Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ima na KP kod prepodavaca koji dovoze iz HU i HR pro BTC kolko oćeš i nečeka se puno...

Poslednja izmena:
Povećaj core voltage

povecao sam za 20...pa ako nastavi da puca nastavicu da povecavam...inace radio je rig i po defu pa je miner pucao ( zato je i radio na defu da otklonim tu mogucnost )...ali probacu,
da li je moguce da je problem i sa extenderima tj da li miner hoce da zabode ako je hw prblem? posto kad miner zabode 2 karte rade kao da i dalje kopaju a dve nista...sto se vidi i u ab na temperaturi

Ima na KP kod prepodavaca koji dovoze iz HU i HR pro BTC kolko oćeš i nečeka se puno...

Nebih bas da dolazim u Srbiju zbog jedne ploce :D

@zhex84 moze biti i do extendera ali se ugavnom desava kad je klok nestabilan pa treba ili povecati vcore ili jos bolje smanjiti clock za gpu i mem. Bolje je da karta malo manje baca a da ti duze ostane ispravna. Da li su extenderi powered? Probaj da obrises DAG.

Poslednja izmena:
@zhex84 moze biti i do extendera ali se ugavnom desava kad je klok nestabilan pa treba ili povecati vcore ili jos bolje smanjiti clock za gpu i mem. Bolje je da karta malo manje baca a da ti duze ostane ispravna. Da li su extenderi powered? Probaj da obrises DAG.

jesu imaju molex, malopre je opet zabo ali sam ulovio da je puko drajver....tako da verovatno je i do sad bilo to problem...danim tako radi pukne jednom u 24 sata sad sam malo cacko i sad je u roku od 8 sati puko 3-4x nista cackacu clock tj smanjivati dok ne ostane stabilan tj nadam se da cu ga unormaliti

Poslednja izmena:
jel puca posle povecanja napona i smanjenja kloka, imas 6 kartica na rigu?

jel puca posle povecanja napona i smanjenja kloka, imas 6 kartica na rigu?

4x380(normal nije gaming) ne ,zna da radi po 20 sati, pukne uglavnom u sred noci....namestio sam na -100mV core 950 mem 1450 tj tako je bilo do danas i sad sam poceo da ispitujem...stavio sam -60mv ostalo kao gore navedeno...i sad pratim...ako pukne smanjujem core clock po 10...dok se ne stabilizuje ako ne uspem nista pusticu je da radi po defu cisto testa radi...ako i onda stane onda nema druge nego da je do nekog hw ili mozda imate neku drugu ideju, miner je 0.9.41.new2 ,drajver crimson

daju ti 125Mh 4x 380?
da nema neko kod tebe da radi sa nekim uredjajima koji su veliki potrosaci, neka radnja i nesto, recimo da vari ili nesto slicno

daju ti 125Mh 4x 380?
da nema neko kod tebe da radi sa nekim uredjajima koji su veliki potrosaci, neka radnja i nesto, recimo da vari ili nesto slicno

?! Kojih 125 Mh? Lepo pise 57... i to je malo za 4 graficke. Toliko daju 3, ocigledno da jedna ne radi.

pa to sam stavio ss u momentu kad je trokiro....i onda stane kedna karta to sam i napisao ili 2,evo sad ovako radi..za sad...videcemo dokle cePogledajte prilog 195466
inace napon je ok u kuci sad sam proverio 227V

To je to, sada je brzina ok.

Pucao je i meni nekoliko dana rig koji sam sastavio pocetkom marta, i sve tako probao spustao taktove dizao napon nista, promjenim miner 5 dana nije stucno a kamoli pukao. Samo miner trebas promjeniti. New2 opencl komande u bat-u i sve ce da radi kako treba, naravno prije toga izbrisi dagove i pusti miner new2 nek se kreiraju dagovi nakon toga radice ti.

Usput koje su ti to R9 380 koji model nesto za moj ukus visoke temperature.

