Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja imam referentnu Saphire 480 od 8GB. 29 stabilno već nekoliko dana. Jedino je vent stalno na 80% da bi držao temp ispod 70C

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sredjuj to nekako i spustaj ventilator na sporije dok nije stao..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kako da sredim? Jedino da nabudžim vodeno hladjenje :)

Pa očigledno si nešto debelo OC kad se tako greje, tj. mora vent da radi na tako visokim obrtajima da bi ohladio. Spusti malo taj OC, ili neko custom hlađenje mada to je igranka..

Pa greje se zato što je očajno hladjenje na referentnim kartama. Sledeće nedelje mi stižu MSI gaming, kod njih očekujem skroz drugu priču

Pa greje se zato što je očajno hladjenje na referentnim kartama. Sledeće nedelje mi stižu MSI gaming, kod njih očekujem skroz drugu priču

Cekaj hoces da kazes da si stavio Sapphire kartu 8gb ali obicnu sa jednim ventom?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ima li neko informacija za koja memorija dolazi u MSI 470 8GB?

Aj da okacim biose za RX 470 4gb (mozda nekom trebaju), od Sapphire Nitro OC i XFX Double dissipation, daju blizu 26MH na 1100-1800 (moze i vise uz veci klok), -50 voltaza (mozda moze i nize,nisam probao), trose kao upaljac.
Samo latencije menjane, nisam skidao V sa GPU

Poslednja izmena:
@ETHejter hvala na brzom odgovoru.
Valjda je zbog toga Nitro i skuplji (kod naših švercera).

da li samo u madjarskoj ima tako jeftine karte ili mogu da se nadju negde drugde? meni je bugarska dosta blizu zato pitam.
jel ima neko ovde da je kupovao u bugarskoj i da li zna kakve su cene?

Uopste vise siguran nisam dal je bolje karticam 7950/70 kopati ETH ili LBRY, na eth su iste pale na 14.9mh sto je vec blam u odnosu na R9 270 koja baca 12,5...

da li samo u madjarskoj ima tako jeftine karte ili mogu da se nadju negde drugde? meni je bugarska dosta blizu zato pitam.
jel ima neko ovde da je kupovao u bugarskoj i da li zna kakve su cene?

nisu kartice u mađarskoj nešto posebno jeftine, već se uradi povrat poreza koji u mađarskoj iznosi i do 27% (npr za grafičke to ispadne dvadesetak % ako ne grešim), tako da karticu koju u radnji platiš ~500 eur, kad povratiš porez ispadne te ~390 - naravno iako zvuči jako primamljivo, ovo podrazumeva odlazak do pešte, višesatno čekanje na granici da ti overe papire za porez, prebacivanje robe preko naše granice (ako nemaš vezu na carini) uz mogućnost oduzimanja robe i plaćanja kazne koja će biti duplo veća nego cena robe koju si kupio ako te uhvate..itd

raspitaj se koliki je porez u bugarskoj na tehniku i kako da ga vratiš pa izračunaj da li se isplati - u svakom slučaju se isplati ako kartica nema da se kupi kod nas

Uopste vise siguran nisam dal je bolje karticam 7950/70 kopati ETH ili LBRY, na eth su iste pale na 14.9mh sto je vec blam u odnosu na R9 270 koja baca 12,5...
Kako mislis pale na 14.9? Kod mene 7970 i dalje rokaju 17, 1000/1500@1050v....

pa dobro ja moje drzim na konzervativnijim klokovima 900/1250 975mv i na takvim podesavanjima 7950 daje 14,9 a 7970 ~16mh

Aaa tako vec moze ;)

1. Ja na 4gb strixu nisam uspeo core da spustim ispod defaulta, mislim da je zakljucan
2. Voltazu mozes da mu spustis sa GPUTweak 2, ja sa AB nisam mogao
3. Moze i Claymore samo u .bat dodas sledece pre pokretanja minera :
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Moze I ab novi da spusti clock I voltazu

afterburner mora radit za taktove a za napon ne znam, ali taktove cu ja 100% spustit afterburnerom samo ga malo "haknete" :d

Gledaj ovako , juce sam modovao biose ASUS-a i procedura je sledeca :
- Modujes bios
- Uklonis sve Afterburnere i GPUTweakove i Strixxove sve sto imas
- Uklonis video drajver sa DDU (http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html)
- Instaliras Crimson 15.12
- Instaliras GPUTweak2 v.1312 i skines napon klokove sve sto oces
- Instaliras Afterburner 4.3.0 Beta, Extend official overclocking limit , overclocking mode without powerplay i namestis klokove isto kao u GPUTweak

To je to, ja sam se juce par sati igrao dok nisam provalio da ce ovako raditi.
Inace ako hoces da radis dual ETH+SIA, onda clock nemoj spustati na 870 vec ostavi na 990, posto ako ostavis na 870/1600 imaces losije rezultate nego pre bios modfikacije.

Pogledajte prilog 209909

EDIT: Ovo je za 380-ke

Hvala na odgovoru, sa malim zakasnjenjem.

