Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ok hvala ti :) tako cu i uraditi :)....Samo kazi mi da li da fleshujem preko Dos-a sa fleskom?Ili preko windows-a?:)

Ja sam sve 4 kartice flashovao iz Windows-a bez ikakvih problem. Naravno, windows bez bloatware-a, spyware,... Znaci klot windows samo za kopanje. Ili ipak na usb nabaci freedos i onda flash odatle...

Svi kazu da u Windows-u nisu imali problema ali vecina na netu kaze da je bezbednije preko Dos-a iako duze traje preko windows-a za minut se zavrsi...Mislio sam preko rufus-a da napravim butabilan fles i onda preko Dos-a polako mada mogu i preko Windows-a ali vise volim sigurniju opciju...Da Windows je nov takoreci samo za kopanje koristim i za net...

Bio bih veoma zahvalan ako bi mi poslali modovane biose za sledece kartice pa bi ih flesovao preko atiwin flasha:
-Asus r9 380 4gb
-Asus r9 380x 4gb
-XFX r9 380 4gb
-XFX r9 380x 4gb
-Sapphire r9 380 4gb nitro
-Sapphire r9 380x 4gb nitro

Svi kazu da u Windows-u nisu imali problema ali vecina na netu kaze da je bezbednije preko Dos-a iako duze traje preko windows-a za minut se zavrsi...Mislio sam preko rufus-a da napravim butabilan fles i onda preko Dos-a polako mada mogu i preko Windows-a ali vise volim sigurniju opciju...Da Windows je nov takoreci samo za kopanje koristim i za net...

Ma nemoj se bre zezati, nisam cak ni siguran da bi mogao sa ATIFlash 4.17 koji je za dos da flesujes tvoju karticu. To je verzija iz 2013-e godine...
Slobodno flesuj pod windowsom, bas moras biti baksuz da ne uspes :D

Bio bih veoma zahvalan ako bi mi poslali modovane biose za sledece kartice pa bi ih flesovao preko atiwin flasha:
-Asus r9 380 4gb
-Asus r9 380x 4gb
-XFX r9 380 4gb
-XFX r9 380x 4gb
-Sapphire r9 380 4gb nitro
-Sapphire r9 380x 4gb nitro

Ja ti mogu dati za asus 380 samo mi kazi jel ti treba za elpidu ili za hynix

Prekdac ti stoji u poziciji biosa koji menjas , DAJ GOLDIU DA TI TO RESI DA NE BUDE POSLE KUKALA TI MAJKA...

Nece @goldi vise da se bavi time da pomaze drugima iz aktivnog clana ovog foruma prelazim u pasivnog citaoca, ne zelim vise da gubim vrjeme pomazuci drugima.

Juce Lik zvoni na vrata nosi 4 karte da mu flesujem e ni da pita da li imam vremena kao da mu ja to moram uraditi, i ajde da ne budem bezobrazan uradim to i u zurbi zakacim svoj HDD 1TB i cvrc ne vidi ga vise ploca rikno zasto za kurcevo zdravlje lik se nije ni zahvalio pokupi karte..... odo kaze brate pustat.... e pa neces vise dosta sam bio ****** pomagao svima bez ikakve naknade i na kraju ispade na moj trosak HDD koji sam platio 54€, e pa nece vise da "može" nek se svako sam snalazi.

Imam sve biose od svi karti 280x, 380/x 390/x 470 4GB/8Gb, 480 4GB/8GB samsung,elpida,hynix, micron mogu da otvorim temu, ali ne zelim opet ce se na kraju naci neki lik koji ce se tek registrovati i prvi post ce biti kako da skinem bios i opet ce biti smaranje i trosenje vremena i po obicaju opet cu ja da ispadnem najgore, e pa ovaj put necu !!!

I da nemojte mi slati PM goldi pomozi ovo pomozi ono, na takve poruke necu odgovarati. Prvenstveno se odnosi na ove novoregistrovane clanove foruma.

Poslednja izmena:
Uz duzno postovanje dobro si skontao...samo ili pare na sunce ili cao djaci.

Poslednja izmena:
Nece @goldi vise da se bavi time da pomaze drugima iz aktivnog clana ovog foruma prelazim u pasivnog citaoca, ne zelim vise da gubim vrjeme pomazuci drugima.

Juce Lik zvoni na vrata nosi 4 karte da mu flesujem e ni da pita da li imam vremena kao da mu ja to moram uraditi, i ajde da ne budem bezobrazan uradim to i u zurbi zakacim svoj HDD 1TB i cvrc ne vidi ga vise ploca rikno zasto za kurcevo zdravlje lik se nije ni zahvalio pokupi karte..... odo kaze brate pustat.... e pa neces vise dosta sam bio ****** pomagao svima bez ikakve naknade i na kraju ispade na moj trosak HDD koji sam platio 54€, e pa nece vise da "može" nek se svako sam snalazi.

Imam sve biose od svi karti 280x, 380/x 390/x 470 4GB/8Gb, 480 4GB/8GB samsung,elpida,hynix, micron mogu da otvorim temu, ali ne zelim opet ce se na kraju naci neki lik koji ce se tek registrovati i prvi post ce biti kako da skinem bios i opet ce biti smaranje i trosenje vremena i po obicaju opet cu ja da ispadnem najgore, e pa ovaj put necu !!!