Poslednja izmena:
svaki put kad promenim nesto nadam se da je to to...videcemo sad jel ovo to to!

Pucao je i meni nekoliko dana rig koji sam sastavio pocetkom marta, i sve tako probao spustao taktove dizao napon nista, promjenim miner 5 dana nije stucno a kamoli pukao. Samo miner trebas promjeniti. New2 opencl komande u bat-u i sve ce da radi kako treba, naravno prije toga izbrisi dagove i pusti miner new2 nek se kreiraju dagovi nakon toga radice ti.

Usput koje su ti to R9 380 koji model nesto za moj ukus visoke temperature.

stavio sam new2(napisoa sam gore...do duse danas sam njega stavio) ali do duse nisam brisao dagove sad cu i to

obicna nije gaming....pa inace je 64C-65C ali povecao sam napon...posto testiram jer puca....pa je i temp skocila...drzao sam do kraja -100mv sad sam skinuo na -60mv....inace rig je u sobi gde je inace vruce...inace sa -100mv 950core i 1450mem bez brisanja daga sa new2 mije danas pukla 3x do sad

Poslednja izmena:
Restartuj komp, obrisi dagove, stvai karte na def napon i def taktove, ako opet pukne u problemu si :d nadam se da ce biti sve ok :) Zna nekad neka glupost da zeza ali isprati sto sam ti napisao pa javi.

R9 380 bar kod mene mnogo greju prostoriju u kojoj se nalaze. 280X su ledene u poređenju sa njima. Hteo sam još da ih uzmem, ali nisam siguran šta će biti kad dođe leto.

jel ti puca ista kartica uvek? skini jednu kartuicu pa neka radi sa jednom manje, koje bese napajanje imas

koje dodatne potrosace imas na rigu neki ventilator?

R9 380 bar kod mene mnogo greju prostoriju u kojoj se nalaze. 280X su ledene u poređenju sa njima. Hteo sam još da ih uzmem, ali nisam siguran šta će biti kad dođe leto.

Koji druze model? ne bi trebale da griju ipak manje trose od R9 280X.
Mada R9 280X sve u svemu perfekcija.

Restartuj komp, obrisi dagove, stvai karte na def napon i def taktove, ako opet pukne u problemu si :d nadam se da ce biti sve ok :) Zna nekad neka glupost da zeza ali isprati sto sam ti napisao pa javi.

sad sam obrisao dagove i pustio miner, pusticu da radi ovako, ako sad pukne idem na reset, brisanje def...sve u svemu javim rezultate ako bude problema ranije ako sve bude uredu javim se za kasnije :D

....prvo sam se mucio sa plocom 10 dana...sad ovo....:smash::wall:
a 280x kako sam je ukljucio i zaboravio sam da kopa......

Znam pratim temu vidim da ti se bas neda :( steta dobra isplativost svaki dan propusten steta! Nadam se da ce biti sve OK

i meni se desavalo bukvalno isto kao tebi :) zna da pukne 5x za 3-4h i posle 5 restarta i brisanja dagova proradi :)

Dok se rig malo zagrije :d dok sve legne na svoje mjesto:p salim se treba pogasit sve one saving opcije to sam zaboravio napomenut neka je sigurno glupost koja samo hoce da cupa zivce bezveze.

Sistem si stavio na power max performance, i izmenjas tamo sve da windows nista be gasi, ako imas neki vent raskaci ga, samo klot rig ostavi

zhex ako ti je rig klot, bez wallet.dat i sličnih poverljivih stvari daj nekom šifru (koju ćeš kasnije promeniti) od TeamViewer i nek pogleda...ako ima zainteresovanih...

jeste samo win i miner...nista vise...za sad radi da ga ne ureknem ako popusti videcemo(radio je i do sad po 20+ sat pa stane ali nikad duze od 24h)...necu nikome da sam na teretu iovako pomazete dosta

Vrh Dno