju god je uboden hdmi kabl , ona puca.

zeza te integrisana grafika jer je enablovana i potrebno je da se sehas xx dana da namestis, ugasi onboard grafiku prvo upali plocu sa 1 grafikom pa posle dodaj ostale

Bez hdmi->vga adaptera neće raditi šta god da namestiš . Integrušu gasi svakako. Kartici na kojoj je adapter povećaj, samo njoj, power limit. Prvo na 10% pa ako bude zezali onda na 20 i ima da fercera samo tako.

Imam problem sa jednom kartom vec duže vreme, uglavnom sta god kopao puca mi drajver na svakih 6-10sati,miner se resetuje sam bez problema ali otp svaki 5 dan miner zabode pri resetovanju.

Mislio sam da je do biosa, sad karta stoji na stock biosu, upitanju je 11260-07-20G. U Claymoru mi ispiše Gpu 4 hangs in opencl call, koliko sam citao po netu trebali bi da puca driver, ako se to desava i dalje na stock biosu sa spustenim core, mem clockom i undervoltom, da li je moguce da je do extendera ?

Isto to se i meni desavalo, probao sam sve zivo, od promene extendera, drivera, windowsa, napajanja, svih mogucih kablova, ponovnog modovanja, i nista. I na kraju spustio clock memorije i sve radi kako treba. Jednostavno se desi da je losiji primerak kartice (memorije). Spusti takt memorije i trebalo bi da ti proradi

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Naravno da je bios nodovan

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Meni 6x470(8GB Samsung) daje prosječno 168Mhs. Zato i pitam. Mislim da bi kroz neki kontrolni program (AB, Trixx, Tweak II) sa ubrzanjem memorije ti mogao izvući još poneki MHs.
Ali, ako će ti to uzrokovati povećanje potrošnje i nestabilnost onda nije vrikedno.
Povećanju potrošnju sa OC memorije na ETH-u možeš dobro kompenzovati smanjenjem takta GPU bez značajnog pada MHs.

Ima li ko iskusta i kakvi su rezultati sa AMD Radeon RX480 Powercolor Red Dragon 8GB DDR5, AXRX 480 8GBD5-3DHD/256bit/? Hvala

Meni 6x470(8GB Samsung) daje prosječno 168Mhs. Zato i pitam. Mislim da bi kroz neki kontrolni program (AB, Trixx, Tweak II) sa ubrzanjem memorije ti mogao izvući još poneki MHs.
Ali, ako će ti to uzrokovati povećanje potrošnje i nestabilnost onda nije vrikedno.
Povećanju potrošnju sa OC memorije na ETH-u možeš dobro kompenzovati smanjenjem takta GPU bez značajnog pada MHs.

Jedino sto postoji mala "caka" sa core clockom. Ako se spusti ispod neke definisane vrednosti, automatski se spusti i napon memorije sto uzrokuje nize taktove za istu da bi sve bilo stabilno. Analizirajte biose svojih kartica da vidite koje su to vrednosti...

Nazad
Vrh Dno