Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To se zove trotlovanje, nizak ti napon...

Cudni su putevi Bozji...

Vraceno na def sve, isto tako ima padove na grafiku.
Cudno mi je sto toplija karta radi na 1.08v def, a hladnija na 1.15v... Barem tako pise u gpuz.

zavisi od chipa na koliko ce raditi default napon, sve je to dobro samo spusti na -100mV ili teraj jos koliko moze nize od toga da je stabilno i ne diraj nista.

zavisi od chipa na koliko ce raditi default napon, sve je to dobro samo spusti na -100mV ili teraj jos koliko moze nize od toga da je stabilno i ne diraj nista.

na -80 su sad, jedna ide na ispod 1v... druga na 1.05.
Pretpostavljam da tu koja je na 1v necu moci nize,ali probacu :D
Kako da omogucim ispod -100? Samo dotle mogu da pomeram.

Samo mi je cudno to padanje zauzeca koje je isto i na def.

Zauzeće se stabilizuje na 98-99% nakon odredjenog vremena pogotovo nakon menjanja DAG-a ili pokretanja miner-a...bar je kod mene tako i to na 280x...proveri nakon ~15 minuta...

Poslednja izmena:
I posle sat vremena je isto...
Inace normalno radi miner i daje mi normalan prosek na sajtu.

Koje su ti setx GPU komande u .bat fajlu?

edit:
moguće i da je do slabe optimizacije minera (ima ih više) za te karte....ajd nek proveri i javi se neko ko ima te karte

Poslednja izmena:
nemam nikakve komande,samo da startuje miner...

ako neko ima sredjen .bat fajl, slobodno neka okaci :)

inace sam odusevljen temperaturama sa undervoltom i malo pojacanim ventilatorima :D

hvala puno, sad cu pokusam :)

sad mi pade na pamet, koji sam *****, ja nisam brisao DAG uopste posle dodavanja jos dve karte... da nije problem do toga?
ponavljam, na grafiku na coinotronu mi je sve najnormalnije,daje mi sve lepo...

Kako bese podmazivanje ventova na 280x asusima, nemoguca misija ili? Busenje bih izbegao zbog garancije

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Uneo sam parametre sa linka, sada mi daje 58mhs umesto 60, ali zauzece i dalje pada.

Smart se630, na njemu 280x i 380.
Cs550m, na njemu ploca, molexi sa risera i 380.

Kako bese podmazivanje ventova na 280x asusima, nemoguca misija ili? Busenje bih izbegao zbog garancije

u principu treba dvoje ljudi (lakse se obavlja "operacija") dva srafcigera i princip poluge samo iskoci osovina(znaci jedan srafciger sa jedne strane drugi sa druge) ako imas puno grafa napravis alat da ima malu kukicu koju podvuces sipod kulera(lakse je tako) isto sa dve strane i samo iskoci
ps nisam radio licno tako su mi odjasnjavali ljudi koji su rasturali asuse i nadosli na ovu foru

Da li moze osovina da pukne prilikom ovakvog vadjenja jer vidim da mi jedan vent seta levo-desno, verovatno se nesto rasklimalo?

sa masinom si na preko 85% rada napajanja...veoma je moguce da napajanje trotluje tako da se ne cudis za tu jednu 380. TO je jednom recju budzevina na maksimumu rada i ne moze da radi komotno!
85 posto?
Undervoltovana grafa -100mv, celeron i 1hdd, 3
molexa.
Po mom proracunu, plafon 300w, napajanje ledeno.

Evo stavio sam obe 380 na smart 630, a 280x na cs550m

280x ne mrda, a ove dve i dalje imaju kratke padove na graficima na usage. Klokovi ne mrdaju,napon standardno malcice varira.

ddaaf2b9194f59c877e16367298e3070.jpg

85 posto?
Undervoltovana grafa -100mv, celeron i 1hdd, 3
molexa.
Po mom proracunu, plafon 300w, napajanje ledeno.

Evo stavio sam obe 380 na smart 630, a 280x na cs550m

280x ne mrda, a ove dve i dalje imaju kratke padove na graficima na usage. Klokovi ne mrdaju,napon standardno malcice varira.

koji driver?

pa hmmmm....ne bi trebalo da se to desava, ajde da kazemo da smo izbili dosta mogucnosti da je nesto drugo...moguce je da je do cipa ko sto gore neko rece...

ono radi najnormalnije sve, sad sto to tako pokazuje - pitaj boga...
inace karte ledene,mnogo mi se svidjaju. napajanja takodje rasterecena skroz, duvaju hladan vazduh... moracu da nabavim merac potrosnje,cisto da vidim koliko vuku ciste dve 380-ke (naravno minus oni molexi koji su na drugom napajanju, koliko li daju,oko 50w valjda?)
probao sam one parametre sto mi neko rece,cini mi se da je jos gore bilo (mozda mi se samo cini :D ), a i 2mhs manje je davalo.

Konacno da se neko javi, sad mi je lakse...
Na -100mv rade, morace trixx za ispod?

Poslednja izmena:
Vrh Dno