Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@darko, miljan,

http://www.asus.com/event/VGA/GPU-Tweak-II/

Ta verzija koju sam sutnuo iz rig-a sto sam brze mogao.

Ma meni ni sad ne radi kako treb, te se reconectuje, te ne ocita neku smesnu brzinu, tipa 100 h/s, itd.

Jel mozes okaciti bat fajl? Ili mi sibnes na PM.

nisu kartice u mađarskoj nešto posebno jeftine, već se uradi povrat poreza koji u mađarskoj iznosi i do 27% (npr za grafičke to ispadne dvadesetak % ako ne grešim), tako da karticu koju u radnji platiš ~500 eur, kad povratiš porez ispadne te ~390 - naravno iako zvuči jako primamljivo, ovo podrazumeva odlazak do pešte, višesatno čekanje na granici da ti overe papire za porez, prebacivanje robe preko naše granice (ako nemaš vezu na carini) uz mogućnost oduzimanja robe i plaćanja kazne koja će biti duplo veća nego cena robe koju si kupio ako te uhvate..itd

raspitaj se koliki je porez u bugarskoj na tehniku i kako da ga vratiš pa izračunaj da li se isplati - u svakom slučaju se isplati ako kartica nema da se kupi kod nas

ako je tako onda mogu da zatvorim odmah ove madjare sa cenam-a :D vezu na carini imam, vezu u bugarskoj imam samo jos da nadjem najjeftiniju prodavnicu racunarske opreme sto blize granici i to je to... za sada sto sam nasao ispada mi 200e rx 470 4bg a 480 8gb 260e...

evo ti moj 'trenutni' bat:

Kod:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

"C:\Claymore\EthDcrMiner64.exe" -epool coinotron.com:3345 -ewal username.rigxxx -epsw xxx -eworker xxx -mode 1 -esm 2 -allpools 1 -eres 1

pause

U pitanju je Claymore 6.2.

E sad to što ti ne radi - ja sam samo sa ovim karticama imao sledećih problema (ne mora neophodno da ima veze sa karticama i da je isto kao i tvoj slučaj):
- ovo su mi prve 2GB kartice koje imam i nije htelo da proradi dok nisam stavio eres parametar na kraj
- napon nisam spustio na dole, probao i win8.1
- GPU clock mora na caku da se spusti
- Inicijalno instalirao win10 sa anniversary update i počeo je prvo da kuca jedan rig pa onda i drugi sa istim simptomima nakon dve nedelje. Imam dual psu pa sam sumnjao na to ali sa regularnom win10 instalacijom sada radi. Sumnjao sam na dual psu jer je uglavnom radilo sa 3 ili 4 karte a ne sa svih 6 karti. Našao sam podatak da nekim ljudima prosto kuca win10 sa anniversary update-om nevezano za mining. Microsoft je kao nešto popravio ali nije potvrđeno da to svima rešava problem pa sam ja to rešio reinstalacijom i zasada nemam problema.
- Defaultni klok memorije je 1375 što je dosta nisko. Neko nekad pomenu je memorija na njima 'nehlađena' i kod mene i dalje ne mogu da dižem memoriju preterano jer mi se čini da komp prosto zakuca nakon par dana ako preteram sa memorijom. Jedan rig podnosi 1450, drugi 1550. Opet, možda bi mogao da proverim i ekstendere i drugi hw ali čisto kažem. Slične probleme nisam imao na drugim rigovima.

hvala na bat-u:d , nego mene zanima kako sasami-ju daje 26.8mhz sa RX470 Saphire Nitro+ 4GB GDDR5 , ja ovaj primerak ne mogu da nateram toliko , pa reko da nema nesto posebno u bat file-u da treba da se stavi za rx470...

poruka je namenjena La.Prestige. :)

Inače u tvom slučaju ništa posebno ne ide u bat, sve je do karte i memorije.

p.s. s obzirom da je eres 1, moguće je da kuca prilikom promene DAG-a.

Poslednja izmena:
hvala na bat-u:d , nego mene zanima kako sasami-ju daje 26.8mhz sa RX470 Saphire Nitro+ 4GB GDDR5 , ja ovaj primerak ne mogu da nateram toliko , pa reko da nema nesto posebno u bat file-u da treba da se stavi za rx470...

bat ko bat je isti ništa nediraš, samo mora modovan bios i najnoviji 16.9.1 drajveri....
mislim da je default sa ovim biosom 1130/1945/1v, nažalost kod mene nije stabilna memorija na 1945 ali na 1900 daje 26.8mhs i ja sam zadovoljan....

