Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

nemam tu grafiku planirao sam da je uzmem zato pitam koliko moze da baci. znam da je ranija bacala 28-30mh ali nzm sad koliko moze?
Sad malo vise od toga baca moja MSI r9 390 8gb, znaci ta max 25-26mhs, mozda uz bios prebaci malo, najbolje da ti potvrdi neko ko ima tako nesto :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To bi otprilike bilo to, sastavicu neki bezveze pc sa nekom grafom i sve ovo odratiti cisto da vidim kako sve ovo radi. Malo cu jos cackati po forumu, trebace mi malo vremena da shvatim sve, ali sto kazes nista se ne moze nauciti kroz par recenica.
Hvala na odgovoru javim se opet ako sta bude nejasno
Ti si vjerovatno 5-6 koji se u posljednje vrijeme javlja sa idejom da će probati sa jednom kartom. Nema tu šta da se proba.
1000€ je dovoljno za Rig sa 3 kartice. Sa toliko i počni. Ostavi mjesta za 4 ili još bolje i 5 karticu. Ovo znači biraj odmah neku od BTC ploča. Malo su skuplje, ali razliku ćeš iskopati za 3 dana :)
Planiraj odmah ili jedno napajanje 1000W+ ili uzmi 750W i u Rig ostavi prostora za još jedno 750W.
Ako treba dalja pomoć može i na PP.

Nekako su mi proradile ASUSke i na 900/1650 imam 24,3 Mh/s. Radi stabilno sve ali imam jedan jako cudan problem koji mi se ranije nikad nije desavao.

Posle 4-5-6h (nije odredjeno)rudarenja, monitor samo ugasi tj udje u stand by rezim. I nema sanse da ga pokrenem tj prva graficka ne daje sliku.

Graficke rudare ali ventilatori prestanu da rade i nabije sigurno preko 100s jer su bukvalno vrele na dodir da spalis kozu. Team viewer ne moze da se konektuje na mining rig, itd.

I ne znam sta izbija, ne mogu da prokljuvim. Cak graficke stavim na default ali ne vredi.

Ima li neko model XFX Radeon RX 470 4GB 256bit RX-470P4LFB6 ?

Uzeo bih pa me zanima kako se pokazao.

Nekako su mi proradile ASUSke i na 900/1650 imam 24,3 Mh/s. Radi stabilno sve ali imam jedan jako cudan problem koji mi se ranije nikad nije desavao.

Posle 4-5-6h (nije odredjeno)rudarenja, monitor samo ugasi tj udje u stand by rezim. I nema sanse da ga pokrenem tj prva graficka ne daje sliku.

Graficke rudare ali ventilatori prestanu da rade i nabije sigurno preko 100s jer su bukvalno vrele na dodir da spalis kozu. Team viewer ne moze da se konektuje na mining rig, itd.

I ne znam sta izbija, ne mogu da prokljuvim. Cak graficke stavim na default ali ne vredi.

IMas li instaliran i AB i GPUTweak2 ?
Ako je tako, nekad GPUTweak zna da "izbije" podesavanja ventilatora u AB i onda samo stanu, dok ne promenim nesto u AB i apply-ujem, onda se ponovo pokrenu.

Zanima me kakva je razlika izmedju gpu mining i ovih asic. Da li je boje kupiti naprimjer Antminer s7, koji daje 4.73 TH/s za 1000eur ili sklopiti kakvu masinu za kopanje?

Antminer s7 je jeftiniji od 1.000 Eur, koliko ja znam. Al u svakom slucaju ti se vise isplati sastaviti masinu za kopanje.

NE moze , na to chiftechovo napajanje od 1000w 4 280x karte, jer u nekom trenutku ce povuci vise struje i kao sto kaze kolega eto posla za pp aparat

Ima li netko grafičku karticu SAPPHIRE AMD Radeon RX 470 Nitro, 8 GB GDDR5? Zanima me koliko mh ona daje, i kolika joj je potrošnja dok rudari?