I da nemojte mi slati PM goldi pomozi ovo pomozi ono, na takve poruke necu odgovarati. Prvenstveno se odnosi na ove novoregistrovane clanove foruma.

Dobra je to ideja, otvori temu, postavi biose, i dodaj da se sve radi na sopstvenu odgovornost, pa ko oće nek proba

tudje vreme, neprospavane noci, i najvise ZNANje kosta, tako da mozes da stavis uz neku donaciju, ili fiksnu cenu, tako sam ja nov hdd 1TB pre nekih 4-5 godina, oborio i naravno crko, doso neko da mu isprobam nesto, hitno crklo puklo (naravno dzabe) i ja u brzini oborim hard i dobijem samo "***".

Ovaj dio foruma je postao kao burek forum. Skoro da se ne moze naci neki koristan post u zadnje vrijeme.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

E *** a danas mi rodjendan :D.
Razumem goldija u potpunosti :)) treba da se naplacuje rad pogotovo kad se nekom flesuju 4 karte....

Ma naplatis to i cao, nemu ta sta. Nista dzabe za ljude koje ne poznajes, tako je uvek u zivotu... I samo se ograditi od odgovornosti i to je to, ja odma kazem sta god da se desi ja sam kriv, a ne taj sto mi radi i pomaze... Da se nekom sjeb.ao hard a radio meni nesto tj pomagao, odma bi dao pare ili za nov ili popravku, ne bi bilo price...

Ne razumem ljude koji misle da je sve dzabe, naplacuj svoj rad i cao, na isto ti dodje. I taj neko kome pomazes naplacuje svoje usluge za nesto drugo, pa sto ne bi i ti... Ja tako gledam stvari, jer u proslosti kad saberem i oduzmem mnogo sam bolji ostao sa onima koji meni naplate i ja njima, nego sa onima sa kojima je sve na racun kuce.

Hvala svima puno na pomoci fleshovao sam bios i undervolt odradio kartica mi sada trosi samo 90 w a baca 29 mh/s evo jednog screenshot-a :) http://prntscr.com/crnse8
Znaci najbolji ste :) fleshovao sam preko Windows-a prvo sam pomerio prekidac leve na kartici stvarno ne znam kako da vam se svima zahvalim :DD jedino da vas castim tortom posto mi rodjus danas :D
Ima raznih ljudi ali uvek vise onih koji ne cene tudj rad i pomoc....

Ma naplatis to i cao, nemu ta sta. Nista dzabe za ljude koje ne poznajes, tako je uvek u zivotu... I samo se ograditi od odgovornosti i to je to, ja odma kazem sta god da se desi ja sam kriv, a ne taj sto mi radi i pomaze... Da se nekom sjeb.ao hard a radio meni nesto tj pomagao, odma bi dao pare ili za nov ili popravku, ne bi bilo price...

Ne razumem ljude koji misle da je sve dzabe, naplacuj svoj rad i cao, na isto ti dodje. I taj neko kome pomazes naplacuje svoje usluge za nesto drugo, pa sto ne bi i ti... Ja tako gledam stvari, jer u proslosti kad saberem i oduzmem mnogo sam bolji ostao sa onima koji meni naplate i ja njima, nego sa onima sa kojima je sve na racun kuce.
u pravu si na long term bolje je naplacivati,ako imas kome:)kome je nesto skupo taj neceni i to je to,objasniti da nema dzaba rucak

Goldi trebao si da mu kazes za te 4 karte ovako hoces da ti fleshujem donesi ti lepo svoj hard disk ili ssd a ne da pokvaris svoju komponentu bolje da si pokvario njegovu i sta te briga....

Jel ima neko MSI RX470 4GB Gaming?

Da li se moze spustati voltaza na tim kartama i kakav je hashrate kod ETH-a? Jel moze dobaciti do 26 MH/S?

Nisam probao bas MSI, ali moze sigurno. Meni 470tice sve bacaju oko 26 na 1025-1850, jedini uslov je mod biosa

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Hvala na odgovorima.

Danas je to postalo komplikovano kupiti dobru kartu za mining koja bi trebala da traje i zivi u rudniku.

Ranije smo gledali koliko SP-a ima i unapred znali koliko ce davati. :)

Sada mora proizvodjac, tip memorije, kolicina memorije, dual bios must have, da ima 8 pin-a, da ima votage control itd...

I onda nadjes kartu koja ima skoro sve to, dodjes cisto da vidis misljenja ljudi, kad ono odgovor - ne valja. Pa da je je*es. :d

Sapphire ne bih jer ima 1x6 Pin-a, tako da se bojim cim struja mora ici preko extendera/ploce.

Koliko te graficke uopste trose, recimo sa def voltazom vs underclock.

struja ce uvek ici preko extendera pa zato i moraju extenderi sa napajanjem OBAVEZNO ili usb inace potrosnja podesene 470 da daje 26-27 je od 90-100w

Ja imam 4 x Safir referentne sa običnim extenderima sa molexima, na drugom rigu imam 4 x sapphire nitro isto obični extenderi, sa molexima, 3 nedelje sam terao safir nitro na extenderima BEZ MOLEXA, sve je to bilo hladno i bez ikakvih problema, tako da extenderi sa molexima nisu obavezni

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno