Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Na samom startu ovih prica 2012-te nije se imalo hardwera za biranje a ni novca za rasipanje tako da je bilo vadjenje iz podruma ili ispod kreveta jer prokleti LC od 550W nece da potera 3X5850 vec mora necima da se pomogne... Lako je sad gledati u napajanja i biti mnogo pametan, kad smo vam ovde sve razradeli tako da je dovoljno samo da procitate temu koja u to vreme nije ni postojala, vec neki forum sa svojim serverom koji se zvao Bitkoin Balkan gde je sve bilo sturo nekako, slab je bio support mada ga je bilo nije da nije... neki novcic koji se pojavio kao drugi nosio je ime LTC i "nismo" bili ludi da ga kopamo jer jos nije ni cenu imao, ti Codegeni i LC-ovi su tiho umirali i znao sam kad ustanem ujutru prvo pogledam minere pa kad vidim da neki ne radi idem u drugu sobu da omirisem napajanje i znam da je je crklo...

a pre neki dan sam trazio ovde onde bese negde jedan fronitier od 350w jer ispade da mi zafaljuje struje za jednu r9 270 i posto ga nisam naso uzeoneki ENERMAX pro od 380w, lagano tera 2 270-ice te sam rasteretio Silverstone 850W koje sad gura samo 3X 270 i 1X7950...

Poslednja izmena:
nije lako sad biti pametan u vezi codegen,to napajanje (i zito,frontier i slicni) je oduvek poznato da crkava i samo od sebe, to se zna vec 10-15 god. To su najgora kineska napajanja od 1000din, i pre 7 god ili koliko vec,kada se kretalo sa btc se znalo kakva su... niko nije stavljao jednu grafu na njih u gotove sh*t konfiguracije (ili kineska obicna kucista),a ne vise.

Poslednja izmena:
Na samom startu ovih prica 2012-te nije se imalo hardwera za biranje a ni novca za rasipanje tako da je bilo vadjenje iz podruma ili ispod kreveta jer prokleti LC od 550W nece da potera 3X5850 vec mora necima da se pomogne... Lako je sad gledati u napajanja i biti mnogo pametan, kad smo vam ovde sve razradeli tako da je dovoljno samo da procitate temu koja u to vreme nije ni postojala, vec neki forum sa svojim serverom koji se zvao Bitkoin Balkan gde je sve bilo sturo nekako, slab je bio support mada ga je bilo nije da nije... neki novcic koji se pojavio kao drugi nosio je ime LTC i "nismo" bili ludi da ga kopamo jer jos nije ni cenu imao, ti Codegeni i LC-ovi su tiho umirali i znao sam kad ustanem ujutru prvo pogledam minere pa kad vidim da neki ne radi idem u drugu sobu da omirisem napajanje i znam da je je crklo...

a pre neki dan sam trazio ovde onde bese negde jedan fronitier od 350w jer ispade da mi zafaljuje struje za jednu r9 270 i posto ga nisam naso uzeoneki ENERMAX pro od 380w, lagano tera 2 270-ice te sam rasteretio Silverstone 850W koje sad gura samo 3X 270 i 1X7950...
Na Bitkoinbalkanforumu bar nije bilo dezinformacija kao ovde a nešto te se i ne sjećam otud ako ti je ime isto. Taj forum postoji i sad i sasvim lijepo izgleda - mnogo mi je ljepši nego ovaj.Takođe,članovi su bili mnogo odmjereniji,ljubazniji i malo ko je mislio da samo on sve zna a da drugi pojma nemaju.Ovde svako od vas ko je nabio neke poruke pišući sve i svašta misli da samo on rudari od pitaj Boga kad i da sve zna. Prvo si večeras napisao da o LC Power napajanju nemaš mišljenje a kasnije da si ih pogoreo ne znam koliko. Ne možeš pričati da LC Power ne valja i porediti ga sa najgorim napajanjima. Mislim možeš s aspekta prava - imaš pravo na svoje mišljenje,naravno. To što si ti mislio 3 x 5850 da "nakačiš" na LC od 550 W pa ih ono nije moglo da potjera ili su ti crkavala govori loše o tebi a ne o napajanju . Je li možda negdje piše da LC Power od 550 W ima toliko W na +12V granama a sa kojima se napajaju grafičke pa da kačiš 3 5850 na njega a svaka ima TDP od 150W? Ne piše sigurno i pretpostavljam da ono ima samo jedan 6 PIN konektor , pa neka ima i 2 a ti bi kačio 3 grafičke. Znači da si napajanja uništio preopteretivši ih,ako je to već sa LC Power napajanjima tad bio slučaj pa da nisu imala zaštitu od preopterećenja. Moje je i tad imalo zaštitu od preopterećenja i gasilo se je na preopterećenju i nikad ništa nije otišlo. Ali već model LC 600H je počeo da smrdi i da nisam ostao namjerno da gledam šta će biti - spalilo bi se (da li nema zaštitu od preopterećenja ili na njemu nije radila).Ne želim da trošim svoje vrijeme i energiju na dalju raspravu,ali nije u redu iznositi neprovjerene činjenice i ljudima plasirati poluistine. Enermax je normalno pojam za klasu napajanja i ja lično nemam ništa slabije (sad) od Enermax Platimax 1500 W napajanja a da ne govorim o najjačem napajanju na planeti koje je urađeno u saradnji sa čuvenim OC timom i na koja sam definitivno prešao: ( http://www.kitguru.net/components/p...-leadex-platinum-8-pack-edition-2000w-review/ ),ali to ne znači da ja sad treba da hvalim samo Enermax i Superflower i da ljude savjetujem da druga napajanja ne valjaju,iako lično ništa osim ove dvije marke ne bih kupio + Corsair AXI 1500W jer ispunjavaju sledeće uslove koje za moj lični ukus napajanje treba da ispunjava: 1. Da delarisana snaga odgovara stvarnoj kombinovanoj snazi na +12V granama 2. Da ima Titanijum ili Platinum efikasnost i 3. Da ima 1500 W i više. To trenutno ispunjavaju samo 3 modela od Superflowera (od 2000 W sa Platinum efikasnošću i 2 od 1600W sa Titanijum i Platinum efikasnošću),Corsair AXi1500 i Enermax Platimax od 1700 i 1500W. Znači,ako ćemo pričati o nekim moćnim napajanjima onda su to ta napajanja a ne neki tvoj Cooler Master od 1000 W koji uvijek laže za stvarnu snagu isto kao i kinezi (provjeri ima li Cooler Master od 1000 W isto toliko W na +12V grani kombinovano jer Enermax,Superflower i Corsair imaju sigurno - garantujem za modele koje sam naveo),Seasonic koji i nema napajanje jače od 1250 W i za koje sam lično kod sebe doživio da mi i to i drugo napajanje crkne i ti sad kao o tome nećeš ni da diskutuješ jer ti izgleda misliš da baš sve znaš i da je istina samo ono što ti znaš a da svi drugi nemaju pojma.Pa moj ekstra drug misli da je i sad najbolja marka napajanja na planeti Tagan jer je o tome ostala priča od nekad i da se ni jedno drugo ne može porediti s njim a to se sve tako brzo mijenja. Mene za svim tim zaboli briga i nisam ovo rekao radi sebe nego radi drugih neiskusnih članova (ma koliko poruka ljudi imali jer to nije mjerilo znanja) jer ne želim da ljudi budu u zabludi i da površno uče. Od mene toliko mada bih mogao u vezi napajanja da napišem diplomski,ali ne želim više definitivno da uopšte učestvujem u raspravi ili radu ovog foruma iz navedenog razloga subjektivnosti i pisanja po čuvenju ili rekla - kazala ili pak šta nam padne na pamet a ne po praktičnom testiranju (ali sa znanjem a ne preopterećenjem napajanja pa onda pljuvanja po njemu kako ne valja). I onda ste samo vi sa n poruka u pravu...I samo ste vi rudarili npr. 2012 a drugi sa manje poruka nisu....I novajlije nemaju pojma pa im možemo pisati šta stignemo. Kao onaj što prije neki dan reče kako novajlije nemaju pojma da overklokovane karte ,iako više heširaju,daju manje šejrova i da je zarada manja. A nema pojma da u Clay mineru piše crvenim slovima ako je pretjerano sa overklokom da se oc smanji, i to je lako vidjeti kako izgleda (samo treba memoriju oc na max). Isto je bilo i na početku rudarenja LTC-a , prilikom prevelikog intenziteta koji je davao veći hešrejt,ali bi onda bilo više HW grešaka npr.

Poslednja izmena:
Ja bi umesto tog 2kw kupio punu sobu raidmaxa 850ae :d

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Druze ako te ovde neko zasipa laznim infoom onda ne citaj, ako neko napise svoja iskustva, greske ili poteze koje je u to vreme iz neznanja pocinio blokiraj istog, jer nije bio uvek u pravu, ja bi na tvom mestu i sa tvojim stavom tako ...
Inace ova napajanja o kojima ti pises 2kw i sl su sa ekonomskog aspekta utopija ( ovo je moje misljenje nije tvrdnja( moram da crtam))...
Ja lepo ko covek naveo da sam prestao da gledam odredjena napajanja, sto je moja individualna odluka i ni u jednom momentu nisam pozvao na bojkot istih, ko da sam mu brknuo u oko...
P.S.
Ja jos uvek moj desktop furam u mom prvom kucistu markr FRONTIER... :)

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
Ovo postaje divno mjesto sa reklamiranje drugih foruma i mjerenje čiji je veći, al' onako na riječ, pošteno.

Gledam oglase, nisam u ovome ali sve vise me kopka da probam sa kopanjem...

Interesuje me kada bi se uzela ova masina:

Bitcoin AntMiner S3 x 14

Bitcoin AntMiner S3

Specifications:
Hash Rate: 441 GH/s±5%
Power Consumption: 340 Watt at the wall
Size: 331 mm x 137 mm x 160 mm

Interesuje me kada bih ovo uzeo, to se samo prikljuci i on radi svoj posao, nista dodatno ne treba?

Na Bitkoinbalkanforumu bar nije bilo dezinformacija kao ovde a nešto te se i ne sjećam otud ako ti je ime isto. Taj forum postoji i sad i sasvim lijepo izgleda - mnogo mi je ljepši nego ovaj.Takođe,članovi su bili mnogo odmjereniji,ljubazniji i malo ko je mislio da samo on sve zna a da drugi pojma nemaju.Ovde svako od vas ko je nabio neke poruke pišući sve i svašta misli da samo on rudari od pitaj Boga kad i da sve zna. Prvo si večeras napisao da o LC Power napajanju nemaš mišljenje a kasnije da si ih pogoreo ne znam koliko. Ne možeš pričati da LC Power ne valja i porediti ga sa najgorim napajanjima. Mislim možeš s aspekta prava - imaš pravo na svoje mišljenje,naravno. To što si ti mislio 3 x 5850 da "nakačiš" na LC od 550 W pa ih ono nije moglo da potjera ili su ti crkavala govori loše o tebi a ne o napajanju . Je li možda negdje piše da LC Power od 550 W ima toliko W na +12V granama a sa kojima se napajaju grafičke pa da kačiš 3 5850 na njega a svaka ima TDP od 150W? Ne piše sigurno i pretpostavljam da ono ima samo jedan 6 PIN konektor , pa neka ima i 2 a ti bi kačio 3 grafičke. Znači da si napajanja uništio preopteretivši ih,ako je to već sa LC Power napajanjima tad bio slučaj pa da nisu imala zaštitu od preopterećenja. Moje je i tad imalo zaštitu od preopterećenja i gasilo se je na preopterećenju i nikad ništa nije otišlo. Ali već model LC 600H je počeo da smrdi i da nisam ostao namjerno da gledam šta će biti - spalilo bi se (da li nema zaštitu od preopterećenja ili na njemu nije radila).Ne želim da trošim svoje vrijeme i energiju na dalju raspravu,ali nije u redu iznositi neprovjerene činjenice i ljudima plasirati poluistine. Enermax je normalno pojam za klasu napajanja i ja lično nemam ništa slabije (sad) od Enermax Platimax 1500 W napajanja a da ne govorim o najjačem napajanju na planeti koje je urađeno u saradnji sa čuvenim OC timom i na koja sam definitivno prešao: ( http://www.kitguru.net/components/p...-leadex-platinum-8-pack-edition-2000w-review/ ),ali to ne znači da ja sad treba da hvalim samo Enermax i Superflower i da ljude savjetujem da druga napajanja ne valjaju,iako lično ništa osim ove dvije marke ne bih kupio + Corsair AXI 1500W jer ispunjavaju sledeće uslove koje za moj lični ukus napajanje treba da ispunjava: 1. Da delarisana snaga odgovara stvarnoj kombinovanoj snazi na +12V granama 2. Da ima Titanijum ili Platinum efikasnost i 3. Da ima 1500 W i više. To trenutno ispunjavaju samo 3 modela od Superflowera (od 2000 W sa Platinum efikasnošću i 2 od 1600W sa Titanijum i Platinum efikasnošću),Corsair AXi1500 i Enermax Platimax od 1700 i 1500W. Znači,ako ćemo pričati o nekim moćnim napajanjima onda su to ta napajanja a ne neki tvoj Cooler Master od 1000 W koji uvijek laže za stvarnu snagu isto kao i kinezi (provjeri ima li Cooler Master od 1000 W isto toliko W na +12V grani kombinovano jer Enermax,Superflower i Corsair imaju sigurno - garantujem za modele koje sam naveo),Seasonic koji i nema napajanje jače od 1250 W i za koje sam lično kod sebe doživio da mi i to i drugo napajanje crkne i ti sad kao o tome nećeš ni da diskutuješ jer ti izgleda misliš da baš sve znaš i da je istina samo ono što ti znaš a da svi drugi nemaju pojma.Pa moj ekstra drug misli da je i sad najbolja marka napajanja na planeti Tagan jer je o tome ostala priča od nekad i da se ni jedno drugo ne može porediti s njim a to se sve tako brzo mijenja. Mene za svim tim zaboli briga i nisam ovo rekao radi sebe nego radi drugih neiskusnih članova (ma koliko poruka ljudi imali jer to nije mjerilo znanja) jer ne želim da ljudi budu u zabludi i da površno uče. Od mene toliko mada bih mogao u vezi napajanja da napišem diplomski,ali ne želim više definitivno da uopšte učestvujem u raspravi ili radu ovog foruma iz navedenog razloga subjektivnosti i pisanja po čuvenju ili rekla - kazala ili pak šta nam padne na pamet a ne po praktičnom testiranju (ali sa znanjem a ne preopterećenjem napajanja pa onda pljuvanja po njemu kako ne valja). I onda ste samo vi sa n poruka u pravu...I samo ste vi rudarili npr. 2012 a drugi sa manje poruka nisu....I novajlije nemaju pojma pa im možemo pisati šta stignemo. Kao onaj što prije neki dan reče kako novajlije nemaju pojma da overklokovane karte ,iako više heširaju,daju manje šejrova i da je zarada manja. A nema pojma da u Clay mineru piše crvenim slovima ako je pretjerano sa overklokom da se oc smanji, i to je lako vidjeti kako izgleda (samo treba memoriju oc na max). Isto je bilo i na početku rudarenja LTC-a , prilikom prevelikog intenziteta koji je davao veći hešrejt,ali bi onda bilo više HW grešaka npr.

Registrovao si se ovde u maju i dosao si da drzis lekciju ljudima o napajanjima (pretpostavljam da imas i drugi profil na ovom forumu sa xxx poruka a da ti je ovaj lazni, no nebitno je), pricas nam o nekom forumu koji je mnogo ljepsi od ovoga? pa idi tamo nemoj nama drzati ovde lekcije pravopisa i znanja
Kad smo kod znanja podebljao sam nesto sto mi je upalo u oci na 12V grani, niti jedno napajanje se ne oznacava sa"W" na 12V grani nego sa Amperima = A slovo... pricas o napajanjima od 2Kw i rudarenju sta kacis na ta napajanja? kao sto kolega rece sa stanovista ekonomicnosti potpuno neisplativa napajanja, a ti ovde pises kao da je to best buy, mozda neko od novi ljudi i krene u rudarenje pa te poslusa, pa na kraju skonta da su to bacene pare.