Sta mislite o kupovini namenskih uređaja za kopanje jedne valute ciji se dif godinama krece oko 50 000 ?

hqdefault.jpg

Sta mislite o kupovini namenskih uređaja za kopanje jedne valute ciji se dif godinama krece oko 50 000 ?

A gde to ima da se kupi? Koliko ja znam to vise niko ne pravi, jedino one izandjale stare godinu dana i kusur...dok se verovalo u tu valutu i halving cudo.

Ima li netko grafičku karticu SAPPHIRE AMD Radeon RX 470 Nitro, 8 GB GDDR5? Zanima me koliko mh ona daje, i kolika joj je potrošnja dok rudari?
I ja sam dosta nov u ovome, ali me nije mrzelo da procitam sve pa ako ne nadjem onda pitam, nista lose ali ti si 5 u 2 dana koji pita za neku grafiku koja stoji par stranica iza. Kompletni sceenshotovi koliko kopa, greje se, cak i biosi za tu karticu...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da prijavim da mi je jedna ploca posle 3 godine riknula zbog ekstendera (starog) koji je napravio spoj na pcie iako je moleks i nije pipnut. Predlazem menjanje ekstendera bar jednom u 1-2 godine, bez obzira sto rade.

Evo ja opet sa problemima. :d

Pustio sam 3x Asus r9 380 na 750w napajanje i to bez cackanja clockova. Radilo 24h stabilno. Reko odlicno, evo napretka.

Uzeo mu jos jedno napajanje i to LC600H, cisto da napaja konfiguraciju i prvu graficku. Ovo od 750W ce napajati preostale 3. Posto je budjavi asus i ne mogu stabilno da mu spustim clock, mora drugo napajanje. :S:

I povezem ja to sve, ukljucim prvo sekundarno napajanje kad odjednom cooler na procesoru krenuo kontra da duva! Brzo iskljucuj sve i bio sam u wtf momentu jedno 10 sekundi.

Onda sam skontao da su ribon-extenderi sa molexom i da je struja iz drugog napajanja dospela kroz extender do ploce. Nadam se da nije nista stradalo, sad cu sve opet da raskacim.

Jel imao neko slican problem i kako je resio spajanje 2 napajanja kod ribon ekstendera? Ili mi negine menjanje risera u one sa USB-om.

Cekaj kako si povezao extendere, to jedno napajanje napaja plocu i jednu kartu bocni odma tu kartu u plocu, ako moze, ostale 3 karte povezi sa drugim napajanjem. Prvojeri jos jednom kako si povezao 2 napajanja.

Samo upalis oba napajanja istovremeno, nozes da kupis onaj adapter za dva napajanja, pismena stvar i ne kosta puno...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pogledajte prilog 210329
Hteo bi da povezem i 4 tu karticu 280x na chiftekovo napajanje od 1000 W . molim za savet kako da uradim to . ( sta treba jos da kupim ? )

ja na tom napajanju imam 4x270x i radi skoro tri godine bez problema. kartice su sa 2x6pin napajanjem a to napajanje ima 6x6+2 pin tako da sam cetvrtu karticu spojio preko adaptera koji su dosli uz katrtice( 2Xmolex na 6pin). nisam sad kuci da slikam ali cu ubaciti sliku posle.
rig trosi 450w na eth-u ali 280ke mogu da povuku mnogo vise struje od 270x ali ako imas 3 vec sada izmeri potrosnju pa vidi da li ima mesta mada bi to verovatno bilo prilicno nategnuto.

ako su sa moleksom možeš da odsečeš vodove za napajanje na ribon ekstenderima da ne bi vuklo ili slalo na ploču.

@d.darko samo maticna tj.jedan pcie slot koji je uzrokovao da nista ne radi...nema slike...rade karte na 100% ventovi kada upalim ali nema slike. Procesor, memorija prebacena u drugu l plocu asus h61 i sve radi :). Dakle ekstender je vidljivo napravio "lem" u pcie slotu i uzrokovao da nista ne radi...probao sam i restart biosa i kartu po kartu i bez karte samo sa internom...ploca pukla definitivno.

Vrh Dno