Na Bitkoinbalkanforumu bar nije bilo dezinformacija kao ovde a nešto te se i ne sjećam otud ako ti je ime isto. Taj forum postoji i sad i sasvim lijepo izgleda - mnogo mi je ljepši nego ovaj.Takođe,članovi su bili mnogo odmjereniji,ljubazniji i malo ko je mislio da samo on sve zna a da drugi pojma nemaju.Ovde svako od vas ko je nabio neke poruke pišući sve i svašta misli da samo on rudari od pitaj Boga kad i da sve zna. Prvo si večeras napisao da o LC Power napajanju nemaš mišljenje a kasnije da si ih pogoreo ne znam koliko. Ne možeš pričati da LC Power ne valja i porediti ga sa najgorim napajanjima. Mislim možeš s aspekta prava - imaš pravo na svoje mišljenje,naravno. To što si ti mislio 3 x 5850 da "nakačiš" na LC od 550 W pa ih ono nije moglo da potjera ili su ti crkavala govori loše o tebi a ne o napajanju . Je li možda negdje piše da LC Power od 550 W ima toliko
W na +12V granama a sa kojima se napajaju grafičke pa da kačiš 3 5850 na njega a svaka ima TDP od 150W? Ne piše sigurno i pretpostavljam da ono ima samo jedan 6 PIN konektor , pa neka ima i 2 a ti bi kačio 3 grafičke. Znači da si napajanja uništio preopteretivši ih,ako je to već sa LC Power napajanjima tad bio slučaj pa da nisu imala zaštitu od preopterećenja. Moje je i tad imalo zaštitu od preopterećenja i gasilo se je na preopterećenju i nikad ništa nije otišlo. Ali već model LC 600H je počeo da smrdi i da nisam ostao namjerno da gledam šta će biti - spalilo bi se (da li nema zaštitu od preopterećenja ili na njemu nije radila).Ne želim da trošim svoje vrijeme i energiju na dalju raspravu,ali nije u redu iznositi neprovjerene činjenice i ljudima plasirati poluistine. Enermax je normalno pojam za klasu napajanja i ja lično nemam ništa slabije (sad) od Enermax Platimax 1500 W napajanja a da ne govorim o najjačem napajanju na planeti koje je urađeno u saradnji sa čuvenim OC timom i na koja sam definitivno prešao: (
http://www.kitguru.net/components/p...-leadex-platinum-8-pack-edition-2000w-review/ ),ali to ne znači da ja sad treba da hvalim samo Enermax i Superflower i da ljude savjetujem da druga napajanja ne valjaju,iako lično ništa osim ove dvije marke ne bih kupio + Corsair AXI 1500W jer ispunjavaju sledeće uslove koje za moj lični ukus napajanje treba da ispunjava: 1. Da delarisana snaga odgovara stvarnoj kombinovanoj snazi na +12V granama 2. Da ima Titanijum ili Platinum efikasnost i 3. Da ima 1500 W i više. To trenutno ispunjavaju samo 3 modela od Superflowera (od 2000 W sa Platinum efikasnošću i 2 od 1600W sa Titanijum i Platinum efikasnošću),Corsair AXi1500 i Enermax Platimax od 1700 i 1500W. Znači,ako ćemo pričati o nekim moćnim napajanjima onda su to ta napajanja a ne neki tvoj Cooler Master od 1000 W koji uvijek laže za stvarnu snagu isto kao i kinezi (provjeri ima li Cooler Master od 1000 W isto toliko
W na +12V grani kombinovano jer Enermax,Superflower i Corsair imaju sigurno - garantujem za modele koje sam naveo),Seasonic koji i nema napajanje jače od 1250 W i za koje sam lično kod sebe doživio da mi i to i drugo napajanje crkne i ti sad kao o tome nećeš ni da diskutuješ jer ti izgleda misliš da baš sve znaš i da je istina samo ono što ti znaš a da svi drugi nemaju pojma.Pa moj ekstra drug misli da je i sad najbolja marka napajanja na planeti Tagan jer je o tome ostala priča od nekad i da se ni jedno drugo ne može porediti s njim a to se sve tako brzo mijenja. Mene za svim tim zaboli briga i nisam ovo rekao radi sebe nego radi drugih neiskusnih članova (ma koliko poruka ljudi imali jer to nije mjerilo znanja) jer ne želim da ljudi budu u zabludi i da površno uče. Od mene toliko mada bih mogao u vezi napajanja da napišem diplomski,ali ne želim više definitivno da uopšte učestvujem u raspravi ili radu ovog foruma iz navedenog razloga subjektivnosti i pisanja po čuvenju ili rekla - kazala ili pak šta nam padne na pamet a ne po praktičnom testiranju (ali sa znanjem a ne preopterećenjem napajanja pa onda pljuvanja po njemu kako ne valja). I onda ste samo vi sa n poruka u pravu...I samo ste vi rudarili npr. 2012 a drugi sa manje poruka nisu....I novajlije nemaju pojma pa im možemo pisati šta stignemo. Kao onaj što prije neki dan reče kako novajlije nemaju pojma da overklokovane karte ,iako više heširaju,daju manje šejrova i da je zarada manja. A nema pojma da u Clay mineru piše crvenim slovima ako je pretjerano sa overklokom da se oc smanji, i to je lako vidjeti kako izgleda (samo treba memoriju oc na max). Isto je bilo i na početku rudarenja LTC-a , prilikom prevelikog intenziteta koji je davao veći hešrejt,ali bi onda bilo više HW grešaka npr.