Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li neko rudari sa ati radeon R7 200 karticom? Koji softver koristite za rudarenje BTC i koji je pool najbolji za rudarenje?

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ETH ili LTC? Može li se nešto uopšte kopati sa njom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Već ti je odgovoreno u drugoj temi, r7 serija kartica može da kopa, ali je totalno neisplativo

Koji model i gde nabaviti iole bolji, citaj precizniji merac snage iz uticnice?

Na linuxu da, za win su drajveri losi, pitanje je da li ce to biti sredjeno.

Navodno oko 4-5Mh/s, po linuxom 4-5 puta vise.
Prica se da ce novi W10 build i novi drajveri resiti problem.

Ljudi ta karta kosta 500e, ja ne kazem da je to predug period otplate vec da je prekratka lista koina koji se nvidiom kopaju...

pa to niko ne misli , moze da uzme 3x380 i da zaradi vise i da bude brzi sistem u bilo kojoj igri i tu je prici kraj

pa bas 3x380 ne moze, osim ako nisu neki krsevi od 150e,a i tad sije sve 3 u nekom algo-u. Ne znam sta imate toliko protiv nvidie ali sve je veca lista coina gde je brza. Mozda je skupa ali za god dana mozes da je prodas za mnogo vise od te tri 380. U principu eth je jedini coin gde 380 ima najbolji odnos cena/performanse. Do juce ni jedan coin nije bio isplativ za nvidiu, kada je dosao lbc bilo je to ce biti jedini coin, kada sad ima i sia sad je nece to dugo, sutra ce biti nesto trece gde nece biti ni to dovoljno (xre nisam ni uzeo u pricu ali svasta moze da se desi)... U svakom slucaju ako padne cena i poprave eth hash na windowsu bice ozbiljna kartica za mining cena/potrosnja/performanse... a postoji i gaming :) jedino sto mineri za nvidie kasnije izlaze...

Poslednja izmena:
Ako već imaš 1070 naravno da je dobro što se ima šta kopati njom.
Ipak, ne znam da li je zabilježen slučaj da neko kešira 6x1070 i sastavi Rig.
To je prilično smjela investicija od 3,7K€ sa neizvjesnim periodom otplate.

Mada, kada budeš prodavao 1070 ne moraš ubjeđivati nikoga da nije bila u rudniku. Niko ti ne bi vjerovao ni da mu kažeš da jeste ;)

dok recimo rig sa 2 ili 3 1070 = rig sa 4 380 = i do 3 puta veci hash u odnosu na amd ;) a i gameri vise vole nvidiu

pa bas 3x380 ne moze, osim ako nisu neki krsevi od 150e,a i tad sije sve 3 u nekom algo-u. Ne znam sta imate toliko protiv nvidie ali sve je veca lista coina gde je brza. Mozda je skupa ali za god dana mozes da je prodas za mnogo vise od te tri 380. U principu eth je jedini coin gde 380 ima najbolji odnos cena/performanse. Do juce ni jedan coin nije bio isplativ za nvidiu, kada je dosao lbc bilo je to ce biti jedini coin, kada sad ima i sia sad je nece to dugo, sutra ce biti nesto trece gde nece biti ni to dovoljno (xre nisam ni uzeo u pricu ali svasta moze da se desi)... U svakom slucaju ako padne cena i poprave eth hash na windowsu bice ozbiljna kartica za mining cena/potrosnja/performanse... a postoji i gaming :) jedino sto mineri za nvidie kasnije izlaze...

Kako ne moze! Bude i jeftinije od 200e po komadu 4GB model ako znas kome da pošalješ pm, hahahhaha

Poslednja izmena:
to je samo znak da amdu brzo pada cena :d a i ne pricamo o polovnim :p

ako druze samo ti sklapaj rigove sa nVidiom i uzivaj i pusti nas neuke da se "patimo" sa losim ATI-jem (sa kojim smo i uzgred nesto para zaradili ;) )

nigde nisam ni rekao da se neko "pati" sa "losim" atijem, mnogo je lako pokusati ispasti pametan ;) to sto ti imas odbojnost prema zelenima to je tvoja stvar, puste neke da se "pate" sa nvidiom u gamingu i da uzgred zarade para vise nego sa amdom...

Ponavljas se, malo ispod u lbc temi:

Phoenix257 je napisao(la):
Nece skoro nvidia kopati ovo

bilo sta da nvidia kopa i traje samo jedan dan

to im je jedini algo koji dobro kopaju i cao zdravo

pa je sada nastavak ovde...

Ja vidim samo da ti imas problem sa nvidiom :) sad i ja da ispadnem "neuk" pa da izjavim da naravno da svi znaju da je do sada amd dominirao miningom, ali vidimo da se situacija menja pa mozda i bude neki rat cena sto je dobro po sve. Ili je mozda i dalje sve isto... Ili ce nvidia ugasiti brend... ko ce ga znati... Jedno znam, do pre nekih mesec, dva ne bih ni razmisljao za rig sa nvidiom, sada se vec debelo dvoumim ;) nikako da naucim

nego ovaj svemirskimarko samo edituje poruke pa ne moze covek da pohvata sta napise :d

Poslednja izmena:
@ Marko

kupi ti lepo NVIDIe i sutra kad se obogatis ima svima da se smejes... :d

Dakle, trenutno je 1070 malo više od duplo skuplja od 380. Red je onda da ih porediš 2:1.

Preporuka je da se ne dvoumiš oko kupovine jer vrijeme ti jede novce koje ti kartice donose.
Kupiš Rig, podjeliš slike i iskustva sa društvom na forumu.

Ako Nvidia postane glavni igrač, što se još nije dešavalo, onda si glavni na mining temama ne samo domaćim nego i stranim. A možda padne i neka jahta.
E sada, ako LBC nastavi sadašnji trend, privremeno (godinu, dvije) se ne pojavljuješ na forumu da te ljudi koji su savjetovali AMD ne prozivaju.

Poslednja izmena:
jes da podelim iskustva pa da povecavate diff :p

neka paticu se ja, a i jos neki ;) sa 1070, previse imam amd-a, posle da prodjem kao neko ko obara cene grafikama jer je amd gpu mining mrtav :D Lako je razmisljati usko ali treba malo i trcati u sirinu ;) npr treba i citati sta se pise, ali je najlakse ispasti pametan i biti zadovoljan sobom :) ali dobro *** nema svako da isprati sve trendove.

Nazad
Vrh Dno