U medjuvremenu sam instalirao ASUS tweak2 ali je toliko nestabilan da cu ga obrisati.

Prvo, obara voltazu ali totalno je konfuzan. Recimo default za voltazu stoji 1.200V ali grafik pokazuje oko 1.09. Dobro, spustim je na 1.1V, on prikaze 1.05V i tako radi pola sata. Izbaci BSOD odjednom, restartujem ga, vratim sve na fabricka podesavanja i pustim miner. E sad na def voltazi od 1.2V, on pokazuje oko 1.06V i posle odredjenog vremena se ugasi monitor i ne rudari. Niti je dostupan na teamviewer-u niti se konfiguracija restartuje. Onda ga palim na zice i sve opet.

Iskljucim Asus tweak2, upalim MSI AB, vratim i tu sve na fabricka podesavanja, pustim miner, radi 4-5 sati. Obidjem masinu, drajver pukao i ne moze da se rekonektuje na coinotron.

E onda ubacim jednu samo graficku, tu radi ok skroz ali imam 50% stale share-ova, malo malo pa 5-6 za redom rejected. Na coinotron mi izbacuje neku smesnu brzinu, tipa 3 mh/s ne menja se satima, Naravno zarada mizerna.

Reko mozda je do poola, prebacim ga na coinmine.pl, u mineru sve perfektno, 200 share-ova, 0% stale. Odme na pool, brzine 1 Mh/s i zarada isto 20x manja i izbacuje 20% efikasnost.

Miner koristim Claymore dual ali single eth rezim. Nisam preko proxy-ja, moguce da je to problem.

Znaci koja je postala je6ada, da li sa ovim asusima ili sa ovim eth-om, ne znam ali ovoliko se nikada nisam ispatio da namestim neku mining masinu, a namestio sam ih poprilici za ovih 4 godine.

ako ti je išta lakše i ja sam se namučio sa tim asus 2GB kartama...

Ako je neko skoro uzimao usb extender-e preko ebay ili amazon i zadovoljan je kvalitetom, bio bih mu jako zahvalan ako bi ostavio link ovdje u temi ili poslao u inbox.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Hvala na odgovoru, sa malim zakasnjenjem.

U medjuvremenu sam instalirao ASUS tweak2 ali je toliko nestabilan da cu ga obrisati.

Prvo, obara voltazu ali totalno je konfuzan. Recimo default za voltazu stoji 1.200V ali grafik pokazuje oko 1.09. Dobro, spustim je na 1.1V, on prikaze 1.05V i tako radi pola sata. Izbaci BSOD odjednom, restartujem ga, vratim sve na fabricka podesavanja i pustim miner. E sad na def voltazi od 1.2V, on pokazuje oko 1.06V i posle odredjenog vremena se ugasi monitor i ne rudari. Niti je dostupan na teamviewer-u niti se konfiguracija restartuje. Onda ga palim na zice i sve opet.

Iskljucim Asus tweak2, upalim MSI AB, vratim i tu sve na fabricka podesavanja, pustim miner, radi 4-5 sati. Obidjem masinu, drajver pukao i ne moze da se rekonektuje na coinotron.

E onda ubacim jednu samo graficku, tu radi ok skroz ali imam 50% stale share-ova, malo malo pa 5-6 za redom rejected. Na coinotron mi izbacuje neku smesnu brzinu, tipa 3 mh/s ne menja se satima, Naravno zarada mizerna.

Reko mozda je do poola, prebacim ga na coinmine.pl, u mineru sve perfektno, 200 share-ova, 0% stale. Odme na pool, brzine 1 Mh/s i zarada isto 20x manja i izbacuje 20% efikasnost.

Miner koristim Claymore dual ali single eth rezim. Nisam preko proxy-ja, moguce da je to problem.

Znaci koja je postala je6ada, da li sa ovim asusima ili sa ovim eth-om, ne znam ali ovoliko se nikada nisam ispatio da namestim neku mining masinu, a namestio sam ih poprilici za ovih 4 godine.

Da li si siguran da koristi gputweak2 ? ne gputweak v2 , nego bas gputweak2 :D
Moje asus pustaju napon i do -125mv , nisam gledao u gpu-z ili drugde koliki je to zapravo napon kada kopa.
To sto kazes nije dostupan ni na tw niti se restartuje se meni desava kada se igram, recimo povecam klokove a ne dam mu dovoljno struje.
Znao je tako da se zakuca racunar, ali mi je pre toga claymore javljao da je "doslo do neke greske bla bla, mozda zato sto sam previse overclockovao".

Nego cisto da znas da je sinoc ETH napadnut pa ni jedan pool nije radio normalno, od jutros radi. Da te mozda nije zbog toga zezala brzina na pool ? ;) 99% sam siguran da jeste, da si taman potrefio da se igras dok je trajao problem.

Nego ne pitah, sa kojom verzijom Asus tweak si dobio mogućnost da pomeraš napon na dole? Ja sam probao sa 1.1.4.0, 1.3.3.2 i sa 1.3.6.0 i nigde nisam imao mogućnost da napon ide u minus.

Vrh Dno