Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

DL je pukao koliko se secam jos prosle godine. Nosi je u Doucom pa nek se oni peglaju dalje. Morace da se dogovaraju direktno s Gigabyte-om oko toga ali zavrsice. Ja sam moju reklamirao prosle godine ali meni je odgovaralo da mi stave nove ventove. Karta bukvalno ko nova bila posle toga.
Trazi drugu kartu ili lovu, sta ti odgovara.

Okej, hvala. S obzirom na to da ce mi verovatno ponuditi neku drugu karticu, koju da uzmem, tj koji model? (na fiskalnom pise 32.500 din, da li je moguce da ce mi toliko vratiti ako ne budu imali odgovarajucu za zamenu?)

Ponudice ti da sam to resis s uvoznikom koji vise ne postoji :d
Ne daj da te zavlace nego trazi pare nazad. Nisi prvi kojeg izbegavaju ovih dana. Salji mail Gigabyte-u ako te budu folirali. Nemoj slucajno da te foliraju nesto, imaju 45 dana i zabole te bas kako ce to da rese. Samo slikaj kartu dobro u njihovoj radnji da ne bude posle "imala je fizicko ostecenje, reklamacija je odbijena" ;)

Sledeci put pamet u glavu i izbegavajte takve radnje. Samo javi sta si uradio pa ces da vidis pljuvacinu kad krenu ljudi da se javljaju sa svojim iskustvima ;)

ja sam pre neki dan u emmiju za crknutu 7950 dobio 380x koja ima 20% manji hash rate.

Cuti, dobro je da je dobio kartu makar :D Ovi ostali se prave ludi, ko zna da li ce neko nesto da dobije...

Ponudice ti da sam to resis s uvoznikom koji vise ne postoji :d
Ne daj da te zavlace nego trazi pare nazad. Nisi prvi kojeg izbegavaju ovih dana. Salji mail Gigabyte-u ako te budu folirali. Nemoj slucajno da te foliraju nesto, imaju 45 dana i zabole te bas kako ce to da rese. Samo slikaj kartu dobro u njihovoj radnji da ne bude posle "imala je fizicko ostecenje, reklamacija je odbijena" ;)

Sledeci put pamet u glavu i izbegavajte takve radnje. Samo javi sta si uradio pa ces da vidis pljuvacinu kad krenu ljudi da se javljaju sa svojim iskustvima ;)

To jeste u redu, samo jedno pravno pitanje - cim oni preuzmu moju kartu za reklamaciju i daju mi revers da su je primili, kako posle mogu da se žale da ima eventualno fizičko oštećenje? Da li taj revers nešto znači prilikom zvanja inspekcije?

Poslednja izmena:
revers ti daju ka imas dokaz da si predao kartu na reklamaciju, oni posle u servisu je gledaju/testiraju i odrede da li imas pravo na reklamaciju

namestio sam nekako sa 7970 tf3 ventove na 6950,
prvi put je upalila i nije dobro instaliro drajver,posle restarta nece da udje u win,bios prodje sve ok,ocitava win i taman kad treba da udje izbaci plav ekran sa greskama,kratko traje al kolko sam skontao skori hw je problem...+1 mi se upalio sa plavim ekranom
sad sam usao iz safe moda sa mrezom
koji mu djavo?
editx2 obriso sam iz safe moda drajver i radi,usao je u win,samo da instaliram drajver vrv,a pomisli da sam je s****...

Poslednja izmena:
Imam neke 7790 karte kojima bios ne mogu ni da cacnem

Pazi, nisam napisao da ne može. Samo sam naveo da, ako bi imali iste karte pred nama (jedna je GCN 1.0, druga GCN 1.1 ili više), ali zaista iste golim okom, ispod haube se (dosta) razlikuju. Kod GCN 1.0 imaš idle, UVD, load, dok kod GCN 1.1 ili više, imaš idle, VCE, UVD, SAMU, ACP, load (mada, sve je load, osim idle, jelte), podeljeno u 8 stanja od DPM0 do DPM7. Ono što se možda da naslutiti iz svega toga, da će proisteći neka univerzalnost. Što bi značilo da, ukoliko AMD u sledećoj generaciji kartica ne bude pravio ovu papazjaniju, zbrku od kartica, kakvu sada imamo, da isti čip bude od najslabije do najjače karte, verovatno ćemo imati nešto poput Maxwell BIOS Editor-a ili Tweaker-a za AMD.

Poslednja izmena:
jedino modovanje na grafikama do sada koje sam radio, je zamena fabrickog hladjenja.. prvo je to bilo vodenim blokovima iz moje radionice.. a malo kasnije i postavljanje sposobnih ventova (sunon i delta) koji drasticno skinu temperature grafika (gpu, mem i naponske)..

dan danas te grafike ferceraju 24/7 bez problema.. jer kad sagledam desavanja poslednjih 3-4 god mininga.. jedini razlog crkavanja grafika i napajanja je temperatura.. tj lose hladjenje

I cela serija 6xxx vise nema upotrebnu vrednost za kopanje. Odradile su one svoje.

