Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa iz biosa valjda moze da ga sacuva na usb...

imas i kad udjes u proces flesovanja opciju da ga sacuvas

i kod mene je taj 1.4, sa njim mi je i došla ploča kada sam je kupio jer ništa flešovao nisam

113a5bdaef1045a5949f694d75b0cbce.png

Bojane, hvala na screenshotu. Pomoglo mi je da probam shvatim kada dolazi do pojave povećanja struje i smanjenja napona. Da ne dužim, od mreže do grafe postoje dve konverzije napona, AC-DC na napajanju i DC-DC na grafi. Mislim da je u tvom slučaju problem na strani napajanja i to kod AC-DC konverzije. Mislim da je napajanje za reklamaciju a sa pločom se možda i iskobeljaš uz pomoć prijatelja :).

Flashni ti ponovo bios u nju
To je boljka ovih ploca i eventualno promeni napajanje i extendere

@nesicu
7950 na Lbc NE mogu da povuku 300w max povlace oko 200w provereno jedino ako ti je napajanje lose, meni rade 5x7950 na Cm V1000 bez problema

Osamaricu je sutra biosom ponovo pa cemo videti, stavicu i novo napajanje al ako ponovo pali upozorenje to je to, riknula je... a ako i ova nova proradi lepo sa novim napajanjem onda je i napajanje kaput...

ono upozorenje da nisu spojeni molexi uklonis tako sto stisnes slovo N(ako se dobro secam) i onda ti se vise ne pojavljuje kad pokreces sistem

@ matrixu

fala za to

problem sa padanjem napona sam resio, konektori na sestopincima su popustili, izgubili kontak, slucajno video da su unutra promenili boju, nagoreli, traze se novi kablovi u medjuvremenu sam iste zapravio iglom kao ih malo dotgo, u glavnom sad ova nova ploca vidi sve karte, naponi su stabilni i ne padaju ispod 11.75V i za sada rig radi stabilno, ostaje ova H61 ploca da se resi sad...

A voltaže, intensity na lbc? Ja držim 4x7950 na V1200 na lbry pa je opet napajanje malo vruće. :)
I koliko MHs sa tim podešavanjima?

Poslednja izmena:
Jel ima neko R9 380 ali sa 1x8 Pina?

Da li je javlja problem kada se nakace na USB Extender?

Posto znam da problem prave referentne RX480 koje imaju samo 1x6 Pin-a i neretko pale ekstendere i ploce, zato pitam za 380, mozda joj fali struje.

Uzgred, koliko ona trosi kod ETH-a, a koliko kod LBRY? Ne bi trebalo preko 180W ako se ne varam?

Jel ko uzimao ove rx470 nitro kakav li je hasrate potrosnja jedino odbija visoka cena pored polovnih 380-ica ?

Nisu lose ali cena mora ici jos dole.

ETH = 24 Mh/s ~ 130-135W.
Nezvanicno LBRY kopaju oko 120-125 MH/s tj negde izmedju 380 i 280X, a potrosnja oko 150W.

Nisu lose ali cena mora ici jos dole.

ETH = 24 Mh/s ~ 130-135W.
Nezvanicno LBRY kopaju oko 120-125 MH/s tj negde izmedju 380 i 280X, a potrosnja oko 150W.

Cim je tako mala razlika u potrosnji, rekao bih da je u pitanju free miner koji nije nizasta :)

470 Nitro morala bi sve bolje kopat od 380X u pitanju je isti chip (naravno u nizem nm procesu) ali sa znatno brzom memorijom i brzim taktom gpu-a.

Za eth ce biti tu oko 25MHS uz oc memorije jer je ona bitna kod 256 bitni kartica.
Sa druge strane LBC bi trebao da je tu oko 130MHS bar dok se ne optimizuje miner, opet kazem zbog veci taktova ta karta ce svakako biti brza od 380X jednostavno mora biti tako, ali proce vremena dok prvo izadju dobri driveri pa onda i optimizacija.

Jel ima neko R9 380 ali sa 1x8 Pina?

Da li je javlja problem kada se nakace na USB Extender?

Posto znam da problem prave referentne RX480 koje imaju samo 1x6 Pin-a i neretko pale ekstendere i ploce, zato pitam za 380, mozda joj fali struje.

Uzgred, koliko ona trosi kod ETH-a, a koliko kod LBRY? Ne bi trebalo preko 180W ako se ne varam?
Kod mene su takve Asus karte. Rade sa USB extenderima bez ikakvog pregrijavanja.

@coldej nije loše. To je ono kao utješna nagrada, obzirom da je rezultat blizu duplo jeftinijih kartica.

Poslednja izmena:
@space genoil posljednji moras imati win 10 skinut update aniversary i pustit da sam win skine drivere i to je to.
Uz OC memorije GTX 1070 ide na oko 30MH/S zavisno kako se nastima moze i do 32MHS

@space genoil posljednji moras imati win 10 skinut update aniversary i pustit da sam win skine drivere i to je to.
Uz OC memorije GTX 1070 ide na oko 30MH/S zavisno kako se nastima moze i do 32MHS
I to uz potrosnju do 130w drajveri preko win update-a.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Cim je tako mala razlika u potrosnji, rekao bih da je u pitanju free miner koji nije nizasta :)

Moguce, i Rusi su javili da cekaju Wolf0 sa optimizovanim minerom.

inace a RX470 plafon je 25 MH/S kod ETH-a, za sada. Verzija sa 4GB baca oko 21 - 21,5 MH/S.

RX480 kopa oko 27-27,5.

Dobra stvar je sto se u dosta slucajeva i RX480 i RX470 otkljucavaju u 8GB verzije, pa se i tu usteti koji euro.

Nazad
Vrh Dno