Pozdrav,
novi sam na forumu, i tek se upoznajem sa ovim kriptovalutama. Citao sam malo o kopanju, pa me zanima sta je sve vazno za kopanje, mislio sam uloziti oko 1000 eur u neki rig sa 4 grafe. Imam dobru podlogu da napravim rig, imam u firmi server sobu koja je klimatizirana 24/7, tako da se rig nikada nece "zagrijati". Treba mi neko da mi da mi malo objasni da vidim kako se zaradjuje sa ovim i hoce li mi se uopste isplatiti ako ulozim ove pare.
Ukratko, najbolje se raspitaj od nekih poznanika da li to neko radi tako ce ti najbolje objasniti. Niko ne moze da te nauci kroz par recenica sve sto ti je potrebno, moras jos dosta da procitas da uđeš u materiju, ili cak da pocnes sam da cackas jer ces tako jos brze nauciti. Licni savet je da uzmes pc koji sad imas, zamislis da imas rig i krenes polako:
1. Izaberes valutu koju bi kopao
2. Odlucks gde ces da skladistis to sto iskopas, znaci wallet
3. Nadjes odgovorajuci pool za tu valutu
4. Logujes se gde god je potrebno, malo proucis gde se sta nalazi
5. Nadjes odgovarajuci majner i podesis ga
6. Kada si sve to uradio biraj komponente, ovo je kao i sve ostalo usko povezano sa prvom stavkom. Znaci moras da izaberes nesto profitabilno za tu valutu.
Na ovom forumu imas i vise nego sto ti je potrebno, od informacija, raznih iskustava do saveta. Da ne steknes pogresan utisak ima onih koji stvarno kriju to ali ima i ljudi koji hoce da pomognu ali su vec umorni jer je sve napisano poprilican br puta.
Jos nesto, u gruboj racunici, isto ti dodje da li si uložio 1000e ili 10000e, pare se otprilike otplacuju za isto vreme, samo je razlika u kasnijem profitu.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk