Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

evo sad sam napravio produzni za molex, jer nije mogao da dobaci za taj jedan extender.... isekao celu molex granu sa starog napajanja, 20awg, zalemio na zenski molex direktno na pinove unutra, povezao.... radi najnormalnije,nikakvog grejanja nema...

znaci ipak je sata gov*o...

Bas sam danas obilazio rigove i gledao te kablove i nema kod mene grijanja (nema grijanja uopste nijedan kabal se ne grije), vjerovatno ti nesto nije uredu sa tim molex to sata adapterom baci ga dok nije kasno :)

mozda ti je samo taj adapter loshije izrade, da je jadna zica i to je to...

izgleda je to... iako pise 18awg na njoj, i izgleda mi normalno...

goldi, imam 4 ista adaptera, dosli uz extendere,svi se greju...

uglavnom,reseno je...

ako neko ima pcie x 16 - pcie x16 extender bez molexa nek se javi u inbox please...

nek mi posalje neko na PM ako hoce link od alti uvoznika gde mogu da vidim lager i robu pre nego sto dodje u radnje,

Hvala

Nesicu care:d

Ja sam cuo da su 1070 GPU vec stigli (kopaju eth 27Mh/s), nesicu ponesec paliju i banes i da vidis kako ce da pevaju :)

Slabo ako je samo 27Mh/S toliko bi trebala i RX 480 da kopa uz manju potrosnju i duplo nizu cjenu.

Maa da ponesem prangiju i da banem, gdi su moje 7970 :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Da nano se nije proslavio a kad se gleda cisto sirova snaga trebao bi biti jaci od 290X i 390/X, vidicemo sta ce biti sa Rx 480, ja sam se nadao da ce izaci pocetkom juna ali kako stvari stoje u prodaji najranije pocetkom jula.

Inace 1080 baca manje od 1070 kazu da nije vazan bandwith ka memoriji vec letencija zato bolje radi GDDR5 od GDDR5x

To se odavno pricalo da su latencije bitne zato kao i R9 fury i Nano slabije bacaju zbog HBM ( nije bitan mem protok nego latencije).
Ja se nadam da ce Rx 480 da zablista imace brze GDDR5 mem chipove, a sa druge strane visok gpu klok tj. visi nego karte tipa 380, 390.

Obzirom na životni vijek ETH rudnika 480 će morati odmah da se uzimaju, ako se ima u planu njihova otplata.
Naravno, osim ako se ne pojavi neki ETH sinonim.

Poslje eth-a ja ocekujem jedan susni period, ali isto tako opet pojavu nekog "žnj" shitcoina i rudarenje istog. Svakako Rx 480 bice odlicna kartica i za Gaming tako da ce se moci i polovna fino da utopi, ja ockujem Rx 480 da se malo prosirim i mislim da se na njima nece puno izgubiti, a i vjerujem da ce se do kraja godine kopat eth i da ce biti bilo kakva isplativost i uspjesna otplati isti.

Koje ono bese napajanje od Madjara od 1KW sa odlicnim odnosom cena /kvalitet ????

poslato sa HUAWEI Ascend P6

E to dabome... Hvala drug...

Igrao sam se sa taktovima memorije i GPU na MSI 380-ki i nisam primetio da se ETH hash menja bilo da podizem ili obaram taktove.
Undervolt drzim na -80mV

Latencije su bitne ne taktovi...

Ok znaci da oborim taktove i undervolt koliko moze za sto manju potrosnju?

Ako hoćeš da poboljšaš hashrate onda se trudi da visiš na ivici memory strap-a. U slučaju MSI 380 to je na 1500Mhz, korak je na 125MHz, 1501 bi trebalo već da bude lošije. Core Clock nije presudan. U mom slučaju to ovako ispada (6 x MSI 380 4GB):
-stock sa -100mV daje 121MH/s
-1000/1500 sa -100mV daje 127MH/s

Naravno jedina sigurna preporuka je da ostaneš na stock.

Thx, ima smisla probacu.

Jel izmerio neko potrosnju 380-ke sa stock i undervolt -100mV naponom za ETH mining?

Ja jesam ali ne mogu više da dam baš preciznu vrednost jer su mi sada tri riga na meraču snage. Okvirno 6 ovih mi pri vraijanti 1000/1500 troše 950-1000W. Uslovno rečeno računaj 150W po svakoj kartici.

Ako hoćeš da poboljšaš hashrate onda se trudi da visiš na ivici memory strap-a. U slučaju MSI 380 to je na 1500Mhz, korak je na 125MHz, 1501 bi trebalo već da bude lošije. Core Clock nije presudan. U mom slučaju to ovako ispada (6 x MSI 380 4GB):
-stock sa -100mV daje 121MH/s
-1000/1500 sa -100mV daje 127MH/s

Naravno jedina sigurna preporuka je da ostaneš na stock.
Tacno e sad nisam probao na 1625Mhz vjerovatno bi davale jos vise ali visoki taktovi za drzat ih na ovim vrucinama.

Nisu samo temperature... pri undervoltu mi se drugi Rig sa Gigabyte buni koliko god da pomerim od stock-a. Davalo bi na 1625 verovatno više ali onda mora i napon ko zna koliko gore a samim tim i potrošnja u nebesa.

A hladnije su mi MSI na 1000/1500 nego Gigabyte na stock (990/1425) plus Gigabyte daje samo 118MH/s.

Poslednja izmena:
Kontaktira me lik, za 280x bez garancije, kaze imam ponude ali za 220 evra je tvoja, ahahahahahahah, jedva cekam da padne cena pa da im nudim 50 evra sa zadovoljstvom

Ne zna taj na kog je naleteo... ;)

Kontaktira me lik, za 280x bez garancije, kaze imam ponude ali za 220 evra je tvoja, ahahahahahahah, jedva cekam da padne cena pa da im nudim 50 evra sa zadovoljstvom

PA ti prodajes isto.

Nazad
Vrh Dno