jesu odradile ali 6870,6950 su bile munja karte.
Ja ih skoro sve rasprodao i zao mi sto nisam neku sacuvao kao uspomenu na lepe prosle dane
6870x2 na pr. sam skoro isto otkacio a pola su mi produvale,tj. dobile hladan lem pa sam ih dao kao neispravne.
Tih 10ak 6870x2 koje sam imao su mi donele barem 7,8k Eura.slava njima!
Kad sam ih slao coveku,ja mislim da mi se srce cepalo,ali bez preterivanja.
6950/70 takodje svaka cast do skoro su se lavovski borile i bile najbolje isplativa grafika.
Ali vreme da se ide dalje,memorijski zahtevi su to sve bacili u vodu i sad smo samo 7950+ ili 270x+/
6xxx serija je bila pun pogodak, R.I.P. HVala na svemu 6xxx serijo!! :wave:

Ja sam sacuvao jednu 5870, koja se otplatila preko 50x

5850-ice, NI JEDNA mi nije riknula a vrtele su btc ko luce, da ne spominjem SCRYPT i LTC doba!!!!

Sve sam ih raspordao i sve i dan danas rade... neverovatne masine...

E pa kolege rudari, da vam se pohvalim da mi je crkla prva graficka od pocetka kopanja :D Gigabyte 7950 V1 :) radila je oduvek na naponu 1025 mV, hladjena velikim ventom i klokovi su bili 900 gpu i 1200 mem. Nema fizickih ostecenja, kad je ubodem u komp, krene da zavrti ventove i stane. Stavim joj jedan molex, ukljucim, radi 6-7 sekundi i cao. Probano na 2 kompa.
Sutra je nosim na reklamaciju, i po vasem misljenju, sta mi sleduje? Garanciju imam jos 3 meseca...

Edit: Ovlasceni servis je Direct Link, da li da je nosim direktno kod njih, ili u Du*com?

Da se i ovde ponovim, imam isti post u Zastiti potrosaca, ali bi bilo lepo da mi neko kaze iz prve ruke :)

Pre nedelju dana mi je crkla GB 7950 (4 meseca pre isteka trogodisnje garancije), odnesem je u radnju na reklamaciju, danas mi javljaju da je reklamacija prihvacena i da cu dobiti GB 7970 (gde li su samo nju iskopali?!). Elem, da li dobijam ponovo 3 godine garancije, posto je drugi/novi proizvod u pitanju, ili ostaje prvobitna 4 meseca? ZOO kaze da se dobija nova garancija na novi proizvod, dok ZOP nema nista konkretno?

Verovatno je neka reparirana sa garancijom koja se nastavlja na stru karticu, jedino ako nije glac nova u velofanu pa da ide nova garancija mada neverujem da je toliko stojala po magacinima.... Videćeš usotalaom na servisnom listu šta ti piše za razduženje, dal samo zamena za ..... ili dat nov proizvod ili popravljeno.... može svašta da bude....

Znam, ali ja sam kupio novu karticu, nerepariranu. Da li smeju da mi daju repariranu za zamenu?

Smeju da ti daju bilo koju adekvatnu karticu samo da je ispravna i da se nastavi garancija još 4 meseca. Nema panike ako bude reparirana, radi to bez problema...

Nisam baš siguran da je tako al ajd, sve je moguće.... Ja sam generalno sa ALTI-jemvim servisom i rešavanjem reklamacija sasvim zadovoljan...

Ja sam nosio napajanje koje je crklo i dobio novo u rangu mojeg,cak i bolje.
Skroz novo u celofanu i novu garanciju,nisam siguran jel na 3 ili 5 godina al ugl. nemoj se dat jer je tvoje pravo da dobijes novi proizvod,ako nemaju isti onda u rangu tvog ili bolji i novu garanciju koja ide uz proizvod.

To je diskutabilno pitanje, ko što kaže sasamil, mogu oni da izbunare neku karticu, koja je isti model ko tvoja, i koja je radila negde, znači nije nova i da se garancija nastavi još tih 4 meseca

To je diskutabilno pitanje, ko što kaže sasamil, mogu oni da izbunare neku karticu, koja je isti model ko tvoja, i koja je radila negde, znači nije nova i da se garancija nastavi još tih 4 meseca

To sigurno ne moze tako po zakonu. Garancija se nastavlja jedino ako poprave njegovu karticu. Ukoliko mu ponude drugu, pa cak i istu ali drugi komad (serijski broj) ima pravo da to ne prihvati i da trazi nazad celokupan iznos sa fiskalnog racuna. Ili da prihvati ako zeli, to je vec njegov izbor. Ukoliko dobija nov uredjaj i slozi se sa tim, on mora imati garanciju kao da je kupio nov, dakle minimum dve godine.

Smeju da ti daju bilo koju adekvatnu karticu samo da je ispravna i da se nastavi garancija još 4 meseca. Nema panike ako bude reparirana, radi to bez problema...

Smeju da mu daju ali on to ne mora da prihvati i tu ga zakon stiti, ukoliko ima dokaz o kupovini (iskljucivo fiskalni racun, za pravna lica ne vazi isto) i vazeci garantni list. Ima pravo da trazi novac nazad u bilo kom slucaju osim ako mu ne poprave njegov uredjaj i tada se garancija produzava za vreme trajanja popravke, a ne duze od 28 dana.

Nazad
Vrh Dno