Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ama ljudi sve je rečeno, kome je nVidia prirasla srcu i ima viška para neka kupi i uživa, široko mu polje :)

Problem izaziva veličina DAG fajla u kombinaciji sa Windows 8/10.

Trenutno 1312MB (za razliku od 1024MB koliko benchmark koristi) izaziva da se TLB prepuni što za posledicu ima uklanjanje starih mapiranja da bi se oslobodio prostor za nove.

Ovaj efekat se zove TLB trashing.

Prag pri kojem se ovo dešava je 1024MB na Windowsu 10 i Maxwell 2 karticama. Na Widnowsu 7 i Linuxu prag je na 2048MB.

Na grafiku ispod je situacija prikazana za GTX780 na Windows 7:

Pogledajte prilog 194036

GTX750 ima prag za TLB trashing na 1024MB na Widnows 7

AMD karte imaju takođe TLB drop na GCN 1.0 koji počinje već na 1024MB ali je daleko manje izražen nego kod nvidia kartica.

To je ona razlika kojoj smo svi svedoci gde je tahiti (1100/1500Mhz) pao sa 26.5Mhs na 22.5Mh/s

Poslednja izmena:
Znaci li to kad bi mi sa R9 280X presli na linux da bi imali 26Mh/s?
Edit: vidim da si napisao win7 i Linux 2048-prag.

Poslednja izmena:
znaci win 8 il 10 mi resenje za full 750ti
bas kad dodjem probacu da updajteujem na win 10

Koje su sada jeftine ploce sa 4xgpu (pcie), proverene da rade i da ih se moze naci u prodaji? Tipa starih H61.

Asus H81M-PLUS ...oko 50e...Celeron G1820 i 8GB bilo kakvog DDR3 RAM.

Meni su svi h61 uredni, molexi na ekstenderima, doduse na 280x i 7950 kartama. Znaci do kartica je problem zbog tog jednog 6 pinca?

Koje 380 ili 380x su se pokazale kao najbolje, zbog voltaze pitam?

Video sam sapphire nitro i dual x imaju dva 6pinca...mozda bolja opcija

mozda,vecina minera koje poznajem je uzela gigabyte,cuo sam da jedan rig sa 4 grafike radi an napajanju od 750w,napon ispod 1v i taktovi 980/1425 sto je sjajno,a to ne bi moglo da je uzeo neku koja ima 2*6pinova

Minimalno je Fury brži ako je uopšte, velike latencije memorije neodgovaraju eth-u, bolje da se kopa dcr, xpm, vanila, nešto što netraži video ram...

Najoptimalnija je GA 970 DS3P ploča ili UD3P (skuplja varijanta 8+2 naponska), 5 grafika radi bez obzira dal su powered ili obični extenderi, mada je poželjno da je bar jedan powered (bar sam ja tako stavio reda radi)...
CPU može bilo koji pa i Athlon u160 single core, ima da se nađe za jeftine novce mene je koštao 550din sa poštarinom :), nažalost neotključava se u X2 (faličan primerak), poželjno je sempy 140/145 u X2 (to je oko 1000din), na ovom ubogom u160 na 1.8Ghs sve se vuče, al bitno da radi....

Ja danas uzeo Ga 970 Ud3P imam jos athlon II x2 270 trebalo bi biti ko bombona 8 Gb rama 4x R9 280X CM v1000 USB extenderi sve stiglo izuzev ploce ona ce ujutro pa se bacam u pustanje :D

Ja sad nabudzio 2x120mm Arctic F12 na Vapora i stavio ih na 7v. Kopa grafika na 49-50c ali nisam zadovoljan bukom. Za nijansu su glasniji nego sto bih voleo a na 5V nisam potpuno zadovoljan temperaturama. Mrzelo me sada da menjam ventilatore, da stavim druge. Sledeci put stavljam 1 scythe kaze ultra na 5V i jedan ovaj i bice taman temp i potpuno necujna grafa.

Ovaj je nabudzio vodeno hladjenje.

I built these two machines, which I am using as my main home computers at the moment;

Each one has dual 8-core 3.3 Ghz Xeons, quad Radeon 7990s (mainly for GPU compute), 128 GB of memory, quad 256 GB SSDs in RAID0, three 4 TB hard drives, quad triple-fan radiators, twin resevoirs and twin high-flow pumps.

loop.png

http://forums.mightycarmods.com/showthread.php?34807-Show-your-rig!/page4&p=639682#post639682

Poslednja izmena:
Minimalno je Fury brži ako je uopšte, velike latencije memorije neodgovaraju eth-u, bolje da se kopa dcr, xpm, vanila, nešto što netraži video ram...

Najoptimalnija je GA 970 DS3P ploča ili UD3P (skuplja varijanta 8+2 naponska), 5 grafika radi bez obzira dal su powered ili obični extenderi, mada je poželjno da je bar jedan powered (bar sam ja tako stavio reda radi)...
CPU može bilo koji pa i Athlon u160 single core, ima da se nađe za jeftine novce mene je koštao 550din sa poštarinom :), nažalost neotključava se u X2 (faličan primerak), poželjno je sempy 140/145 u X2 (to je oko 1000din), na ovom ubogom u160 na 1.8Ghs sve se vuče, al bitno da radi....

spusti voltazu ispod nominalne na tom atlonu 160 na jedno 0.05-0.1V ispod nominalne i probaj oc na 2.3-2.5ghz ubrzace ga dosta ako oce u tom rezimu i ostavi da tako radi non stop na max brzini a trosice 15-20W.

nista mu ne znaci da li ce mu cpu trositi malo manje u odnosu na potyrosnju riga i ovako je to smesna potrosnja cpu-a

Pozdrav drustvo. Moze li mala pomoc pri izboru graficke karte?
Ovako, imam AsRock h61 pro btc plocu sa dve Asus R9 270-ice i napajanjem Raidmax 850 w, jedna je direktno u PCI-e 16 spojena, a druga je preko ekstendera bez moleksa, sve radi savrseno, ali bih voleo jos jednu da dokupim, tu do 25 000 din max, konkretno me kopanje eth-a zanima. Mozete li mi predloziti neku najbolju za eth (sto se tice hesh-a) i ako moze da navedete koliko daje mhs, kolika je potrosnja, da se uklopi u ovo napajanje? Da napomenem da imam slobodna jos dva 6+2 konektora na napajanju.
Hvala unapred.

Ovaj je nabudzio vodeno hladjenje.

I built these two machines, which I am using as my main home computers at the moment;

Each one has dual 8-core 3.3 Ghz Xeons, quad Radeon 7990s (mainly for GPU compute), 128 GB of memory, quad 256 GB SSDs in RAID0, three 4 TB hard drives, quad triple-fan radiators, twin resevoirs and twin high-flow pumps.

loop.png

http://forums.mightycarmods.com/showthread.php?34807-Show-your-rig!/page4&p=639682#post639682
kakav pukotic :)

vise me fascinira kinez minimalista sa stapom i kanapom

Vrh Dno