Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja sam se skoro čuo sa Mixerom.
Nema materijala za kablove. Kaže treba čekati 15-tak dana.
Odem na eBay provjerim rok isporuke i sam naručim isti materijal. Molex 4pin i Molex 6pin za kablove koji napajaju extendere.
Sama izrada je krajnje jednostavna.

do sad se ubijao sa jednim rigom,
@nesic
ma trebaju mi modularni kablovi za CM M2 1000w, sva tri za grafike. nasao da ih kupim na cm sajtu od V1000 al ne mogu da se registrujem nema Srbija u Country... :d

uzeo sam neko serversko napajanje, treba mi zbog 12V izlaza, koji je najbezbedniji nacin da to uradim,

specifikacije

12.2V ~ 236A

koje zice da koristim, silikonske? neke negorive, mislio sam da napravim 2 izlaza iz napajanja ( dve +12V i dve -12V), jedna debela zica po izlazu i na kraju uradim razdelnik na koji se kace kontakti (kontakt ima 3 zice +12V i 3 zice -12V, gde ce da se po kontaktu optereti do max 450W, ali da mi se ne greje ziica da kazem 600W, imace oko 20 kontakta, ali da uzmem deblju zicu da se ne bi grejala (nece svi kontakti biti podjednako optereceni, recimo 5 kontakta po 150W pa sesti 350W pa sedmi 200W, nece ni svi biti zauzeti)

pa valjda nisam mnogo zamrsio?

9999999999.jpg

koja 380 karta sa 4gb se pokazala najbolje saphire asus ili gigabyte??
Pogodio si sve osim one koja se najbolje pokazala. MSI daje najviše 22MHz.

I meni se Asus odlično pokazao jer može baš dobar undervolt da izdrži, ali daje max 20,5.

Ima ovdje i kolega koje su uspjele da iz 380 izvuku 25+, ali ne znam da li im je to uspjelo uz pomoć Photoshop-a ili AB ;)

Nije photoshop, izbaciću moje biose čim prođe 24 sata stabilno, na dva riga prošlo, treći zakucao posle 10sati.

Pogodio si sve osim one koja se najbolje pokazala. MSI daje najviše 22MHz.

I meni se Asus odlično pokazao jer može baš dobar undervolt da izdrži, ali daje max 20,5.

Ima ovdje i kolega koje su uspjele da iz 380 izvuku 25+, ali ne znam da li im je to uspjelo uz pomoć Photoshop-a ili AB ;)

Meni MSI daje isto kao Asus Strix, tj. 21.4 u proseku

Moje MSI Gamming 2G daju NECACKANE na 950/1500 22.5mh/s...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Msi 4gb, stabilan boost sa 21,5 na 23,5
Gigabyte g1 4gb, stabilan boost sa 21,5 na 23,5
Asus strix 2gb, još uvek utvrđujem gde je stabilan boost, ali očekujem sa 22,5 na 24 pošto na 24,5 je zakucalo. E sad u mom slučaju su to rigovi sa 6 kartica i dovoljno je da je jedna karta lošija pa da ceo rezultat bude slabiji. Ko ima manje karti može da dobije više ali izneću smelu izjavu da većina 380ica može stabilno da radi na 1600 sa oko 23MHs. Naravno da mogu za screenshot da napucam i 25 :).

Najjace su izjave fotoshop... svaka AMD karte moze da se nategne da daje vise samo treba naravno znanja i nije za svakog. Ove 390/X one imaju 512bita magistralu tako da na njima ne znam ima li ikakvog efekta ista cackat mislm da nema, ostale karte sve mogu vise da daju neke manje neke vise zavisi od vise faktora.

Ove sto po defaultu idu na 22.5mhs one mogu na 25Mhs stabilno ostale jako tesko u prevodu 1/10

Ja imam gigabyte G1 4 kom nisam stigao da prepravim bios e prijavljujem se za testiranje :D

Ja cu se igrati sa biosima samo ako imam dual boot bios, a mislim da nemam ni na MSI Gaming 4G ni na Asus Strix OC

Ima smisla mod biosa na 390 ako ništa onda zbog potrošnje. Osim toga može i memorija da se nategne bez obzira što je 512 bit, ne mnogo ali može. Heliox, bitcointalk/ethereum forum, nemam iskustvo iz prve ruke.

Koja je najbolja alternativa za ASRock H81 Pro BTC? Opremu za kopanje uzimam uglavnom u Hrvatskoj i H81 Pro BTC nema apsolutno nigdje.

Uzeo sam Corsair AX1200i i 4 grafike Sapphire RX480 8 GB Nitro+. E sad, ukoliko se sve pokaze kako treba planiran da napajanje opteretim bar jos jednom RX480 i zato mi treba maticna ploca koja to dozvoljava. Planirao sam da uzmem i jednu MSI RX480 8 GB cisto da mogu da uporedim kako kopaju i kako se ponasaju u odnosu na Sapphire.

Ne znam kolike se cijene kod Madjara ali evo poredjenja radi:

Corsair AX1200i = 375 €
Sapphire RX480 8 GB Nitro+ = 314€
MSI RX480 8 GB = izmedju 330 -340€

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako si na tom Nitru dobio Samsung memorije onda ne vidim zašto bi trošio dodatne evrove na MSI.
Imanju BTC ploče i za AMD procesore. One imaju po 5 portova, pa pogledaj njih.
Imaš i ASrock H97 Anniversary, ona je za Intel i ima 6 portova, ali izgleda da imaju nešto tanju štampu od H61/H81 serije.
Imaš zvijer od napajanja, pa možeš da kačiš i 6 komada bez problema.

Ne znam iz kog dijela HR si (Dalmacija nije sigurno :)) , ali ne mogu vjerovati da vi ne možete to dovući od Mađara.

Da je ozbiljan i nije, pogle ti te rigove, al mu sigurno nisu dosli zbog 20 karti nego zbog onog sto se vidi u krevetu. Posedovanje racunara, jednog ili 50, za sada nije krivicno delo, posedovanje par kila opijata jeste

Poslednja izmena:
ok hvala svima. znaci najbolja je 380 msi. a da li neko ima mozda modovane biose za 7970 i 280x da bacaju vise hasa? meni 7970 baca 16.8 a 280x 17.8 obadve su gigabyte 3x windforce

Ako si na tom Nitru dobio Samsung memorije onda ne vidim zašto bi trošio dodatne evrove na MSI.
Imanju BTC ploče i za AMD procesore. One imaju po 5 portova, pa pogledaj njih.
Imaš i ASrock H97 Anniversary, ona je za Intel i ima 6 portova, ali izgleda da imaju nešto tanju štampu od H61/H81 serije.
Imaš zvijer od napajanja, pa možeš da kačiš i 6 komada bez problema.

Ne znam iz kog dijela HR si (Dalmacija nije sigurno :)) , ali ne mogu vjerovati da vi ne možete to dovući od Mađara.
Iz Banja Luke sam (BIH) pa mi je zato najblize u HR :)

Ne znam koja je memorija na karticama, posto cu svu opremu pokupiti kad kompletiram plocu i procesor. Mogao sam sa manje muke naci druga napajanja od 1200W ali trazio sam iskljucivo Corsair jer sa ova dva sto imam nisam imao apsolutno nikakvih problema.

Vidim da imaju i ASRock BTC Pro PCI x1 to x16 ekstendere = 24 € [emoji2]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

to ne znam a i pitanje je, ne isplati ti se rabota za par % vise

Nazad
Vrh Dno