Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jesam po 20 puta svaku karticu...imas dve opcije

1. imas opciju da rastavis ventove (bolja opcija), na nacin da rastavis rotor od statora (sredisnji deo venta)i tu sipas balistol ulje ili

2. dok rade da na vent koji je stao ili poceo da krca, odvojis blago rotor od statora (tipa pola centimetra) i onda tu sipas ulje (na flasici ulja trebas imati tanku slamcicu kako bi mogla da udje taj mali otvor koji si napravio).

Ova druga varijanta je malo neurednija jer mozes malo sipnuti i oko venta sto naravno nece uticati na rad ali onda kasnije moras cistiti.

Nikako busiti ti ventovi se samo.tzv svuku i.podmazu.i vrate i sve super

pa jesi probao da svuces neki da vidis kako je to prtena rabota??? ja sam probao na vise komada i nisam uspeo, mozda za to ima neka specijalna alatka ALI u principu rasturio sam jedan koji je crko i vido da su napravljeni da se ne rasturaju vec dok traju a nakon toga prc...

Ma nema busenja nikakvog, malo spretnosti sa prstima kod rastavljanja i to je to. Ako pukne znaci da je vec bio gotov, tj. stator je pukao ili bio napuknut pa se ga samo dokrajcio. Inace napravljeno je da moze da se rastavi max do 15 puta i onda puca svakako. Naravno kao i zub ako na vreme primetite devijaciju venta onda ce se moci i vise puta rastavljati. Ja sam ih sve narucio ponovo i stavio i sada je sve kao novo :) jer vise nije bilo smisla da se dopunjavaju :)

Jesam po 20 puta svaku karticu...imas dve opcije

1. imas opciju da rastavis ventove (bolja opcija), na nacin da rastavis rotor od statora (sredisnji deo venta)i tu sipas balistol ulje ili

2. dok rade da na vent koji je stao ili poceo da krca, odvojis blago rotor od statora (tipa pola centimetra) i onda tu sipas ulje (na flasici ulja trebas imati tanku slamcicu kako bi mogla da udje taj mali otvor koji si napravio).

Ova druga varijanta je malo neurednija jer mozes malo sipnuti i oko venta sto naravno nece uticati na rad ali onda kasnije moras cistiti.

Skinuo sam jedan ono bas kako da se izrazim "kleca" ljulja se ne znam kako da objasnim vjerovatno znas na sta mislim, e sad ja sam probao to da ga skinem ali kao sto @Bojan kaze ne ide isto ko da ima negdje nesto pa mu zapinje nisam uspio pronaci nacin kako ga skinuti a da ga ne ostetim.
Za drugi nacin to bi mogao odvoji se on malo i tu bi mu mogao ubrzizgati malo ulja... to cu i oprobati hvala ti ;)

Mozes i tako, a slobodno daj malo snage kada rastavljas, a ako pukne vec je onda bio nacet tako da mu nema pomoci. Bez pucanja ce moci da se rastavlja i rastavlja. Kao sto rekoh moze i druga varijanta stim da uzmes balistol sa slamcicom ili vec sta imas sa tankom cevcicom koja lepo udje unutra i radi posao :)

nema na cemu :)

Poslednja izmena:
Za.alat malo.snalzljivosti nije na odmet uzmete vecu pincetu (celicnu) savijete joj vrhove jedno ka drugom i eto vam tzv radapciger ili ti alat za skidanje elise , ako ne znate sa prstima

Ja sam u pocetku sa dve cackalice radio, pa sam onda skontao sa prstima :) malo prakse i ide :)

Ja sam provalio sklop tek kad sam rasturio jedan vent i tada sam nasao i nacin da podmazem...
Ja ventove busim odozdo, burgijom 1mm u centar, kad probusim plastiku vidi se osovina, madjutim iznad osovine se nalazi plasticna folija koja je jako klizava i ne moze da se probusi burgijom, ja napalim zicu precnika 1mm i kroz vec postojecu rupu koju sam izbusio izgorim i tu plasticnu foliju(napravim rupicu) da bi mogla smesa za podmazivanje da prodje... podmazujem smesom masinskog ulja i litijumske masti, nasipam u spric i iglu zabodem u rupu, smesa mora da bude razgrejana da bi mogla da prodje kroz iglu, nakon toga zalepim izolir trakom da nebi iscurelo i to je to... nikad isti vent nisam podmazao 2 puta, svi rade...

Da to je istina masinko ulje je jos bolje, kao i litijumska mast...ja sam sa ovim uljem iz neke glupe navike ali definitivno cu ove nove ventove sa tom smesom mazati!

Ako vec mozes prstima ili kako god uspes da rasturis vent a da ga ne slomis onda slobodno upotrebi samo litijumsku mast, ja je razredjujem masinskim uljem da bi mogla da prodje kroz iglu i nista drugo...

Ja sam provalio sklop tek kad sam rasturio jedan vent i tada sam nasao i nacin da podmazem...
Ja ventove busim odozdo, burgijom 1mm u centar, kad probusim plastiku vidi se osovina, madjutim iznad osovine se nalazi plasticna folija koja je jako klizava i ne moze da se probusi burgijom, ja napalim zicu precnika 1mm i kroz vec postojecu rupu koju sam izbusio izgorim i tu plasticnu foliju(napravim rupicu) da bi mogla smesa za podmazivanje da prodje... podmazujem smesom masinskog ulja i litijumske masti, nasipam u spric i iglu zabodem u rupu, smesa mora da bude razgrejana da bi mogla da prodje kroz iglu, nakon toga zalepim izolir trakom da nebi iscurelo i to je to... nikad isti vent nisam podmazao 2 puta, svi rade...