U prvoj recenici si napisao da se ovde sire dezinformacije, a upravo si ti taj koji sa ovakvim postovima siris dezinformacije... to toliko ne bi dalje.

da se dovezem oko toga da ne valjaju CM napajanja,a rudari dobro znaju v1000 napajanje koje se super pokazalo i u kojem se nalazi seasonic

Pusti bolan covjek kaze da je Cm V 1000 isto sto i kinez :d sta imas dalje komentarisati.

Gledam oglase, nisam u ovome ali sve vise me kopka da probam sa kopanjem...

Interesuje me kada bi se uzela ova masina:

Bitcoin AntMiner S3 x 14

Bitcoin AntMiner S3

Specifications:
Hash Rate: 441 GH/s±5%
Power Consumption: 340 Watt at the wall
Size: 331 mm x 137 mm x 160 mm

Interesuje me kada bih ovo uzeo, to se samo prikljuci i on radi svoj posao, nista dodatno ne treba?

Taj S3 ne moze ni da iskopa za struju koju potrosi. To se jedino isplati ako ga dobijes na poklon i imas džaba struju :)

U trenutku kada je pitanje da li je za Rig potrebno napajanje od preko 850KW ne vjerujem da je kolega bio ozbiljan sa prijedlogom napajanja od 2KW.

Ideja o nabavci većeg broja Raidmax 850-ki sve objasnila.

........Takođe,članovi su bili mnogo odmjereniji,ljubazniji i malo ko je mislio da samo on sve zna a da drugi pojma nemaju.Ovde svako od vas ko je nabio neke poruke pišući sve i svašta misli da samo on rudari od pitaj Boga kad i da sve zna.
Au, kakvo paušalno ( uvredljivo) etiketiranje većine članova koji učestvuju u ovom delu foruma. :zgran:

Od mene toliko mada bih mogao u vezi napajanja da napišem diplomski,ali ne želim više definitivno da uopšte učestvujem u raspravi ili radu ovog foruma iz navedenog razloga subjektivnosti i pisanja po čuvenju ili rekla - kazala ili pak šta nam padne na pamet a ne po praktičnom testiranju (ali sa znanjem a ne preopterećenjem napajanja pa onda pljuvanja po njemu kako ne valja). I onda ste samo vi sa n poruka u pravu..

Čovek je naveo lična (drugačije rečeno, subjektivna) praktična iskustva sa odredjenim napajanjima i ne vidim kako to onda spada u "rekla-kazala" i "ne po praktičnom testiranju".

:alo:Stvarno ne vidim zašto pojedinim ljudima forum služi za pljuvanje po ostalima i lečenje ličnih frustracija...

pa gde ce drugo :D zasta sluzi forum i internet

ali slazem se sa jednim, nije bitno ko koliko poruka ima ili koliko dugo je clan, svako moze da prenese svoja iskustva i potkrpi ih cinjenicama ;) uostalom ja sam otisao sa sk foruma upravo zbog tog razloga, tamo je svako ko nabije 500+ poruka najpametniji iako se sa racunarom sreo tek pre 2 meseca. Ovde ipak mislim da su ljudi malo ozbiljniji i iskusniji tako da Vas molim da ova tema ne ode na drugu stranu i trpanju strana badava. I ja kada sam u ovoj temi postavio prvo pitanje docekalo me je nekoliko poruka "procitaj temu od pocetka" iako je prvih nekoliko strana bilo i dosta spama ipak sam nasao sto me je zanimalo, a moglo je da se odgovori jednostavnim "da". A imajte na umu i da oni koji spadaju medju onima koji najvise znaju i imaju najvise informacija i iskustva, ovde ili nisu clanovi ili samo citaju i retko ili nikad napisu neki post ;)

