Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nema

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
 
RMX i RMI su identicni, jedino sto I verzija ima USB port za nadgledanje potrosnje, kod madjara trenutno ima RMI ja sam par narucio za mene danas
 
Ja se trenutno kuckam sa jednim i kaze da nema RMX varijantu, a cekam odgovor za RMI, za koliko je skuplji RMI od RMX?
 
Trenutno je najisplativije uzeti 2 komada 750W (EVGA, Corsair,...) sa time se dobija dovoljno snage i kablova za sve kombinacije do 6 kartica.
 
Kako misliš da nešto ne spališ?
 
Pa citao sam pre nekoliko strana da je neko nesto spalio, mislim da su graficke izdahnule, ali nisam siguran.
 
Kako je najbezbednije spojiti dva napajanja?

Forum1nick to veze zicu na zicu pa uvrne :d

dva napjanje se jedino iz nuzde koriste, ko ih preporucuje treba da obrazlozi i sve moguce probleme, veci rizik, itd, ako ne onda je neozbiljan kao gore pomenut
 
@amg - spojiš zelenu i crnu žicu na 24pinskom konektoru, možeš i sa najobičnijom spajalicom :D - neće te ništa drmnuti

u vreme dok smo stanove grejali na litecoin, napajao sam dve kartice sa "ext" napajanjem neko vreme bez problema, ali opet, sada bih to radio bukvalno (kao što ^ kaže) u slučaju nužde (tipa rikne ti napajanje pa skrpiš da ti rig radi par dana dok ne rešiš)
 
Hvala na odgovorima! :) Koji su rizici spajanja dva napajanja? Da li se nekako ponistava dejstvo zastita koje su ugradjene (overload i sl.)?
 
pa moras jedno da drzis ukljuceno uvek, ili da kupujes onaj adapter sto spajaju zelene zice, mora obavezno na USB extendere jer ne smeju naponi da se ukrstaju direkt
ako jedno rikne rizk je veci daleko, i moras dobro da preracunas da ih podjednako opteretis tako da zbirno moras imat java 2 ukupna od jednog krstenog napajanja

a i 650w napjanje sve je to buckuris od kvaliteta, corsair rmx je daleko kvalitetniji i jaci od istih, ja sam na primer seasonic 750w platio 150e jos su mi se topili konektori, ako ga neko oce, mada mislim posto je kod nas kupljeno da odem do uvoznika i da ga drknem o glavu sa istim :)
 
Poslednja izmena:
Ko nije siguran u svoje znanje batalite kombinacije sa 2 napajanja...apelujem na @paradigmu da odradi copy/paste svog posta gde je sve lepo objašnjeno (mene mrzi da tražim) ili da otkuca novi da "početnici" budu upoznati sa rizicima (iako je @zeljko delimično upozorio na nedostatke kombinacije 2 napajanja)...
 
Od znanja za upotrebu 2 napajanja potrebno je:
1. Razlikovati zelenu i crnu boju od ostalih boja.
2. Razlikovati zelenu i crnu boju od ostalih boja.
3. Razlikovati zelenu i crnu boju od ostalih boja.

3 kartice, i njihove USB extendere, kao i matičnu ploču napojite sa jednog napajanja.
Preostale 3 kartice i njihove extendere napojite sa drugog napajanja na kome ste prethodno spojili crnu i zelenu žicu. Može uvrtanjem kako predlaže ETHejter filozof, a može i spajalica kako je neko predložio.

EVGA sa svojim napajanjem isporučuje i dodatak kojim se spajaju ove žice na konektoru!

Dobijate 1500W napajanja.
 
Najsigurnije je uzeti ATX dual kabl i onda se dva napajanja ponasaju kao jedno, jel?
 
Puno nesto kod tebe vojkane u mene 4x380 sve isto 850/1500-70mV =540w ispade da tvoja dodatna kartica vuce 210w sto ne moze biti.

R9_380x4-6da5c0.png
Ne tumače tvoje i moje kartice tih -70mv na isti način :)
 
Najsigurnije je uzeti dva napajanja ako si bas, bas, bas siguran sta radis a cak ni tad nije sve 100% sigurno...
Mozda je iz tog aspekta napajanja bolje praviti rigove sa 4 kartica i napajanjem od 1Kw ali eto i ja pravim rigove od 6 kartica pa tako povremeno imam i svakojake probleme...
 
Poslednja izmena:
@Vojkane izgleda kod mene znatno nizi napon? u mene su ovo 380 Nitro, -70mV pogledacu opet da se nije nesto trixx zezno pa spustio vise od -70mV, ali kucaju tako stabilno nikad nikakvi problema sa njima.
 
Da, kod tebe su otišle niže sa naponom pa se nakupi ta razlika. Moguće da je i def napon niži na tvojim kartama. Ovo kod mene su msi gaming. 4 kom sa -80mv su bile 620w zid. 5 kom na 800/1500 -70mv su 700w. Eto sad ljudi imaju orijentire neke :)
 
to je to u mene su nitro imaju malo manji def napon i to je to, vidis vec na -80mv nakupi se...dobre su 380-ke sto se tice potrosnje na eth-u, e vec eth+sia ili LBC to je vec druga prica.
 
O tome sam pricao, mislim da to super radi posao. Jedino ne znam jel napajanja moraju biti iste W i cak isti model ili ne, jer ja bi upario Enermax 1000w i Corsair 750w...
 
Ја имам то повезано на две различите напајања, и нема проблема никаквих код мене.
 
Cemu potreba za dva napajanja sem ako je nemoguce nabaviti jedno od 1000 ili 1200w?
Na oglas napajanja koliko hoces...
6x380 na eth trosi 750w sto je 350w ispod maksimuma RM1000i/x
Ako je vec problem u 6 GPU konfiguraciji, onda ici radije na 5 GPU rigove i RM1000i/x uz dodatni PCIE kabel ili dodatni adapter sa CPU na 2x(6+2) PCIE i sve je reseno.
 
Ali, RMi/x koštaju reda veličine 180-tak eur, a u emmi ima na akciji raidmax 850w za 11,000 dinara, tačno imaš 2 komada ukupne snage 1700w, kvalitet verovatno nije na nivou tih RM napajanja, al ipak je veća snaga raspoloživa + domaća garancija 3 godine + veći broj konektora
 
Raidmax je djubre i nije za ovaj posao.
Kome je bitno da prodje 20-30-50e jeftinije na rigu od 1500-2000e bolje da ne ulazi u ovo...
 
Pa nisam baš siguran da je đubre, daju 3 godine garancije, naravno neka slabija napajanja od 735 i 600w nisu baš nešto
 
Ti nisi siguran, ali zato ja jesam :smoke:
 
Ne mogu nikako na jedno napajanje 1000w tipa enermax staviti 6 karti. Nema dovoljno kablova, cak ni izlaza na napajanju za modularne grane.

A ono prespajanje i kupovanje kineskih sata/molex kablica, prosao sam, i nije se lepo zavrsilo, gorelo je sve...

Jos nesto, jedno napajanje je dovoljno za eth, ali za ostalo... Nisam siguran.

Plus svakom individualno nesto odgovara, ja planiram rig uspravan 140cm i nema sanse da pokrijem jednim napajanjem sve, nece dohvatiti sve karte... Svako neka stavi na papir, i odredi sta mu je potrebno.
 
Poslednja izmena:
jel ima neko iskustvo sa termaltake 750w gold napajanjem i da li moze da podnese 3x 280x bez undervolta?
 
Vrh Dno