Pa to sam i ja druze mislio da izbusim jer sam to gledao na netu da lik radi na OC forumu, i nabavio sam bas tu mast, ali evo @phoenix kaze jok busiti :D
Ja koliko sam skonta ne busi se tacno u centar, ali nije bas jasno vidljivo na videu koji sam gledao posto vec imas iskustva aj malo razjasni gdje da ga tacno izbusim :d najbolje bi bilo da se uspije skinuti, ali kod mene je nesto to tesko uraditi ja mislim da nema sanse imam osjecaj da ce se prije slomiti nego skinuti.

Skinem nalepnicu i busim u centar:

Pogledajte prilog 197789

nema tu mnogo posla ja busim burgijom od 1mm na koju sam nalepio na gornjem delu traku da bih mogao da je okrecem prstima, debljina plastike je oko 1mm i veoma se lako busi, kad probijes osetices, ispod se vidi osovina, onda napaljenom zicom izbusis onu klizavu providnu plastiku da bude isa kao i rupa koju si izbusio na telu... kad povuces propeler osovina podje na dole i ostavi prostor da ubrizgas ulje ili mast (cime vec podmazujes)... sve sto radite radite na svoj rizik namoj posle da bude nekih ovde prozivki, ja sam vam opisao kako ja resavam problem sa podmazivanjem...

Ok hvala, imam i burgiju i rucnu busilicu pa cu polako u centar :p jasno mi je sad sve mora da uspije inace tebe cu tuzit :p

samo u Strazbur... :)
EDIT:

Pogledajte prilog 197790

vidis ovo malo belo okruglo sranjce e to je osigurac i on drzi propeler sa osovinom da ne mozes da ih izvuces iz kucista statora i napravljeno je tako kvarno da bi ventilatori riknjavali nista drugo... E sad ja sam probao vise puta da izvucem i uvek je bilo na ivicu loma ali se nikad nije izvukao propeler...
EDIT:

e sad naso:
Pogledajte prilog 197792

kad izbusis rupu ti ulazis ovde :laugh:

Poslednja izmena:
... sve sto radite radite na svoj rizik namoj posle da bude nekih ovde prozivki, ja sam vam opisao kako ja resavam problem sa podmazivanjem...

ne moze to tako, kod nas je opste poznato da je za neuspeh uvek neko drugi kriv! :d

jel ima neko Gigabyte GA-965P-S3 plocu? jeste matora ali ima 3 pcie :D
ako ima neko nek javi podesavanja u biosu, nece makina da se pali kad steknem kartu u 1x...znaci hocesa extenderom na 16x ali cim mu dodam kartu na 1x ni do biosa da dobaci:d

EDIT: reseno radi :D

Poslednja izmena:
samo u Strazbur... :)
EDIT:

Pogledajte prilog 197790

vidis ovo malo belo okruglo sranjce e to je osigurac i on drzi propeler sa osovinom da ne mozes da ih izvuces iz kucista statora i napravljeno je tako kvarno da bi ventilatori riknjavali nista drugo... E sad ja sam probao vise puta da izvucem i uvek je bilo na ivicu loma ali se nikad nije izvukao propeler...
EDIT:

e sad naso:
Pogledajte prilog 197792

kad izbusis rupu ti ulazis ovde :laugh:

Da bas sam te slike gledao tu u toj rupi tu mast treba da bude, vjerovatno se ona vremenom potrosi i ta osovinica ostan suha to je razlog sto ventilator strada, ali ako se na vrjeme podmaze moze mu se produziti zivot.
Jasno mi je sve hvala ;)

jel ima neko Gigabyte GA-965P-S3 plocu? jeste matora ali ima 3 pcie :D
ako ima neko nek javi podesavanja u biosu, nece makina da se pali kad steknem kartu u 1x...znaci hocesa extenderom na 16x ali cim mu dodam kartu na 1x ni do biosa da dobaci:d

EDIT: reseno radi :D

I sta je bio problem

Poslednja izmena od urednika:
u biosu je stajao 32bitni, prebacili na 64bitni i to je to u menadzmentu....posto podesavanja za pcie su nikakva nema gen1, gen2, auto....sve u svemu glupost

ljudi okanite se busenja, NEMA potrebe svi fanovi se samo svuku sa osovine i normalno podmazuju, samo prvi put je tesko posle cete nauciti

Gledam sad pa me zanima iz radoznalosti. Jel se igrao neko sa r9 nano?

Vidim da preko ima da se nađe za oko 500EUR, i da na eth izbacuje oko 26Mh/s. Glavna fora je koliko vidim da su ljudi merili potrošnju i da izađe na oko 100W pri stock cklockovima što daje prostora za 'hladniju' i doduše skuplju produkciju kompaktnijih rigova.

i kod mene sve ok, klokuje se lepo, temperature ok, hynix memorija...

Nazad
Vrh Dno