Želeo bih da podelim jedno iskustvo sa svima po pitanju napajanja. Naime, većinu opreme za rudarenje sam naručio preko Mađarske. Avaj, jedno napajanje crkne, ja ga pošaljem nazad i u međuvremenu uzmem drugo kod domaćeg ditributera preko weba. Sve to beše u maju. Pošto sam tražio sweet spot za promaju, pomeram ja te rigove i uočim da je nalepnica sa serijskim brojem na tom napajanju pocepana. Ono što sad predstoji je da vidim koliko ću uspeha imati u nadmudrivanju sa tim distributerom, jer su rokovi za bezuslovni povraćaj preko weba prošli a i pitanje je dokazivanja ko je pocepao nalepnicu. Mislim, napajanje radi ali garancija je po onome kako ja to shvatam nevažeća jer je napajanje otvarano.

Toliko o domaćoj garanciji za sada.

Pobedi pobedi, kupca kupca...

Ja kad sam kupovao i sklapao rigove nisam dobio ni jednu komponentu, a da nije bila upakovana fabricki u celofan ili da su ostecene naljepnice na kutiji gdje se komponenta otvara. Uopste nisam htio obracati paznju na to vec kad sam preuzimao komponente nisu mi htjeli prodati jedno od napajanje koje sam narucio jer je stiglo sa poderanim celofanom. Vadili smo napajanje iz kutije i na njemu nije bilo ni mrva prasine ni tragova koristenja ali dzaba, nisu mi htijeli prodati iako sam insistirao jer mi se nije cekalo da stigne novo upakovano u neostecen celofan. Na kraju su mi objasnili da ne znaju razlog zasto je pakovanje otvoreno, da li je neko cackao po napajanju i da li je uopste napajanje 100% ispravno, prikljucujem na njega opremu vrijednu 1500 € i da ne zele da rizikuju ili da preuzimaju odgovornost na sebe ukoliko nesto od te opreme crkne zbog moguceg problema sa napajanjem. Iiiiii..od tad ne zelim nista uzeti, a da nije u originalnoj ambalazi, cak i na vecini uredjaja pise da uredjaj ne preuzimas ukoliko vidis da je markica/naljepnica ostecena na dijelu gdje se kutija otvara.

U pitanju je nažalost napajanje sa jako lošim pakovanjem, uzeto za prvu pomoć za uskakanje kad zatreba:
http://www.nikktech.com/main/articl...00w-power-supply-unit-review?showall=&start=2
To mi se još jednom desilo kada sam naručivao preko weba kod domaćih distributera. Sa ove distance deluje mi kao da nije toliko redak slučaj i da to rade naročito preko weba kada ni ne vidiš šta preuzimaš dok ne preuzmeš.

U svakom slučaju moraću više da obratim pažnju ubuduće. Ovi me u svakom slučaju više neće videti kao kupca osim ako ne zamene napajanje. Šibicarenje...

pitanje za vas sa usb ekstenderima... jel koristite one adaptere sata na molex sto dolaze uz njih? ja ih cisto probao, 12v zica se bas greje, a nije nesto tanka pa da mi to izgleda kao problem...

kod mene je sve hladno, sad pipao i na 270x i na 380, proveri jel ti je dobar kontakt, oce to da greje ako nije dobro. inace meni ovi usb ekstenderi ni ne rade ako im nije priljucen moleks, za razliku od onih obicnih ekstendera na kojima nikad nisam koristio molekse
jedinu zamerku koju imam na usb ekstendere je da im se odlepi onaj sundjerčić sa donje strane :)

Poslednja izmena:
dva sam probao, dobro su ukljuceni, zuta zica se greje :D
znaci ide kabl iz napajanja sa sata konektorima, on normalan, hladan, ali od sata konektora do molexa na ekstenderu je zica vruca... :D

svakako ih ne koristim, ide direkno moleks, nego za jednu mi zafalilo pa sam stavio taj adapter...

ne reche koja grafa i klok.
ako je neka single 8 pin 380 ica... pa josh nije undervoltovana... eto grejanja zute zice

Vrh Dno