Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@Student Moje rx470 nece da rade sa tvojim podesavanjima, zakucaju Claymore miner i drajver, ovo verovatno ima veze sa Asic quality-jem samih kartica. Koje drajvere koristis i koju tacno verziju majnera? Da li koristis win 10 ili win 7 os?

1. Ja na 4gb strixu nisam uspeo core da spustim ispod defaulta, mislim da je zakljucan
2. Voltazu mozes da mu spustis sa GPUTweak 2, ja sa AB nisam mogao
3. Moze i Claymore samo u .bat dodas sledece pre pokretanja minera :
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Moze I ab novi da spusti clock I voltazu

afterburner mora radit za taktove a za napon ne znam, ali taktove cu ja 100% spustit afterburnerom samo ga malo "haknete" :d

Hvala na odgovorima.

Nisam uspeo ni voltazu ni takt da smanjim.

990/1600 = 23,8MH/s, za sada neka mu stoji tako.

Samo ne znam kako ce Corsair RM750 da se nosi sa 4 kartice posto nisam uspeo voltazu spustiti. Ali mislim da ne trosi vise od 150-160W? Kopace samo ETH.

Blago razocarenje za ASUS. Od sada ih izbegavam u sirokom luku. Los kvalitet izrade, sve locked, kod RX470 samo 6 pina, itd...

MSI Gaming i Giga G1 imam i ne znam koja je bolja, equal su.

@Student Moje rx470 nece da rade sa tvojim podesavanjima, zakucaju Claymore miner i drajver, ovo verovatno ima veze sa Asic quality-jem samih kartica. Koje drajvere koristis i koju tacno verziju majnera? Da li koristis win 10 ili win 7 os?

Drajveri su 16.8.3, Win 7 64bit, Clay 7.0. Na drugoj masini sam pustio i 16.9.1 i radi isto, sem sto ne mora driver signature da se radi za modovane karte, izgleda da su izbacili taj deo.

Hvala na odgovorima.

Samo ne znam kako ce Corsair RM750 da se nosi sa 4 kartice posto nisam uspeo voltazu spustiti. Ali mislim da ne trosi vise od 150-160W? Kopace samo ETH.

Blago razocarenje za ASUS. Od sada ih izbegavam u sirokom luku. Los kvalitet izrade, sve locked, kod RX470 samo 6 pina, itd...

Kako locked 470? Ja moje komotno drndam. Ali se slazem da ne valja za ovaj posao, odnosno da ima boljih kopacica.

Hvala na odgovorima.

Znam ti ja spustit taktove na tim asusima, ali kad im spustis takt padne hash. Sinoc sam spustio taktove na tom nemogucem asusu 380 svi govore ne moze ne moze i sinoc sam to uspjesno odradio doduse trebalo mi je malo vremena da provalim caku. Ako hoces posalji mi teamviwer i samo prati sta ja radim moces na svima spustiti taktove.

Inace kad nisu spusteni taktovi ni napon potrosnja iz zida ide na 750w za 4x380, kod tebe posto nisu spusteni ni taktovi ni napon toliko ti karte trose i to ce tesko drzat RM 750w na duze staze nije pozeljno.

Sklopio sam sve, sad imam dilemu koja me mori, uz cm v850 sam dobio 3 pci-e naponska kabela od kojih svaki na sebi ima izlaz za po 2 konektora 6+2 tj 8 pinova. Samo napajanje ima 4 ulaza za pci-e naponske kablove, znaci jedan mi fali da bih pokopcao rig.

Imam 4x rx480 8gb nitro+, one imaju napajanje samo u vidu jednog 6+2, sad me interesuje da li mogu da bocnem dve grafike na jedan kabel a ako ne mogu da li je bolje da napravim jos jedan kabel koji ide u 4ti slot na napajanju direkt do grafike na 6+2 kao i ostale 3 ili da tu 4tu grafiku prikopcam sa adapterom preko cpu naponskog kabela ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Najbolje da nabaviš četvrti pcie kabl, kontaktiraj cm predstavnika ovde na forumu.
Druga opcija cpu na pcie adapter.
Tek treća nek bude dve na jedan kabl mada i tu ti treba produžni za pcie jer će karte biti preblizu.

Najbolje da nabaviš četvrti pcie kabl, kontaktiraj cm predstavnika ovde na forumu.
Tek treća nek bude dve na jedan kabl mada i tu ti treba produžni za pcie jer će karte biti preblizu.
Hvala Vojkane :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ljudi, je l' moze Corsair Rm 1000i da gura 3x470 i 3x480?

Poslednja izmena:
Ko je CM predstavnik na forumu???

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nemoguće da nisi primetio čitav podforum:"Podrška proizvođača"?

Stigla 470 4gb nitro kartica. Elem imam pitanje sa kog memorijskog strapa da kopiram vrednosti ako je neko flesovao pa zna. Za sada na ovim postavkama daje 22Mh . Takodje moguce je kontrolisati voltazu sa AB-om.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.

Gledaj ovako , juce sam modovao biose ASUS-a i procedura je sledeca :
- Modujes bios
- Uklonis sve Afterburnere i GPUTweakove i Strixxove sve sto imas
- Uklonis video drajver sa DDU (http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-download,20.html)
- Instaliras Crimson 15.12
- Instaliras GPUTweak2 v.1312 i skines napon klokove sve sto oces
- Instaliras Afterburner 4.3.0 Beta, Extend official overclocking limit , overclocking mode without powerplay i namestis klokove isto kao u GPUTweak

To je to, ja sam se juce par sati igrao dok nisam provalio da ce ovako raditi.
Inace ako hoces da radis dual ETH+SIA, onda clock nemoj spustati na 870 vec ostavi na 990, posto ako ostavis na 870/1600 imaces losije rezultate nego pre bios modfikacije.

Pogledajte prilog 209909

EDIT: Ovo je za 380-ke

Poslednja izmena:
još samo nisi rekao da li su u pitanju 2GB kartice ili 4gb?

Poslednja izmena:
e pa eto, zato tebi radi a nama ne baš tako lako jer su kod nas u pitanju 2GB.

Update nije lose idemo dalje sa fine tuning-om

Poslednja izmena:
Rx 470 pokazala se kao pravi nasljednik 280x uostalom i ima isto shedera extra karta nema sta s obzirom ulozeno/dobiveno mislim da je trenutno najisplativija karta, mada vidim poskupile su usljed velike potraznje i problema sa madjarima.

Ta rx 470 modifikovana kopa vise od moje rx 480 8gb moja kopa samo 25 mh/s ali je nisam cackao :) u svakom slucaju jako lepi rezultati :)....
Slazem se goldi takodje se lepo pokazala i u gejmingu za 1080p iako je vecina igara optimizovana za Nvidiju :)....

tvoja 480 8Gb bez problema prebaca 30mhs i to uz snizenu potrosnju, tako da je i ona sasvim ok. Jedino sto se ne moze nabaviti ispod 300e, ali ima malo jaci gpu sto ce nekad dobro doci kad se budu kopali gpu intezivni coini kao recimo LBC.

Moja rx 480 4gb nitro radi stabilno na 28.3 , potrosnja struje iz zida komplet sa maticnom, procesorom, hardom i ramom je oko 175w (samo sa integrisanom bez grafike trosi iz zida oko 45w), uz menjan bios i uz GPU 1145, Memory 1950, napon -48, po GPU-Z temperatura joj je 57 stepeni, vent. na 35%, GPU only power draw 87.4w

Poslednja izmena:
Pa da skupa je ali vredi svaki euro :),to uopste nije lose znaci sa 25 moze lagano na 30mhs...Samo sto mene mrzi da radim undervolt sad ionako ne kopam trenutno krecem od 1 oktobra samo sam probao da rudarim i video da baca 25...
Ta nitro je jako slicna mojoj iako ima 4gb za mining takoreci tu su negde...
Gde si nasao kako se bezbedno flesuje bios?Moja ima neko dugme za bios na samoj karti ali sigurno nije to tako prosto...Samo jedno dugme i gotovo...
Ta potrosnja ti je ekstra :) nadam se i ja da cu moci moju tako da namestim da trosi oko 90w sad u gpu z pise da trosi oko 130w....

To dugme ti sluzi da imas 2 biosa istovremeno na karti (stock i modovani)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da li je neko uspeo da pokrene 6 rx470-480 karti na 1 ploci? Izgleda je to problem, dosta ljudi se zali da im puca majner odmah nakon pokretanja, tj pukne drajver. Vratio sam fabricki bios i default vrednosti. Kada pustim majner, zakuca nakon 10 sekundi izbaci problem sa drajverom. Da li postoje neka posebna podesavanja da bi rig sa 6 karti radio kako se ocekuje?

pa moze da gura al moze i da crkne , mnogo mu to ako treba eto ja cu da te razocaram...

Poslednja izmena:
eto Fallout 3 zna da moze, ti slobodno prikljuci ako imas dovoljno kablova pa mu posle dostavi racun, pismeni, usmeni ili kako god umes...
@ picaso
a el imas ti tu dovoljno struje???

Vrh Dno