Poslednja izmena:
Sto se tice tih asus, zakuca vam kad dirate taktove zato sto karta spusta/dize napon. Instalirajte afterburner 4.2.0 ukljucite without powerplay i force voltage. Ako ne bude htjelo dajte meni teamviwer :D Sve se na tim kartama moze srediti samo ima malo da se oznoji covjek dok sve cake provali. Inace kopaju 23mhs :D

I ja mislim. :)

Pogledajte prilog 210190

Kazem jos jednom, probao sam milion razlicitih kombinacija i sa drajverima i sa tool-ovima, ne pomaze. Karte su krsh zivi. Niti napon ide dole, niti clock, nema dual bios switch, plastikaner. Ko bi rekao za ASUS do juce sam ih tretirao kao premium brend za SRB.

btw, evo i na slici se vidi kako slusa taktove koje zadam. 900/1400 je postavka a ona radi na nekim levim vrednostima koja su jos dalje od defaulta. :d

Poslednja izmena:
Sta ti je u bat file-u , ja ovo najvise dobih sa ovim primerkom,sutra mi dolaze jos 2 komada pa cu da vidim da li ima razlike.Sa tvojim podesavanjima daje ispod 24mhzPogledajte prilog 210133
Koliko si dugo testirao ta podesavanja desavalo mi se kada su velika odstupanja da hoce da zabode karta vremenom, ja sam utegao moje sapphirke rx480 8gb najlošiji primerak kopa 29.300mhs do 29.350 znaci minimalna odstupanja, vrte ventove na 35-40% a temperature od 55-60 stepeni.

Moze to jos da se gura ali cekam da nađem negde kvalitetne extendere i fali mi jos jedan kabel za psu naponski 6+2 da ubacim i 4tu kartu..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kazem jos jednom, probao sam milion razlicitih kombinacija i sa drajverima i sa tool-ovima, ne pomaze. Karte su krsh zivi. Niti napon ide dole, niti clock, nema dual bios switch, plastikaner. Ko bi rekao za ASUS do juce sam ih tretirao kao premium brend za SRB.

btw, evo i na slici se vidi kako slusa taktove koje zadam. 900/1400 je postavka a ona radi na nekim levim vrednostima koja su jos dalje od defaulta. :d

Ne znam da li goldijeva preporuka radi pošto ja sad mogu komforno da menjam clock nakon sledeće procedure:
-Instalirao gputweak sa diska, dakle 1.1.4.0 verziju.
-Namestio neke klokove npr. 850/1500 i potvrdio. Premda je namešteno senzor gpu takta kaže da se samo memorija promenila kada se optereti karta. Proveriti u gpuz da li su se default klokovi promenili na novozadate.
-instalira se ab ali bez repova s prethodnim podešavanjima dakle clean install.

Ja sam to slučajno uradio tim redom jer sam isto samo hteo da se otarasim gputweaka. Kada sam nakon reinstalacije uradio to isto drugačijim redosledom klok se vraćao uvek na default ili sam mogao da menjam samo memoriju ili samo gpu iz ab.

Ako ne radi ni goldijev tip a ni ovaj - bad luck.

Pogledajte prilog 210191

P. S. Možda Asus ima premium modele ali ovo definitivno nije taj.

Poslednja izmena:
@prisic
tek pustio ono sa slike iz prethodnog posta(danas dobio kartu),posle pola sata krenuo da seta hash gore dole 18-25.Posle toga radilo par sati sa 1050/2000.

@sasami
hvala (ja sam kopirao timing iz 1750 u 2000).Jel ovo memory sto si stavio 1945 na 955 znaci -45mV u startu?Pogledajte prilog 210192

Poslednja izmena:
tajminge od 1500mhs prekopiraj u sve veće vrednosti i to je manje više to....

Pogledajte prilog 210190

Eto vidi se sa slike da ti afterburner nije dobro podesen, ASUs 380 i 2GB i 4GB radi najnormalnije sve to treba dezinstalirat ocititi drivere sa ddu i krenut ispocetka. Siguran sam da spusta taktove jer sam se vec susretao sa tim kartama i garantujem da se mogu podesiti. Istina stoji da su najlosiji modeli 380-ki ali sta je tu je. I uz bios mod daju oko 23Mhs.

Imam Thermaltake Toughpower 1200W GOLD (Modular) napajanje, i dvije grafičke kartice Sapphire R9 390 Nitro, Tri-X OC, Lite 8GB GDDR5. Koliko grafičkih, i kojih, bi mogao staviti na to napajanje?

Jos 2x 390 ili 3x 7950/280/380

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Undervoltovane

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ima li neko preporuku za neki solidan merac potrosnje iz zida, a da nije preskup?

Ako ti se neces da bacas pare mozes i nekim unimerom..
ako mislis da ti non stop bleji merac imas nesto ovako LINK

Pozdrav,

novi sam na forumu, i tek se upoznajem sa ovim kriptovalutama. Citao sam malo o kopanju, pa me zanima sta je sve vazno za kopanje, mislio sam uloziti oko 1000 eur u neki rig sa 4 grafe. Imam dobru podlogu da napravim rig, imam u firmi server sobu koja je klimatizirana 24/7, tako da se rig nikada nece "zagrijati". Treba mi neko da mi da mi malo objasni da vidim kako se zaradjuje sa ovim i hoce li mi se uopste isplatiti ako ulozim ove pare.

Pozdrav,

novi sam na forumu, i tek se upoznajem sa ovim kriptovalutama. Citao sam malo o kopanju, pa me zanima sta je sve vazno za kopanje, mislio sam uloziti oko 1000 eur u neki rig sa 4 grafe. Imam dobru podlogu da napravim rig, imam u firmi server sobu koja je klimatizirana 24/7, tako da se rig nikada nece "zagrijati". Treba mi neko da mi da mi malo objasni da vidim kako se zaradjuje sa ovim i hoce li mi se uopste isplatiti ako ulozim ove pare.
Ukratko, najbolje se raspitaj od nekih poznanika da li to neko radi tako ce ti najbolje objasniti. Niko ne moze da te nauci kroz par recenica sve sto ti je potrebno, moras jos dosta da procitas da uđeš u materiju, ili cak da pocnes sam da cackas jer ces tako jos brze nauciti. Licni savet je da uzmes pc koji sad imas, zamislis da imas rig i krenes polako:

1. Izaberes valutu koju bi kopao
2. Odlucks gde ces da skladistis to sto iskopas, znaci wallet
3. Nadjes odgovorajuci pool za tu valutu
4. Logujes se gde god je potrebno, malo proucis gde se sta nalazi
5. Nadjes odgovarajuci majner i podesis ga
6. Kada si sve to uradio biraj komponente, ovo je kao i sve ostalo usko povezano sa prvom stavkom. Znaci moras da izaberes nesto profitabilno za tu valutu.

Na ovom forumu imas i vise nego sto ti je potrebno, od informacija, raznih iskustava do saveta. Da ne steknes pogresan utisak ima onih koji stvarno kriju to ali ima i ljudi koji hoce da pomognu ali su vec umorni jer je sve napisano poprilican br puta. :)

Jos nesto, u gruboj racunici, isto ti dodje da li si uložio 1000e ili 10000e, pare se otprilike otplacuju za isto vreme, samo je razlika u kasnijem profitu.

Tesko da ce neko da ti odgovori da li ce ti se isplatiti , nismo proroci.Trenutno 4 x rx370 4gb daje na eth-u 106mhz , sto je oko 230usd na mesecnom nivou bez troskova struje(ne znam koliko firma placa struju I da li ti planiras da placas istu) , sta ce sutra biti ili za pola dana , ko zna:)
Kod domacih dobavljaca tesko da mozes da uklopis celu masinu , ekstendere i graficke za 1000 eura , tako da madjari-subotica...
Ne znam trenutnu racunicu za eth+sia ,monero .....

To bi otprilike bilo to, sastavicu neki bezveze pc sa nekom grafom i sve ovo odratiti cisto da vidim kako sve ovo radi. Malo cu jos cackati po forumu, trebace mi malo vremena da shvatim sve, ali sto kazes nista se ne moze nauciti kroz par recenica.
Hvala na odgovoru javim se opet ako sta bude nejasno

da li neko ima ASUS R9 290 DirectCUII OC 4GB i koliko moze da baci mh/s?
Najbolje skini nabrzaka neki miner, npr claymore, ne moras nista podesavati samo ga pokreni i sve ce ti se samo reci.

Nije ni svaki primerak graficke karte isti ;)

Najbolje skini nabrzaka neki miner, npr claymore, ne moras nista podesavati samo ga pokreni i sve ce ti se samo reci.

Nije ni svaki primerak graficke karte isti ;)

nemam tu grafiku planirao sam da je uzmem zato pitam koliko moze da baci. znam da je ranija bacala 28-30mh ali nzm sad koliko moze?

Vrh Dno