Cekaj hoces da kazes da si stavio Sapphire kartu 8gb ali obicnu sa jednim ventom?Pa greje se zato što je očajno hladjenje na referentnim kartama. Sledeće nedelje mi stižu MSI gaming, kod njih očekujem skroz drugu priču
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel ima neko RX470 Saphire Nitro+ 4GB GDDR5 , koliko ide eth hasrate stock I koliko moze da se dogura sa kojom potrosnjom?
Cekaj hoces da kazes da si stavio Sapphire kartu 8gb ali obicnu sa jednim ventom?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
@ETHejter hvala na brzom odgovoru.
Valjda je zbog toga Nitro i skuplji (kod naših švercera).
da li samo u madjarskoj ima tako jeftine karte ili mogu da se nadju negde drugde? meni je bugarska dosta blizu zato pitam.
jel ima neko ovde da je kupovao u bugarskoj i da li zna kakve su cene?
Kako mislis pale na 14.9? Kod mene 7970 i dalje rokaju 17, 1000/1500@1050v....Uopste vise siguran nisam dal je bolje karticam 7950/70 kopati ETH ili LBRY, na eth su iste pale na 14.9mh sto je vec blam u odnosu na R9 270 koja baca 12,5...
1. Ja na 4gb strixu nisam uspeo core da spustim ispod defaulta, mislim da je zakljucan
2. Voltazu mozes da mu spustis sa GPUTweak 2, ja sa AB nisam mogao
3. Moze i Claymore samo u .bat dodas sledece pre pokretanja minera :
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
Moze I ab novi da spusti clock I voltazu
afterburner mora radit za taktove a za napon ne znam, ali taktove cu ja 100% spustit afterburnerom samo ga malo "haknete" :d
Gledaj ovako , juce sam modovao biose ASUS-a i procedura je sledeca :
- Modujes bios
- Uklonis sve Afterburnere i GPUTweakove i Strixxove sve sto imas
- Uklonis video drajver sa DDU (http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html)
- Instaliras Crimson 15.12
- Instaliras GPUTweak2 v.1312 i skines napon klokove sve sto oces
- Instaliras Afterburner 4.3.0 Beta, Extend official overclocking limit , overclocking mode without powerplay i namestis klokove isto kao u GPUTweak
To je to, ja sam se juce par sati igrao dok nisam provalio da ce ovako raditi.
Inace ako hoces da radis dual ETH+SIA, onda clock nemoj spustati na 870 vec ostavi na 990, posto ako ostavis na 870/1600 imaces losije rezultate nego pre bios modfikacije.
Pogledajte prilog 209909
EDIT: Ovo je za 380-ke
http://m.ebay.co.uk/itm/142061065728Ako je neko skoro uzimao usb extender-e preko ebay ili amazon i zadovoljan je kvalitetom, bio bih mu jako zahvalan ako bi ostavio link ovdje u temi ili poslao u inbox.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hvala na odgovoru, sa malim zakasnjenjem.
U medjuvremenu sam instalirao ASUS tweak2 ali je toliko nestabilan da cu ga obrisati.
Prvo, obara voltazu ali totalno je konfuzan. Recimo default za voltazu stoji 1.200V ali grafik pokazuje oko 1.09. Dobro, spustim je na 1.1V, on prikaze 1.05V i tako radi pola sata. Izbaci BSOD odjednom, restartujem ga, vratim sve na fabricka podesavanja i pustim miner. E sad na def voltazi od 1.2V, on pokazuje oko 1.06V i posle odredjenog vremena se ugasi monitor i ne rudari. Niti je dostupan na teamviewer-u niti se konfiguracija restartuje. Onda ga palim na zice i sve opet.
Iskljucim Asus tweak2, upalim MSI AB, vratim i tu sve na fabricka podesavanja, pustim miner, radi 4-5 sati. Obidjem masinu, drajver pukao i ne moze da se rekonektuje na coinotron.
E onda ubacim jednu samo graficku, tu radi ok skroz ali imam 50% stale share-ova, malo malo pa 5-6 za redom rejected. Na coinotron mi izbacuje neku smesnu brzinu, tipa 3 mh/s ne menja se satima, Naravno zarada mizerna.
Reko mozda je do poola, prebacim ga na coinmine.pl, u mineru sve perfektno, 200 share-ova, 0% stale. Odme na pool, brzine 1 Mh/s i zarada isto 20x manja i izbacuje 20% efikasnost.
Miner koristim Claymore dual ali single eth rezim. Nisam preko proxy-ja, moguce da je to problem.
Znaci koja je postala je6ada, da li sa ovim asusima ili sa ovim eth-om, ne znam ali ovoliko se nikada nisam ispatio da namestim neku mining masinu, a namestio sam ih poprilici za ovih 4 godine.
U medjuvremenu sam instalirao ASUS tweak2 ali je toliko nestabilan da cu ga obrisati.
Prvo, obara voltazu ali totalno je konfuzan. Recimo default za voltazu stoji 1.200V ali grafik pokazuje oko 1.09. Dobro, spustim je na 1.1V, on prikaze 1.05V i tako radi pola sata. Izbaci BSOD odjednom, restartujem ga, vratim sve na fabricka podesavanja i pustim miner. E sad na def voltazi od 1.2V, on pokazuje oko 1.06V i posle odredjenog vremena se ugasi monitor i ne rudari. Niti je dostupan na teamviewer-u niti se konfiguracija restartuje. Onda ga palim na zice i sve opet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari