Kada prodje ovde bice jos novcica...trenutno ih ima 3 koja su prilicno isplativa za kopanje ako se gleda momentalna isplativost, verovatno i vise od 3.
Nema on tu sta da spali skini napon karticama i one nece vuci vise od 150w na eth-u nek je sa ostatkom sistema 350w ukupno moze to napajanje bez problema.
Povezi ga ovako.
1xpci-ex u jednu kartu drugi u drugu kartu
2xmolex napravi 6pin ubodi u prvu kartu.
jos 2xmolex napravi 6 pin ubodi u drugu kartu.
Najsigurnija opcija ti je da ih bodes na plocu + 1 x 6pin iz napajanja i 2xmolex to 6pin.
Sama ploca i 1x6pin iz napajanja dovoljno ce biti karti, ovaj molex to 6pin nece biti toliko znacajan.
generalno najpovoljnije je:
1. Kupiti reparirane kartice (malo teže se dolazi do njih ali može da se reši)
2. Kupiti neko obično napajanje Raid 500, LC 600 office samo za mb a sve kartice priključiti na neko serversko (nije neki problem da se nađe na KP ili limundo), obično prodavac ima više serverskih napajanja tako da mi se desilo da sam od jednog kupio 4x725w dell za po 1500din po komadu, a od drugog za 5k din 4x460w HP, povremeno se pojavljuju 835w Asteryin koja su perfektna dodše malo skuplje 30e....
3. Naručiti extendere iz Kine ~300din su obični i oko 900din USB
4. novi CPU, MB i 8gb ram
Takav rig sa 4x7950 kompletan izađe ~750 u najgorem slučaju 800e, što je mnogo manje od 1100-1500e kako se gore računali, mnogo brže se odplati a i lakše proda, minimalno mu padne cena za npr godinu dana....
jos nesto, redosled na karti... da ubodem pcie na levi ili desni konektor? odakle vise povlaci,ili je jednako (nebitno gde bodem)?
ja lichno nisam za shtednju i budzenje na hw-u. novo sve najbolje, plati se malo vishe, ali si miran u svakom mogucem pogledu.
imao sam dodira i sa reparkama i nikad vishe...samo cu to reci.
Zašto? Kopaš uvek ono što je najisplativije pa od te zarade kupuj šta hoćeš, "perspektivne" coine, iPhone švalerki, burek i jogurt, Maserati...Onda to ne bi imalo smisla vise da je ulozeno vraceno odnos mali i bilo bi proporcionalno koliko god da ulozis. Gpu nije mrtav i nece biti jos duuugo. Pored tvoje preporuke za isplativost preporucio bi i mogucnost kopanja coina koji nisu trenutno isplativi sa eventualnim skokom u buducnosti. Ovo zahteva dodatno investiranje za struju i rizik koji moze biti manji ako se bas dobro istraze potencijali novcica.
Zato sto imas periode kada nemas nista isplativo za kopanje, za te periode govorim. Recimo kopao sam solarcoin i dosta drugih coina iz tog perioda koji su se isplatili pre ili kasnije. Neki odmah sa pocetka, tipa start kopanja i istovar, neke sam kopao i cekao do skoka. Na nekima nisam nista jos uvek zaradio. Poenta je da naleti susni period za koji je bas potrebno imati ili brze ruke ili zivce.Zašto? Kopaš uvek ono što je najisplativije pa od te zarade kupuj šta hoćeš, "perspektivne" coine, iPhone švalerki, burek i jogurt, Maserati...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari